acar'up

Een paar jaar geleden werd bij mij een zware huisstofmijtallergie vastgesteld. De testwaarden gaven een waarde aan die meer dan 50 keer zo hoog was als bij mensen die licht op huisstofmijt reageren. Dat verklaarde waarom ik op de gekste momenten verschrikkelijke allergie aanvallen kreeg die ik niet kon herleiden tot wat ik at.

Binnen een kwartier kon ik het zo benauwd hebben alsof iemand mijn keel en longen in een houdgreep nam. Daar kwamen langdurige nies-aanvallen en hoestbuien bovenop waardoor normaal functioneren nauwelijks mogelijk was.

Mijn toenmalige werkgever had tapijt op de vloeren liggen en dat ging niet goed. Sinds ik klein ben zijn intoleranties op etensgebied en allergieën mij niet vreemd en ben ik gewend me daaraan aan te passen.

Ons huis is zo ingericht dat elke dag schoonmaken makkelijk gedaan kan worden. Gladde vloeren, zo weinig mogelijk snuisterijen, veel in dichte kasten en stoffige klusjes worden altijd door hubby gedaan. En elke dag het huis grondig luchten is een must. Zelfs onze kat is gewend regelmatig te douchen om zijn vacht te ontdoen van stof en huisstofmijt die mee kunnen liften.

Huisstofmijten

Huisstofmijt?

De verhaaltjes die kleine kinderen soms wordt vertelt dat er beestjes onder je bed zitten is gedeeltelijk waar. Ze zitten alleen wel in je bed! Huisstofmijten zijn hele kleine spinachtige beestjes die leven in huisstof. Ze voeden zich met onze afgevallen huidschilfers. Ze gedijen goed rond een temperatuur van 25 graden en houden van licht vochtige plekken. Daarom zijn ze gek op knuffels, matrassen en bijvoorbeeld banken.

Huisstofmijt kun je nooit voor 100% weren of uit je huis verwijderen. Wel kun je maatregelen nemen om zo min mogelijk last te hebben van deze kleine diertjes. Omdat ons huis al zo ingericht is dat de mogelijkheden voor huisstofmijten worden beperkt blijft er enkel over een goed beleid te hebben tegen de huisstofmijten. Denk aan kleding en beddengoed wassen op 60 graden en elke dag het huis stofvrij maken.

Beddengoed kun je makkelijk vaak wassen op 60 graden. Dat gaat alleen niet met een matras of bank.
acar'up

Acar’up

Een tijdje geleden kreeg ik de vraag of ik bekend was met Acar’up. Acar’up heeft een volledig natuurlijk lokmiddel ontwikkeld wat huisstofmijten uit hun cosy leefomgeving lokt. Door de Acar’up kit te gebruiken kun je tot 98% van de aanwezige huisstofmijten verwijderen uit bijvoorbeeld je matras (aangetoond middels klinische tests).

acar'up-2

Het lokmiddel is gebaseerd op de feromonen die huisstofmijten aantrekken. Deze synthetisch namaken is alleen financieel niet haalbaar. Daarom heeft Acar’up gezocht naar natuurlijke middelen die de feromonen na kunnen bootsen. 3 plantenextracten gezamenlijk vormen de perfecte gepatenteerde combinatie die vrijwel identiek is aan de feromonen van de huisstofmijten.

https://www.youtube.com/watch?v=zN7HHA_p9D8

Hoe werkt Acar’up?

De duidelijke gebruiksaanwijzing op de doos is zeer duidelijk en werkt met het volgende stappenplan. Het filmpje hierboven laat zien hoe het in de praktijk gaat.

  1. Verluchten (je neemt de deken 2 uur voor Acar’up te gebruiken weg)
  2. Leggen (het Acar’up textiel leg je op matras en kussen)
  3. Aantrekken (per vierkant op het textiel verstuif je het Acar’up lokmiddel 2 of 3 keer)
  4. Verwijderen (na 2 uur verwijder je het textiel en was je deze op 60 graden)
  5. Stofzuigen (stofzuig het matras en kussen)

acar'up-2

De huisstofmijten worden dus kort gezegd uit je bed gelokt, verblijven in het technische textiel en worden daarna gedood in de wasmachine.

