Je huis inrichten is lastiger dan het lijkt. Tegenwoordig kan bijna iedereen wel een showroomachtig interieur creëren. Dankzij handige apps als Pinterest stel je de meest prachtige interieurs samen. Alsof jouw interieur uit een boekje is weggelopen. Mooi is het. Daar valt niet aan te twijfelen. Echt persoonlijk is het echter niet. Van een echt ‘thuis’ is dan ook geen sprake. Om een fijn thuis te creëren is het van essentieel belang om je eigen stijl in huis los te laten. En nee, dat pluk je niet van Pinterest.

Hier kan je natuurlijk gebruik van maken om een beetje richting te geven aan je interieur, maar uiteindelijk is het jouw eigen touch die van het huis een waar thuis maakt. Maar hoe vind je jouw eigen stem en geef je jouw woning de persoonlijke touch die het nodig heeft? Hier vind je 3 tips.

Kunst in huis

Kunst in huis is natuurlijk dé manier om wat meer persoonlijke elementen in de woning te brengen. Met beeldjes en schilderijen maak je jouw woning direct een heel stuk persoonlijker. Gewoon door de juiste keuzes te maken. De juiste dingen in huis te verwerken. Er is immers niet persoonlijker dan kunst. Bovendien kan dit van alles zijn. Van het kunstwerkje van je eigen kind tot een luxe schilderij van een beroemde kunstenaar. Kunst kent vele gezichten en is juist daarom zo aantrekkelijk.

Kleurgebruik

Kleur kan heel veel doen voor een interieur. Met kleur kan je een bepaald gevoel overbrengen. Kan je uiten wat je voelt of welk gevoel je in huis wilt laten heersen. Ben je bijvoorbeeld op zoek naar een rustgevende woning? Of juist een energierijke plek? Of ben je juist op zoek naar meer warmte? Kies dan voor de kleuren die hierbij passen. Uit onderzoek is gebleken dat onze hersenen enorm sterk op bepaalde kleuren reageren. Je lichaam reageert dus op de kleur die jouw hersenen waarnemen. Het is dan ook belangrijker dan je denkt om de juiste kleuren in huis te gebruiken.

Geef belangrijke voorwerpen een mooi plekje in huis

Door de jaren heen heb je wellicht spullen verzameld die een belangrijk plekje in jouw hart hebben. Denk bijvoorbeeld aan erfstukken, maar ook aan relatiegeschenken met logo die je prachtig vond om te bewaren. Dit zijn dingen die veel vertellen over jouw leven, werk en hobby’s. Je kunt je woning dan ook niet persoonlijker maken dan door deze belangrijke voorwerpen ook een mooi en opvallend plekje in jouw woning te geven.

Denk bijvoorbeeld aan een mooie glazen vitrinekast waar je dergelijke voorwerpen in kunt plaatsen. Mooi om naar te kijken en bezoekers direct een inkijkje te geven in jouw privéleven.

Heb je misschien een prachtig groot meubelstuk als erfstuk gekregen en past deze eigenlijk totaal niet bij het picture perfect plaatje van Instagram of Pinterest? Plaats deze dan júist als eyecatcher binnen jouw interieur. Mix & Match van verschillende stijlen is populairder dan ooit. Dit meubelstuk nodigt direct uit voor een gesprek en dient meteen als eyecatcher van de gehele ruimte.