UrBeats Headset

Ik geef het toe, ik ben een iPhone addict. Waar ik ga, gaat mijn aaifoon ook. Na een jaar geduldig wachten kocht ik vorig jaar een iPhone 6s plus. In deze familie alleen maar iPhones dus mijn 5s kon mooi naar een ander familielid ;).

UrBeats Headset

UrBeats by Dr. Dre

Bij een fijn toestel kunnen natuurlijk de juiste accessoires niet ontbreken. Naast een verzameling hoesjes kan ik echt niet zonder een goede headset. In 2010 kocht ik een in-ear headset van Böse. Nog steeds mijn grote liefde in combinatie met mijn iPhone. Niet alleen voor muziek maar ook voor de talloze series (hoi Netflix) en lezingen die ik bekijk.

Na 6 jaar intensief gebruik is het geluid nog steeds meer dan perfect en zuiver maar zijn de kabeltjes helemaal af en al meerdere keren opgelapt met wat Sugru. Een nieuwe headset kost een vermogen dus bleef ik het kopen van een nieuwe uitstellen haha.

UrBeats Headset

Toen de UrBeats headset werd bezorgd was ik vooral benieuwd of hij net zo fijn zou zijn als de Böse headset.

Een van de grote pluspunten van de headsets van Beats by Dr. Dre is de kwaliteit van de kabels. Daar ben ik ook echt over te spreken. Veel steviger dan die van Bose en ze raken niet makkelijk in de knoop. Ontwarren lukt meestal met 1 hand en ook een peuter die er wat hardhandig aan trekt zorgt gelukkig niet voor schade.

UrBeats Headset

In het doosje vind je naast een korte handleiding 7 setjes aan siliconen oordopjes en een handig klein bewaaretui (foto hieronder). Thumbs up! Hubby heeft een andere maat nodig dan ik en je merkt echt overduidelijk verschil in luisterkwaliteit wanneer je verkeerde maat oordopjes in je oor steekt. Ze zijn gemaakt van zacht maar sterk siliconen en zitten erg prettig.

UrBeats HeadsetIs het geluid zo goed als Dr. Dre claimt?

De geluidskwaliteit van de UrBeats is goed, maar de Böse headset is zuiverder. De bass overheerst bij de UrBeats headset. Daar moet je van houden, wij vinden het niet onprettig.  Maar als je een perfect uitgebalanceerd geluid gewend bent is het wel even wennen. Ook sluiten de UrBeats oordopjes het oor af. Heel fijn wanneer je geen omgevingsgeluiden wilt horen of zoals ik je even af wil sluiten. Minder prettig vind ik dat als je loopt je een vervelend geluid in je oren krijgt door je eigen beweging.

De UrBeats zitten net zoals de Böse in-ear oordopjes erg comfortabel en blijven netjes in je oor zitten wanneer je beweegt. De prijsklasse (adviesprijs) van beide headsets is vrijwel gelijk, toch vind ik ze beide erg verschillend in plus en minpunten. Als tiener had ik gelijk de voorkeur gegeven aan de UrBeats. Nu vind ik een zuiver geluid een meer doorslaggevende factor, maar vind ik de kwaliteit van de kabels zo goed dat Dr. Dre daar overduidelijk Böse van tafel veegt.

Bij telefoongesprekken geeft de UrBeats headset een zeer helder geluid. De microfoon zit verwerkt in de afstandsbediening. Een minpunt van deze headset en afstandsbediening is dat deze compatible is met Apple producten maar de knoppen  voor (fast) forward & rewind werken niet. Klein detail maar wel een bummer als je denkt een volledig compatible headset te kopen.

De UrBeats headset is onder andere bij GSMpunt te koop voor € 69,95.

Op dit artikel is een disclaimer van toepassing.