Hoera! Je hebt bijna een prachtig nieuw baby’tje op de wereld verwelkomd! Nu is het tijd om het al je vrienden en familie te laten weten. Het versturen van gepersonaliseerde geboortekaartjes is de leukste manier om je nieuwe aanwinst aan de wereld voor te stellen. Maar waar begin je? Lees verder voor onze tips voor het maken van jouw one-of-a-kind geboortekaartje! 

Kies een fijn ontwerp

Er zijn zóveel leuke en mooie ontwerpen te vinden om een geboortekaartje te maken. Waar moet je nu beginnen? Het is vooral belangrijk om bij jezelf te blijven. Kies een ontwerp wat helemaal past bij jullie gezin. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een hip, stoer of lief design en deze op écht hout laten afdrukken, of denk aan een mooie foliedruk. Voor jullie dochtertje kunnen jullie bijvoorbeeld kiezen voor een geboortekaartje in hartjesvorm met velvet-look. Geboortekaartjes voor een jongen? Ook daar zijn de keuzes gelukkig eindeloos! 

Een paar zoete foto’s

De volgende stap is natuurlijk het kiezen van wat leuke foto’s voor op het geboortekaartje. Dit hoeft natuurlijk niet, maar maakt het kaartje wel extra bijzonder. Het is tijd om te kiezen welke newborn foto’s je in het geboortekaartje wilt plaatsen. Een foto van de handen of voeten van mama en de baby is natuurlijk leuk, of denk aan jullie eerste familiefoto. Het kan en mag gelukkig allemaal. Maar zorg er wel voor dat de foto’s van goede kwaliteit zijn. Om helemaal zeker te zijn dat jullie geboortekaartje naar wens is, kun je een proefdruk bestellen. Zo krijg je een aantal ontwerpen op je deurmat, zodat je precies weet hoe de kleuren en het papier eruit komen te zien. Hoe fijn is dat?

Maak het speciaal! 

Als je je mooie ontwerp en foto’s hebt gekozen, is het tijd om je persoonlijke touch toe te voegen met wat extra informatie. Het liefst lezen we natuurlijk alles over je pasgeborene, maar het belangrijkste is de naam, gewicht en geboortedatum. Maar je mag deze ruimte ook gebruiken om een speciale boodschap van papa en mama erin te vermelden. Of misschien wel een lief citaat van de grote zus of broer van jullie pasgeborene. De geboortekaartjes mogen speciaal zijn. We wensen jullie veel geluk de komende tijd!