Tijdens de feestdagen dekken we onze eettafel mooi op voor het diner, maar waarom zou je dit niet het hele jaar door doen? Als je geregeld je tafel mooi dekt voor het eten zul je merken dat je er dubbel van geniet. Ben je benieuwd hoe je dit moet aanpakken? Lees dan snel verder; je vindt hier een aantal tips waardoor je gemakkelijk je tafel mooi kunt opdekken!

Kies een tafelkleed

Veel mensen gebruiken al niet eens meer een tafelkleed en dit is zonde! Juist een tafelkleed zorgt voor een mooie basis van de gedekte tafel. Het beste kies je dan voor een tafelkleed dat matcht met de stijl van je keuken of eetkamer. Je kunt natuurlijk ook gewoon voor een wit tafelkleed gaan; dit geeft een luxe restaurant-gevoel. Wanneer je voor een wit tafelkleed kiest moet je wel oppassen met vlekken; dit is dus waarschijnlijk een minder goede optie wanneer je nog kleine kinderen hebt. Als je een tafelkleed hebt uitgekozen kun je je richten op de rest van de tafel.

Mooi servies

Een mooi gedekte tafel valt of staat natuurlijk met een mooie en opvallende serviesset. Je kunt daarom nieuw servies kopen en dit tevoorschijn halen wanneer je uitgebreid gaat dineren. Het is dan leuk om ervoor te zorgen dat je een complete serviesset hebt, zodat je de tafel voor meerdere gangen kunt dekken. Denk dan aan borden voor het hoofdgerecht, maar ook aan borden voor het voorgerecht, dessert en voor soepen. Je hebt tegenwoordig servies in erg mooie kleuren, zoals grijs, donkerblauw of zelfs zwart!

Glimmend bestek

De eettafel is niet compleet zonder mooi en glimmend bestek. Waarschijnlijk heb je dit al in huis, maar het kan geen kwaad om eens te controleren of alles nog mooi eruitziet. Als dat niet zo is kan het een goede investering zijn om een compleet nieuwe bestekset aan te schaffen. Bedenk dan dat je niet per se voor zilverkleurig bestek hoeft te gaan. Overweeg ook eens goud, koper of zwart bestek. Het moet natuurlijk wel bij de rest van je interieur passen.

Een vaas met bloemen

Veel mensen halen de vaas bloemen of andere decoratie van tafel af op het moment dat ze gaan eten. Dat is erg jammer, want juist deze decoratie kan ontzettend veel sfeer geven aan je eettafel. Steek daarom juist eens wat extra aandacht in de bloemen die je op tafel hebt staan en laat ze zelfs matchen met de rest van wat je op tafel zet. Als je de bloemen dan ook nog op het seizoen afstemt zit je al helemaal goed!