Heb je de wens om de badkamer sfeervoller in te richten? Groot gelijk! Badkamers zijn vaak namelijk maar een ondergeschoven kindje in het interieur. Dat is jammer, want je bent toch iedere dag weer in deze ruimte te vinden. Lees verder voor tips om de badkamer sfeervol in te richten.

Badkameraccessoires

De eenvoudigste manier om voor sfeer te zorgen, is door leuke badkameraccessoires toe te voegen. Van het zeeppompje tot de tandenborstelhouder, van de wc-borstel tot het rekje voor de handdoeken: denk na over de designs die je in huis haalt. Ga bijvoorbeeld voor de kleurrijke accessoires van HKliving. Zo kun je sieraden kwijt in de bewaarpotjes, of juist wattenschijfjes om je gezicht mee te reinigen. Geef de accessoires een plekje in het zicht: ze mogen natuurlijk worden gezien.

Badjassen

Badjassen springen vaak direct in het oog in de badkamer, aangezien ze aan een haakje hangen. Genoeg reden dus om opvallende, vrolijke badjassen van Essenza te kiezen. Met een leuke bloemenprint erop bijvoorbeeld! Het is een feest om ze aan te trekken.

Handdoeken

Ook de handdoeken vormen een belangrijk onderdeel van de badkamer. Vaak kiezen we voor eenvoudige handdoeken, bijvoorbeeld in wit. Hoewel er niets mis mee is, staat het toch wel een beetje saai. Handdoeken zijn er in alle kleuren van de regenboog te vinden: waarom zou je daar geen gebruik van maken? Kies je lievelingskleur uit, of combineer een paar verschillende kleuren. Zo ziet de badkamer er al direct een stuk levendiger uit.

Badmat

Ook de badmat op de grond kan een vrolijke kleur hebben. Denk aan groen, geel of rood! Al is een badmat met een print of patroon erop tevens een perfecte keuze. Laat een te simpel exemplaar echter liever links liggen – er zijn genoeg leukere opties.

Douchegordijn

Heb je een douchegordijn in de badkamer? Verken dan tevens eens de wereld van douchegordijndesigns. Ook hier gaat er namelijk een wereld voor je open. Misschien moet je een beetje door de kinderlijke designs heen prikken. Tenzij je dit leuk vindt natuurlijk, de keuze is geheel aan jou! Wees in ieder geval niet bang om voor kleur in de badkamer te kiezen. En zo’n douchegordijn heb je toch nodig, dus een bont exemplaar is welkom.

Prullenbak

Een prullenbak in een stijlvol design mag ook zeker een plekje in de badkamer krijgen. Precies, bijvoorbeeld weer in een vrolijke kleur! Het lijkt een klein detail, maar het kan absoluut sfeer toevoegen.

Meubels

Wil je een wat grotere verbouwing in de badkamer doen? Dan kun je ook de meubels en het sanitair meenemen! Ga op zoek naar sfeervolle designs. Je kunt bijvoorbeeld houten elementen een hoofdrol laten spelen, in de badkamerkast en wastafel. Of ga voor doorleefd steengoed met een opvallende look, zoals marmer of terrazzo. Dat staat toch wel een stukje sfeervoller dan basic witkleurig porselein. Zo komt dus alles samen!