Ik ben van het praktisch bloggen en zo veel mogelijk kunnen doen in korte tijd. Hoe ik de tijd vind om te bloggen als mama schreef ik in mijn artikel over time management.

Praktisch fotograferen en filmen

Nu ik gestart ben met recepten video’s heb ik wel even de tijd moeten nemen om na te denken hoe ik dit ging doen. Voldoende licht, voldoende ruimte en een goede camera zijn zowel voor fotografie als voor filmen cruciaal.

Sinds de verhuizing is mijn probleem met ruimte verleden tijd en helemaal wanneer we een praktisch ingerichte nieuwe keuken kunnen realiseren.

Binnenkort is mijn issue met voldoende belichting ook opgelost. Na flink zoeken wat voor mij zou werken heb ik een mooie set met daglichtlampen gevonden. Het helpt dat het mooie weer onderweg is, maar dat is niet voldoende voor gericht filmen en fotograferen.

Praktisch is voor mij ook werken met apparatuur en accessoires die mij tijd besparen.

Ik fotografeer het liefst met een digitale spiegelreflexcamera. Gebruik je een DSLR om te filmen dan krijg je prachtig beeld, maar erg gebruiksvriendelijk vind ik het niet altijd.

Toen bedacht ik, mijn iPhone 6s plus kan 4K kwaliteit met 60 beelden per seconde filmen. Ik heb lang getwijfel of ik zou wachten tot de iPhone 7 uit zou komen of toch voor de iPhone 6s plus zou gaan. Beiden hebben een hele goede camera en superscherp vloeiend beeld. Alleen hoe zet ik die op een statief?

Shoulderpod S2 the handle grip

Ik wil natuurlijk niet riskeren dat ik mijn dure iPhone in een pan soep laat vallen.
Daarom kocht ik de Shoulderpod ‘The handle grip’. Ideaal om los in de hand mee te filmen of te gebruiken als tafelstatief èn deze schroef je zo op een staand statief.

Wat maakt de Shoulderpod zo speciaal? Voor mij zijn dat de details. De Shoulderpod is gemaakt voor professioneel gebruik. Deze versie heeft een houten handvat wat heel comfortabel in de hand ligt. Dat maakt ook dat filmen uit de losse hand plots heel stabiel en een stuk vloeiender wordt.

Aan het handvat zit een zachte maar sterke polsriem. De iPhone schroef je vast met een klemsysteem en zit als een huis dankzij de brede rubberen klemstukken. Aan de onderkant kun je een koppelstuk voor een statief vastschroeven. Hetzelfde als het koppelen van een DSLR op een statief.

Mijn ervaring met iPhone houders is dat het soms wat wiebelig aanvoelt met een grote telefoon. Vaak merk je ook dat het klemsysteem makkelijk ombuigt als je de schroef te strak zet. Daar hoef je met deze Shoulderpod niet bang voor te zijn. Mijn iPhone 6s Plus past er met gemak in, een groter toestel zou ook nog wel passen. Het merk heeft zelfs houders voor iPads om mee te filmen.

 

Een van de video’s die ik maakte met de iPhone is dit recept voor Madame Jeanette kip. Ben jij al abonnee op mijn Youtubekanaal?

Nu ik zie wat mijn iPhone kan ben ik echt benieuwd wat de nieuwe iPhone 7 kan die een nog betere cameralens heeft.

Het grappige is dat mensen die mij bezig zien met de Shoulderpod denken dat het een dure gadget is. De S2 die ik kocht is de luxere versie inclusief houten handvat en leren polsriempje en kost nog geen €40,-. Naar mijn mening zijn geld waard voor de kwaliteit die je krijgt, zeker wanneer je het regelmatig tot veel gebruikt.

Afbeelding laptop: Alexey Boldin / Shutterstock. Op dit artikel is een disclaimer van toepassing.