Vrijwel iedereen houdt van lekker eten waarbij sommige het leuken vinden om dit eten voor te bereiden. Wanneer je ervan houdt om in de keuken te staan, is het erg frustrerend als er dingen ontbreken of van slechte kwaliteit zijn. Het hebben van de juiste pannen zijn hierbij van essentieel belang. Zo worden keramische pannen steeds populairder en als goed ervaren. In deze tekst lees je dan ook meer over keramische pannen en alles eromheen. 

Wat is een keramische pan eigenlijk?

Laten we even beginnen bij de basis, wat is een keramische pan? Een keramische pan is een pan waarbij er een laagje keramiek aan de binnenkant is verwerkt. Keramiek is een sterk materiaalsoort dat is geproduceerd doormiddel van alle voorwerpen die van gebakken klei zijn gemaakt. Door dit laagje keramiek gebruik je de pan ook anders als een traditionele antiaanbaklaag. Zo is één van de redenen dat mensen steeds vaker kiezen voor een keramische pan doordat je hier een stukje gezonder door kunt koken. Met een keramische pannenset kun je namelijk koken zonder olie of boter, dat is natuurlijk stukken gezonder. Ook heeft een keramische pan in tegenstelling tot een antiaanbaklaag pan geen teflon. Uit de wetenschap is dan ook bewezen dat de stof teflon bij oververhitting niet goed is voor onze gezondheid.  

Schoonmaken is nog nooit zo eenvoudig geweest!

Een volgend voordeel van een keramische pan is dat het enorm makkelijk is schoon te maken. Niets is natuurlijk frustrerender als een pan schoonmaken waarbij er eten compleet is aangebakken. Bij een keramische pan is dit gelukkig niet het geval. Dit komt doordat er in een keramische pan geen eten zal aanbakken. Je kunt de pan dan ook eenvoudig schoon krijgen met wat warm water en een sopje. 

De voordelen van een keramische pan 

Wanneer je opzoek bent naar nieuwe goede pannen, wil je natuurlijk met één uitgave een tijdje vooruit kunnen. Het aanschaffen van keramische pannen brengt dan ook veel voordelen met zich mee waarvan we er een paar in deze alinea zullen benoemen. Zo kan een keramische pan beter de hitte verdragen als overige pannen. Deze pannen kunnen namelijk tot wel 450 graden aan waardoor ze nooit zullen verbranden en dus langer meegaan. Ook kun je keramische pannen voor alle warmtebronnen gebruiken, denk hierbij aan gas, inductie, keramisch en elektrisch. Er is geen teflon laag aanwezig in een keramische pan wat beter is voor je gezondheid. Ook is er geen olie of boter nodig wat natuurlijk veel beter voor je is. En als laatste belangrijke voordeel is het schoonmaken van een keramische pan erg eenvoudig, er bakt namelijk niets aan waardoor je deze goed met de hand kunt afwassen.