Raambekleding is van essentieel belang voor iedere woning. Het heeft niet alleen heel veel praktische voordelen, maar maakt het huis ook nog eens veel mooier. Met mooie gordijnen, houten jaloezieën, plisségordijnen of rolgordijnen maak je jouw woning helemaal af. Helaas is dat direct ook het grootste nadeel. Het aanbod is zo ontzettend groot dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Zeker wanneer je ook nog eens een beetje op je budget probeert te letten.

Raambekleding is van essentieel belang voor iedere woning. Het heeft niet alleen heel veel praktische voordelen, maar maakt het huis ook nog eens veel mooier. Met mooie gordijnen, houten jaloezieën, plisségordijnen of rolgordijnen maak je jouw woning helemaal af. Helaas is dat direct ook het grootste nadeel. Het aanbod is zo ontzettend groot dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Zeker wanneer je ook nog eens een beetje op je budget probeert te letten. 

We weten allemaal dat raambekleding niet mag ontbreken, maar wat nou als je niet al te veel geld wilt uitgeven? In iedere ruimte nieuwe raambekleding laten plaatsen, kan best prijzig zijn. Gelukkig kun je door met enkele dingen rekening te houden, op de lange termijn veel besparen. Maak hierbij gebruik van de volgende tips. 

Kies de juiste aanbieder 

Niet alleen het aanbod van raambekleding is ontzettend groot. Er zijn ook heel veel verschillende aanbieders beschikbaar. Daarom is het slim om goed vergelijkend onderzoek te doen. Weet je al welke raambekleding je wilt? Zoek dan naar de raamdecoratie die jij het prettigst vindt en vergelijk de verschillende prijzen met elkaar. Let wel op dat je ook de recensies leest. Wanneer een prijs te mooi lijkt om waar te zijn, dan is dit vaak ook het geval. Kwaliteit telt immers net zo goed mee. Zodra je nieuwe in between gordijnen aanschaft, wil je immers wel dat ze lang mee zullen gaan. Anders ben je op de lange termijn nog duur uit. Check daarom niet alleen de prijzen, maar lees ook de reviews voordat je een keuze maakt. Zo weet je zeker dat de prijs-kwaliteitsverhouding in orde is. 

Zelf op maat maken 

Heb je op dit moment weinig te besteden, maar bespaar je liever niet op de aanschaf van goede gordijnen? Dan zijn er gelukkig ook enkele dingen die je kunt doen om de prijs van kwalitatieve gordijnen zo laag mogelijk te houden. Bijvoorbeeld door ze geheel zelf op maat te maken. Wanneer je een beetje handig bent met een naaimachine, moet dat met rolgordijnen of klassieke gordijnen zeker lukken. Ben je totaal niet handig? Dan is er misschien iemand in je omgeving die dit gratis of voor een klein vriendenprijsje wilt doen. In de meeste gevallen ben je stukken goedkoper uit wanneer je enkel de stof bestelt. Op die manier kun je eenvoudig enkele tientallen euro’s besparen op de aankoop van jouw nieuwe raambekleding. 

Ga niet voor een te goedkope (minder goed werkende) oplossing 

Sommige mensen willen zo graag besparen dat ze dan maar voor minder goed werkende gordijnen kiezen. Bijvoorbeeld gordijnen die veel te groot zijn of eigenlijk geen beste keuze zijn voor dat raam. Dit kan een goede tijdelijke oplossing zijn, maar zeker niet voor de lange termijn. Het ziet er niet alleen minder mooi uit, maar is ook nog eens zeer onpraktisch. Dit kan wellicht zelfs gevolgen hebben voor het wooncomfort. Daarom is het beter om voor de lange termijn toch wat meer geld te investeren. Hierbij loop je ook niet het risico dat je over enkele jaren weer nieuwe raambekleding moet kopen en dus uiteindelijk duurder uit zal zijn.