acar'up

Een paar jaar geleden werd bij mij een zware huisstofmijtallergie vastgesteld. De testwaarden gaven een waarde aan die meer dan 50 keer zo hoog was als bij mensen die licht op huisstofmijt reageren. Dat verklaarde waarom ik op de gekste momenten verschrikkelijke allergie aanvallen kreeg die ik niet kon herleiden tot wat ik at.

Binnen een kwartier kon ik het zo benauwd hebben alsof iemand mijn keel en longen in een houdgreep nam. Daar kwamen langdurige nies-aanvallen en hoestbuien bovenop waardoor normaal functioneren nauwelijks mogelijk was.

Mijn toenmalige werkgever had tapijt op de vloeren liggen en dat ging niet goed. Sinds ik klein ben zijn intoleranties op etensgebied en allergieën mij niet vreemd en ben ik gewend me daaraan aan te passen.

Ons huis is zo ingericht dat elke dag schoonmaken makkelijk gedaan kan worden. Gladde vloeren, zo weinig mogelijk snuisterijen, veel in dichte kasten en stoffige klusjes worden altijd door hubby gedaan. En elke dag het huis grondig luchten is een must. Zelfs onze kat is gewend regelmatig te douchen om zijn vacht te ontdoen van stof en huisstofmijt die mee kunnen liften.

Huisstofmijten

Huisstofmijt?

De verhaaltjes die kleine kinderen soms wordt vertelt dat er beestjes onder je bed zitten is gedeeltelijk waar. Ze zitten alleen wel in je bed! Huisstofmijten zijn hele kleine spinachtige beestjes die leven in huisstof. Ze voeden zich met onze afgevallen huidschilfers. Ze gedijen goed rond een temperatuur van 25 graden en houden van licht vochtige plekken. Daarom zijn ze gek op knuffels, matrassen en bijvoorbeeld banken.

Huisstofmijt kun je nooit voor 100% weren of uit je huis verwijderen. Wel kun je maatregelen nemen om zo min mogelijk last te hebben van deze kleine diertjes. Omdat ons huis al zo ingericht is dat de mogelijkheden voor huisstofmijten worden beperkt blijft er enkel over een goed beleid te hebben tegen de huisstofmijten. Denk aan kleding en beddengoed wassen op 60 graden en elke dag het huis stofvrij maken.

Beddengoed kun je makkelijk vaak wassen op 60 graden. Dat gaat alleen niet met een matras of bank.
acar'up

Acar’up

Een tijdje geleden kreeg ik de vraag of ik bekend was met Acar’up. Acar’up heeft een volledig natuurlijk lokmiddel ontwikkeld wat huisstofmijten uit hun cosy leefomgeving lokt. Door de Acar’up kit te gebruiken kun je tot 98% van de aanwezige huisstofmijten verwijderen uit bijvoorbeeld je matras (aangetoond middels klinische tests).

acar'up-2

Het lokmiddel is gebaseerd op de feromonen die huisstofmijten aantrekken. Deze synthetisch namaken is alleen financieel niet haalbaar. Daarom heeft Acar’up gezocht naar natuurlijke middelen die de feromonen na kunnen bootsen. 3 plantenextracten gezamenlijk vormen de perfecte gepatenteerde combinatie die vrijwel identiek is aan de feromonen van de huisstofmijten.

Hoe werkt Acar’up?

De duidelijke gebruiksaanwijzing op de doos is zeer duidelijk en werkt met het volgende stappenplan. Het filmpje hierboven laat zien hoe het in de praktijk gaat.

 1. Verluchten (je neemt de deken 2 uur voor Acar’up te gebruiken weg)
 2. Leggen (het Acar’up textiel leg je op matras en kussen)
 3. Aantrekken (per vierkant op het textiel verstuif je het Acar’up lokmiddel 2 of 3 keer)
 4. Verwijderen (na 2 uur verwijder je het textiel en was je deze op 60 graden)
 5. Stofzuigen (stofzuig het matras en kussen)

acar'up-2

De huisstofmijten worden dus kort gezegd uit je bed gelokt, verblijven in het technische textiel en worden daarna gedood in de wasmachine.

Ik kreeg de duo kit voor een tweepersoonsbed thuis om te proberen.

acar'up-3

Mijn opinie

Ik was eerst vrij sceptisch maar de werking van het product is zeer logisch en het testen was voor mij erg makkelijk. Normaal word ik ‘s ochtends altijd wakker met een vol gevoel in mijn luchtwegen.

Ik heb Acar’up nu meer dan een maand in gebruik en merk heel duidelijk dat na elke behandeling van het bed mijn klachten ‘s ochtends of niet of nauwelijks aanwezig zijn. Dat maakt ook dat ik uitgeruster ben en minder vermoeid. Voor mij is Acar’up echt een musthave.

