Okay let’s talk the oil talk. Ik heb al veel geschreven over mijn groeiproces waarbij ik mezelf en mijn behoeften telkens beter leer kennen.

Etherische oliën: zelfzorg uit de natuur

Een paar jaar geleden besloot ik een keuze van zelfzorg te maken. Ik kocht een doos met etherische oliën en een diffuser van Young Living.

In wetenschappelijke onderzoeken las ik namelijk dat etherische oliën het limbisch systeem in je hersenen stimuleren. Dat stuk van je hersenen is betrokken bij je geheugen, je stemming, je motivatie en gedrag.

In mijn zoektocht naar natuurlijke middelen om mezelf in balans te krijgen en te behouden dacht ik: ‘ik geef het een kans’.

Kwaliteit geeft de doorslag

Ik geloof in de kracht van de natuur, al zal ik nooit roepen dat het alles op kan lossen, wanneer ik de keus heb gebruik ik liever een natuurlijk product in de wetenschap dat het me niet zal schaden bij juist gebruik. Dat betekent ook dat ik bewust geen etherische oliën gebruik uit stenen winkels die vaak een prikkie kosten, dat is namelijk geen zuivere kwaliteit. Wanneer ik producten inadem en ze op mijn huid gebruik ga ik voor kwaliteit.

Ik heb daarom veel merken getest en vergeleken. Wanneer ik iets aanraad wil ik er volledig achter kunnen staan in plaats van de zoveelste influencer te zijn die blabla vertelt voor een zak doekoe. Dat is ook de reden dat ik na de eerste jaren alleen persoonlijk gebruik nu wel distributeur van Young Living ben geworden en mijn kennis over etherische olie en de vele toepassingen graag wil delen. Het veelzijdige gebruik van etherische oliën in mijn gezin is naast de vele andere natuurlijke producten die wij dagelijks gebruiken zo ontzettend fijn dat ik me niet meer kan voorstellen dat we ze niet hadden.

Een van de belangrijkste redenen dat ik voor Young Living heb gekozen is het merk vrij is van onnodige toevoegingen en hormoonverstoorders. Je krijgt gewoon een puur product van hoge kwaliteit.

Terug naar de doos. 12 etherische oliën, een koud vernevelende diffuser en nog een paar accessoires. Een paar jaar later staan er meerdere diffusers verspreid door het huis en is het hele gezin fan, zelfs de zeer sceptische man die me echt voor gek verklaarde dat ik zo’n uitgave deed van mijn kleine inkomen. Inmiddels gaat hij er van door met mijn Stress Away rollers en vraagt hij geregeld of er een olie is die hij kan inzetten bij ‘vul maar in’.

Stapje voor stapje maken wij ons huishouden ‘toxic free’ en daar zijn etherische oliën een geweldige aanvulling. Want naast de oliën zijn er nog zoveel andere meukvrije producten zoals fluoridevrije tandpasta tot schoonmaakmiddel op natuurlijke basis.

Kies bewust en verrijk je kennis

Als je er zo blij mee en enthousiast over bent Madelon, waarom heb je er dan niet eerder over geschreven? Ik vind namelijk dat wanneer ik iets deel ik de verantwoordelijkheid heb om kennis te delen en geen verkooppraatjes.

Ik hoop namelijk dat als jij (en je gezin) ook (willen) kiezen voor leven met minder chemicaliën en natuurlijke producten dat je een bewuste keus maakt omdat je begrijpt wat je er allemaal mee kan en de waarde ervan ziet. En niet omdat je in een goed opgezet verkooppraatje tuint en na een paar maanden stuk loopt in het gebruik omdat je het product eigenlijk niet goed begrijpt.

Waar kan ik terecht met mijn vragen over etherische oliën?

Ik krijg veel vragen over de etherische oliën op mijn social media. Wat kun je ermee, wat doe je ermee? Mijn autisme en consorten zijn niet weg, het zou een irreële aanname zijn om dat te verwachten. De oliën maken het dagelijks leven wel een stuk aangenamer en ik kan ze inmiddels heel gericht inzetten, ter preventie maar ook ter verlichting van klachten of ongemakken. Daarnaast heb ik er veel dagelijkse gebruiksproducten mee kunnen vervangen.

Er bestaan tientallen etherische oliën en producten op basis daarvan dat het onmogelijk is in een blog te vertellen wat je er allemaal mee kan. De mogelijkheden zijn eindeloos. Daarom deel ik samen met mijn Pure Nature Tribe veel feitelijke informatie over etherische oliën zodat iedereen er meer over kan leren. Ook kun je bij ons terecht voor vragen, tips of voor het aanschaffen van je eigen etherische oliën die je kan afstemmen op je eigen behoeften.

Je kan ons vinden als Pure Nature Tribe op Instagram, heb je via mij je Young Living account gekregen? Dan ben je ook van harte welkom in de online Pure Nature tribe vol informatie.

Aanmelden bij Young Living via mij kan hier of stuur me een bericht.

Waar zou jij etherische oliën voor willen gebruiken?