Een nieuw jaar. Ik begin dit (blog)jaar met vooral veel rust. Bewust tijd voor mezelf. Tijd om de oververmoeide en overprikkelde mij weer wat op te laden. Althans, een poging tot. De afgelopen maanden waren net een sneltrein die zonder rem voortdenderde. Waar kan ik een winterslaap bestellen?

(Social media) time out

Dat betekende ook dat ik even niets aan de website heb gedaan. Jullie weten inmiddels dat ik soms even een paar weken missing in action ben om vervolgens weer lekker verder te schrijven. Op social media ben ik dan alleen op Instagram actief. Dat bevalt me eigenlijk wel prima. Facebook en Twitter bevatten vaak zo’n informatie overload dat het gewoon niet leuk meer is deze apps te openen. Mijn iPhone ligt dan ook regelmatig uit mijn zicht en ik heb hem zo ingesteld dat er niet constant meldingen afgaan. Lekker rustig. Het is veel fijner om zelf het initiatief te kunnen nemen wanneer ik mijn berichten bekijk en beantwoord, in plaats van de telefoon me te laten ‘roepen’ met alle geluidsmeldingen.

IMG_4834

Wat heb ik in petto?

Dus hier ben ik weer! Ik heb een aantal artikelen geschreven. Die zal je de komende weken vanzelf zien verschijnen. Zo perfectioneerde ik samen met hubby de afgelopen weken een heerlijke Fried Chicken Biryani, maakte ik heerlijke hele kalkoen met pandan klaar en leerde ik de lekkerste Sudanese koekjes bakken. Ook staat het recept voor Indonesische lempers in mijn planning en heb ik nog een heerlijke Foodblogswap klaarstaan.

De afgelopen weken zijn er zoveel leuke bestellingen hier bezorgd waar ik jullie van alles over wil vertellen. Dat gaat niet allemaal mogelijk zijn, maar ik ben wel bezig met een aantal verzamelartikelen waarin ik jullie mijn nieuwste aanwinsten laat zien. Ik kan alvast wel vertellen dat een daarvan zal gaan over (wasbaar) maandverband zonder troep!

IMG_5009

Peuterspeelzaal

De eerste week van 2016 begon hier in het noorden met flink wat ijzel. Schaatsen op de straten was de enige optie om ergens te komen haha. Dat betekende ook dat mister Z een weekje later begon op de peuterspeelzaal.

IMG_5233

Gisteren brachten we een enthousiast kereltje weg. Ik ben regelmatig met hem naar Samenspel momenten geweest waar je samen met je kindje kan spelen op de peuterspeelzaal. Vorige maand hadden we al kennisgemaakt met zijn groep. De ruimte en de juffen waren dus gelukkig al wat vertrouwd. Hier kunnen kindjes vanaf 2 jaar al naar de peuterspeelzaal, al is er wel een wachtlijst van een aantal maanden. Wij hadden het geluk dat er een plekje vrijkwam waardoor mister Z redelijk vlot snel starten.

IMG_5225

Mister Z heeft drie leuke juffen en voelde zich genoeg op zijn gemak om ons lekker uit te zwaaien. Gelukkig ging hij niet huilen toen we weg gingen. De afgelopen maanden hebben we heel consequent geoefend met afscheid nemen en weer terug komen. Drie uur later haalde ik een vermoeide peuter op, die zelf vroeg of hij naar bed mocht haha. Het was erg leuk om zijn reactie te zien toen hij mij zag. Mama! Hij had lekker meegedaan met alle activiteiten en vertelde de rest van de dag over zijn belevenissen. Hij was zo moe dat hij 3,5 uur sliep, waar ik ook even gebruik van maakte om bij te slapen ;)

Gaat jouw kindje al naar de peuterspeelzaal?