Er zijn voldoende middelen op de markt die claimen huisstofmijten te doden maar vaak zijn dit insecticiden of blijven de dode huisstofmijten alsnog in je bed. Acar’up zorgt ervoor dat de huisstofmijten echt verwijderd worden zonder enige bijwerkingen of gebruik van schadelijke stoffen.

Ik ben geen voorstander van het nemen van medicatie om de klachten te onderdrukken. Die hebben altijd bijwerkingen. Het is logischer om de oorzaak weg te halen van mijn klachten. Daarom ben ik erg blij met dit product van Acar’up.

Nu kun je natuurlijk denken, leuk Madelon dat het voor jou werkt. Voor ik dit artikel schreef heb ik me zoals jullie van mij gewend zijn goed verdiept in het product.

Ik vond ook andere positieve gebruikers die dezelfde ervaring als ik hebben. Zelf heb ik de duo kit natuurlijk al wat betekent dat ik alleen een navulling van de spray hoef aan te schaffen. Een flesje spray van 100ml is voldoende voor 6 keer gebruik (3 maanden), een XL flesje van 300ml is voldoende voor 16 keer gebruiken.

Assortiment en waar te koop

Acar'up kits

De Duo Acar’up kit zie je op mijn foto’s in gebruik. Er is voor eenpersoonsbedden ook een kit verkrijgbaar. Hierboven zie je de adviesprijzen.

Acar'up spray

 

De Acar’up spray met het lokmiddel is in twee formaten verkrijgbaar. Hierboven zie je weer de adviesprijzen.

Momenteel is Acar’up nog niet bij Nederlandse stenen apotheken te koop maar wel online bij deze webwinkels. Een tip van mij, Newpharma heeft momenteel tot 18 oktober 2015 25% korting op de Acar’up producten.

Wil je meer lezen over Acar’up? Bekijk dan vooral de website www.acarup.com.

Winnen!

Goede producten wil ik natuurlijk graag met jullie delen. Ik weet dat ik lezers heb met een huisstofmijtallergie. Maar ook als je deze niet hebt is het natuurlijk fijn om te kunnen slapen in een schoner bed ;)

kit-1

In samenwerking met Acar’up mag ik 2 van mijn lezers blij gaan maken met een Acar’up kit voor een eenpersoons bed. 

Hoe doe je mee?

 • Laat een reactie achter onder dit artikel met een geldig e-mailadres zodat ik je kan bereiken als je wint.
Meedoen aan de winactie kan tot en met 14 oktober 2015 23.59 uur. De twee winnaars zullen van mij een e-mail ontvangen met het verzoek om adresgegevens.

Het is niet verplicht maar ik zou het wel leuk vinden als je me zou volgen door Waymadi.nl te liken op Facebook, toe te voegen aan je Bloglovin’ of te volgen op Twitter of Instagram.

Op dit artikel is een disclaimer van toepassing.
20 Comments
 1. Oeh, hier doe ik graag aan mee! Ik heb net als jij een zware huisstofmijtallergie. Ik heb ooit een heel kostbare desensibilisatiekuur gehad. Deze werkt wel, maar ik merk dat ik nog steeds erg gevoelig ben voor huisstofmijt. Geen doorlopende verkoudheden en benauwdheden meer als voor de kuur, maar ik hoef het niet te proberen om niet dagelijks mijn huis te stoffen. Ach ja, elke gek zijn gebrek haha :-)

 2. Salaam Alaykum, graag wil ik deze winnen voor mijn 1 jarige zoontje en mezelf. Allebei huisstofmijtallergie. Hij is astmatisch (zijn nu bezig met homeopathie) en ik zit altijd vol met snot. Vooral als ik wakker wordt en ga slapen! Ook heelveel niezen gedurende dag en nacht. Dit product geeft ons hoop! Love Um Hajar

 3. Klinkt te mooi om waar te zijn maar ik zou het graag uitproberen. Misschien t helpt het om de medicatie voor mijn astma te verminderen?
  groetjes, Karin

 4. Klinkt herkenbaar, al is het bij mij niet zo erg als bij jou. Ik heb een zeer gevoelige huid + ben allergisch voor allerlei zaken (de bovengenoemde huisstofmijt, dierenhaar en – speeksel, sterke parfumstofjes, sls achtige shampoos, door mijn berkenallergie kan ik geen rauwe appel of wortel eten alsook bepaalde kersen en nectarinesoorten). Ik probeer er mijn leven zo weinig mogelijk door te laten beïnvloeden, wat gelukkig nog lukt omdat de allergische reacties goed te controleren zijn dmv medictie e.d. Maar dat zware gevoel in je longen in bed ken ik maar al te goed! Ik had nog nooit van dit product gehoord maar ik ben echt benieuwd nu!
  Ik waag een kansje!

