Mister Z is vanaf zijn babytijd gewend een helm te dragen wanneer hij bij mij achter op de fiets zit. De inimini helm die we toen voor hem kochten werd te klein dus werd het tijd voor een stoere jongenshelm! Met al die speedy acties op fiets en sinds Eid al Fitr de skelter is het een heel fijn idee dat zijn hoofd goed beschermd is.

Nutcase

Toen ik op zoek ging naar een kinderhelm viel het me op hoe lelijk en oncomfortabel de meeste helmen zijn. Terwijl kids juist aangetrokken worden tot leuke printjes en ook de kleintjes onder ons vaak al een hele eigen smaak hebben. De meeste helmen wees de peuter dan ook resoluut af met de mededeling ‘Nee mama die is niet mooi’.

Bij de Nutcase helmen was het juist moeilijk kiezen. Z koos voor deze prachtige Little Nutty Speed Star. Een zeer passende naam voor meneer Speedy Gonzalez.

Nutcase helmen zijn gemaakt van een duurzame ABS buitenschaal en gevuld met EPS-schuim wat een hoog schokabsorberend vermogen heeft. ABS is een kunststof dat erg licht is en tegelijk keihard en slagvast. ABS word ook gebruikt om motorhelmen te maken en bijvoorbeeld autobumpers. EPS ken je vast wel als piepschuim, alleen is dit de veel hardere versie. Een goede ‘case’ om die ‘nut’ te beschermen!

Fietsen doe je met een helm op

Z weet niet beter dan dat je fietst met een helm. Met dit warme weer valt het me op dat de Nutcase goed ventileert en het zweethoofdje mee valt. Dankzij de handige regen- en zonneklep is een zonnebril niet nodig en deze kan er af wanneer je hem niet nodig hebt.

Mister Fahad (de kat) kwam nog even photobomben toen we deze foto’s maakten. Z vind het geweldig om fietstochtjes te maken met Fahad die met ons meeloopt.

Nutcase assortiment

Vanaf ongeveer 6 maanden is er de Baby Nutty (hoofdomtrek 47-50 cm) en voor kleuters de Little Nutty (hoofdomtrek 48-52 cm). Z is onderweg naar de vier jaar en past de Little Nutty op de kleinste maat goed. Deze helm kan dus nog wel een paar jaar mee. Alle helmen voldoen aan de veiligheidsnorm voor fietsers, skateboarders en rollerskaters.

Stiekem wil ik er voor mezelf ook wel een haha. Nutcase heeft ook voor na de kleuterleeftijd (hoofdomtrek vanaf 52 oplopend tot 64 cm) en voor volwassenen een groot assortiment. Je kan zelfs een matchende helm met die van je kind kiezen.

Het ontwerp van de Nutcase helmen is met zoveel oog voor detail gedaan dat ik het echt de prijs waard vind. De vorige helm kostte de helft van wat een Little Nutty kost, maar is werkelijk niet te vergelijken in kwaliteit. De Nutcase helm werd door de wederhelft al de Audi onder de helmen genoemd.

Comfortabel en veilig

Wat ik erg belangrijk vind is dat de helm comfortabel zit. Om een kind te laten wennen aan veiligheidsmaatregelen zoals een helm gaat het niet werken als het niet lekker zit. Ik vond het verschil tussen de oude helm en de Nutcase erg groot.

De Little Nutty heeft lekker zachte mousse pads voor de binnenkant van de helm in drie maten. Zo kun je de helm helemaal aanpassen naar het hoofd van je kind. Aan de achterkant zit een draairing om de helm comfortabel te laten passen zonder van het hoofd te schuiven.

Onder de kin zit een lekker zachte kinband die je vastmaakt met de speciale magnetische Fidlocksluiting. Het fijne aan deze sluiting is dat je niet per ongeluk wat huid meeneemt bij het sluiten, wat bij een normale gesp sluiting makkelijk gebeurd. De Fidlocksluiting kun je als ouder met een hand sluiten en openen, maar is voor kleine kinderhandjes niet makkelijk los te krijgen.

De gehele helm is reflecterend en de opvallende prints zorgen voor een goede zichtbaarheid. En veel complimenten voor de peuter als hij met mij door de buurt crosst op zijn fiets of skelter. Helemaal bij de skelter vind ik het fijn dat hij een helm draagt (foto bovenaan het artikel), want die gaat behoorlijk hard!

Prijs en verkrijgbaarheid

De Nutcase Little Nutty Speed Star kost € 69,95 en is verkrijgbaar bij Nutcase. Overige verkooppunten vind je op de website.

Accessoires voor de Nutcase helmen zoals earpads, matchende fietsbellen (laat Z die maar niet zien haha) en andere kleuren regen- en zonneklep zijn hier ook te vinden.

Draagt jouw kind een helm tijdens het fietsen?

Op dit artikel is een disclaimer van toepassing.