Het is de tijd van het jaar weer dat iedereen kijkt naar zijn zorgverzekering. Dit komt doordat je eens per jaar van zorgverzekeraar mag veranderen. Het voordeligste is om dit te doen aan het einde van het jaar. Als je zorgverzekeringen vergelijken wilt is het echter goed om te weten waar je op moet letten. Je wilt natuurlijk de goedkoopste zorgverzekering voor jou, maar het is ook belangrijk om op je gezondheid te letten en te kijken welke zorg jij nodig hebt.

Daarom kijken we in dit artikel naar een aantal topics die belangrijk zijn in het overstappen zorgverzekering. Een zorgverzekering is een persoonlijke verzekering, hij is dus voor iedereen anders. Kijk welke topics bij jou passen en ga dan aan de slag met het vergelijken van je zorgverzekeringen!

Fysiotherapie in je zorgverzekering?

Een van de meest belangrijke onderdelen van een zorgverzekering is de aanvullende fysiotherapie die je kan nemen. Dit is voor elke leeftijd belangrijk. Iemand die namelijk jong is kan tijdens het sporten blessures oplopen, terwijl iemand die wat ouder is meer last kan hebben van zijn gewrichten. Door mijn fibromyalgie gaat fysiotherapie eigenlijk elk jaar wel (grotendeels) op. In deze gevallen is fysiotherapie de manier om de gezondheid weer op te bouwen. Overweeg daarom om fysiotherapie te nemen in je zorgverzekering pakket.

Wel of geen bril?

Een bril is geen onderdeel van het standaard zorgverzekering pakket. Wel zijn er een aantal collectieve die een bril aanbieden bij de korting die er op de zorgverzekering zit, maar over het algemeen moet de alledaagse Nederland in het aanvullende pakket de vergoeding voor de bril nemen. Veel Nederlanders hebben slechter zicht, hierdoor is een bril vaak een goed idee voor een zorgverzekering. Vooral als je wat ouder bent en slecht zicht in de familie zit is het goed om te overwegen om vergoeding voor een bril in je zorgverzekering pakket te hebben.

Gehoorapparaat

Niet iedereen heeft een gehoorapparaat nodig. Dit is meestal een onderdeel van de zorgverzekering die ouderen nodig hebben. Het is wel goed om deze op tijd in je zorgverzekering op te nemen. Is je gehoor namelijk al veel slechter op je zeventigste levensjaar? Dan zal de verzekering dat natuurlijk ook weten en kijken naar de voorwaarden die zij stellen voor medische selectie van een aanvullende verzekering. Kijk daarom bij jouw zorgverzekeraar naar deze voorwaarden en hoe jij hier in aanmerking voor komt.

Diëtist

Een diëtist zit ook niet in het standaard zorgverzekering pakket, deze kan je bij de zorg in de aanvullende verzekering vinden. Wel is dit een goede overweging voor mensen met overgewicht. Een diëtist kan je namelijk op weg helpen naar een gezondere levensstijl.