 5. Hoi Madelon,

  Mijn vader heeft al zo’n 15 jaar last van huisstofmijt allergie en ik heb altijd enorme medelijden als ik hem weer hoor niesen of hoesten.

  Ik hoop dat ik win, zodat ik het hem kan laten uitproberen!

  Liefs

 6. Dit lijkt me een ontzettend fijn product voor mijn 10-jarige zusje. Thuis hebben we allemaal last van huisstofmijtallergie, maar zij het ergst. ‘S Nachts is ze regelmatig benauwd en moet ze opstaan om medicatie in te nemen. Uitgerust slapen om op school te knallen zit er dus niet altijd in. Het zou tof zijn als ik dit pakket zou winnen en zou kunnen testen bij haar, hopelijk zal ook zij weer rustig door kunnen slapen.

 7. Klinkt goed zeg! Zo’n allergie is echt verschrikkelijk! Fijn dat je iets hebt gevonden dat echt goed werkt, en precies wat je zegt; de oorzaak wordt nu aangepakt niet de symptomen! Yay voor medicatieloze/chemie-vrije oplossingen!

 8. Was hier al een tijdje benieuwd naar.
  Eigenlijk best wel een simpel concept,dat dit niet jaren eerder op de markt is gekomen…
  Hier ook een hubby met zware huisstofmijt allergie en atopisch eczeem. Zijn ogen zwellen op en zijn neus en keel knijpen toe. Elke ochtend staat hij vermoeid op. Zou dit heel graag willen winnen voor hem. Ik volg je al op alle sociale media ;)

 9. Met mijn astma lijkt het me geweldig dit ook eens te mogen testen. Want inderdaad het bed is het lastigste om schoon te maken.
  Ben blij voor je dat het jou in elk geval zo goed helpt.
  Dus ik loot graag mee.

 10. Graag wil ik dit winnen voor een vriend, ik heb al eens gelezen over de uitvindster die een interessant artikel schreef over hoe ze gefascineerd was dat die huismijt altijd maar op de vlucht slaat als je ze probeert te bestrijden, maar dat het met dit lokmiddel wel werkt om ze weg te wassen. Ik ben eigenlijk gewoon heel benieuwd hoe het werkt :)

 11. Informatief artikel, ik wist wel van huisstofmijten bestonden, alleen ik dacht dat alleen mensen met een allergie er rekening mee moesten houden. Als ik dit allemaal zo lees, ga ik er toch wat fanatieker mee bezig denk ik. Alleen het idee al, brrr..

 12. Wauw, wat een geweldig product zeg! Zowel mijn man als ik hebben een allergie voor huisstofmijt. Ondanks dat ik iedere dag afstof en schoonmaak (wat met heel veel geniet en gespot gepaard gaat) blijven we er toch enorm last van hebben. Jeukende ogen, enorme jeuk in je keel,neus en binnenin je oren! En het gaat gewoon niet over helaas. Ook mijn zoontje van 8 maanden is altijd snotterig dit omdat hij situs inversus heeft, dat houd in dat zijn organen in spiegelbeeld zitten en hij word nu onderzocht ofdat zijn trilhaartjes wel goed werken(waarschijnlijk niet) en dat zou betekenen dat bacterien die wij allen inademen bij hem niet worden tegengehouden :( dus helemaal voor hem zou dit enorm helpen hoop ik. We hopen dat we in aanmerking komen in sjaa allah.. veels liefs van Ouafila en Ibrahim

 13. Wat fijn voor jou. Ik ben ook niet zo voor medicijnen dus dat je de oorzaak wilt aanpakken vind ik ook veel beter en veel logischer.

  Het lijkt me echt zo lekker fris om mijn matras een keer schoon te maken. Ik sta niet altijd stil bij die beestjes maar gedsieeee

 14. Dit lijkt me een wondermiddel voor mij, ook voor de bedden van de kindjes proper te houden en ze te behoeden van de vervelende allergie van mama.

 15. Graag doe ik mee met de winactie. Mijn vriend was over zijn astma heen gegroeid, wat sinds enkele maanden weer terug lijkt te komen. Daarnáást is er nog de huisstofmijtallergie. Hopelijk kan ik de huisstofmijt zoveel mogelijk tackelen met dit product!

 16. Ik ervaar het ook, maar dan van een ander perspectief. Mijn broertje heeft namelijke ook een heftige huisstofmijt allergie. Elke keer als we terug komen van vakantie laten de meest heftige effecten zich zien. Vandaar dat wij altijd heel het huis en natuurlijk zijn kamer stofzuigen (*link verwijderd door admin*) en schoonmaken. Alleen is het bij ons niet zo handig ingericht om dat allemaal te doen. Zo’n set zou denk ik wel van te pas komen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.