Ik kreeg de duo kit voor een tweepersoonsbed thuis om te proberen.

acar'up-3

Mijn opinie

Ik was eerst vrij sceptisch maar de werking van het product is zeer logisch en het testen was voor mij erg makkelijk. Normaal word ik ‘s ochtends altijd wakker met een vol gevoel in mijn luchtwegen.

Ik heb Acar’up nu meer dan een maand in gebruik en merk heel duidelijk dat na elke behandeling van het bed mijn klachten ‘s ochtends of niet of nauwelijks aanwezig zijn. Dat maakt ook dat ik uitgeruster ben en minder vermoeid. Voor mij is Acar’up echt een musthave.

Er zijn voldoende middelen op de markt die claimen huisstofmijten te doden maar vaak zijn dit insecticiden of blijven de dode huisstofmijten alsnog in je bed. Acar’up zorgt ervoor dat de huisstofmijten echt verwijderd worden zonder enige bijwerkingen of gebruik van schadelijke stoffen.

Ik ben geen voorstander van het nemen van medicatie om de klachten te onderdrukken. Die hebben altijd bijwerkingen. Het is logischer om de oorzaak weg te halen van mijn klachten. Daarom ben ik erg blij met dit product van Acar’up.

Nu kun je natuurlijk denken, leuk Madelon dat het voor jou werkt. Voor ik dit artikel schreef heb ik me zoals jullie van mij gewend zijn goed verdiept in het product.

https://www.youtube.com/watch?v=oz_XncJ3lx0

Ik vond ook andere positieve gebruikers die dezelfde ervaring als ik hebben. Zelf heb ik de duo kit natuurlijk al wat betekent dat ik alleen een navulling van de spray hoef aan te schaffen. Een flesje spray van 100ml is voldoende voor 6 keer gebruik (3 maanden), een XL flesje van 300ml is voldoende voor 16 keer gebruiken.

Assortiment en waar te koop

Acar'up kits

De Duo Acar’up kit zie je op mijn foto’s in gebruik. Er is voor eenpersoonsbedden ook een kit verkrijgbaar. Hierboven zie je de adviesprijzen.

Acar'up spray

 

De Acar’up spray met het lokmiddel is in twee formaten verkrijgbaar. Hierboven zie je weer de adviesprijzen.

Momenteel is Acar’up nog niet bij Nederlandse stenen apotheken te koop maar wel online bij deze webwinkels. Een tip van mij, Newpharma heeft momenteel tot 18 oktober 2015 25% korting op de Acar’up producten.

Wil je meer lezen over Acar’up? Bekijk dan vooral de website www.acarup.com.

Winnen!

Goede producten wil ik natuurlijk graag met jullie delen. Ik weet dat ik lezers heb met een huisstofmijtallergie. Maar ook als je deze niet hebt is het natuurlijk fijn om te kunnen slapen in een schoner bed ;)

kit-1

In samenwerking met Acar’up mag ik 2 van mijn lezers blij gaan maken met een Acar’up kit voor een eenpersoons bed. 

Hoe doe je mee?

  • Laat een reactie achter onder dit artikel met een geldig e-mailadres zodat ik je kan bereiken als je wint.
Meedoen aan de winactie kan tot en met 14 oktober 2015 23.59 uur. De twee winnaars zullen van mij een e-mail ontvangen met het verzoek om adresgegevens.

Het is niet verplicht maar ik zou het wel leuk vinden als je me zou volgen door Waymadi.nl te liken op Facebook, toe te voegen aan je Bloglovin’ of te volgen op Twitter of Instagram.

Op dit artikel is een disclaimer van toepassing.