Ga je je badkamer verbouwen en wil je het allerbeste sanitair? We hebben de vier beste tips voor je uitgewerkt, zodat je na het lezen van dit artikel precies weet hoe je het beste sanitair uitkiest.

Richt de badkamer zo praktisch mogelijk in

Dat je je badkamer praktisch in moet richten, is natuurlijk geen verrassing. Wie een kleine badkamer kiest, kan geen vrijstaand bad kwijt. Wie een grote badkamer heeft, zal niet snel kiezen voor een zitbad. Bekijk goed hoeveel ruimte er beschikbaar is en speel met de indeling van de badkamer. 

In veel gevallen heeft de huidige badkamer al een praktische indeling. Is dit het geval? Je bespaart veel kosten door de nieuwe voorzieningen op dezelfde plek terug te plaatsen. Je hoeft dan namelijk geen leidingen om te leggen en de afvoeren kunnen op dezelfde plek blijven.

Heb je een kleine badkamer? Overweeg dan een compact toilet met een ondiep inbouwreservoir. In comfort merk je geen enkel verschil, terwijl het toilet wel degelijk minder ruimte in beslag neemt.  

Sanitair afgestemd op jouw wensen en voorkeuren

Wonen er heren in huis? Dan kan het prettig zijn om naast een standaard toilet, ook een urinoir voor thuis aan te schaffen. Wie na een lange dag werken graag tot rust komt in een warm bad, kan het beste een ligbad aanschaffen.

Elk persoon is uniek en heeft een andere voorkeur. Maak daarom een wensenlijst en bekijk welke voorzieningen niet mogen ontbreken. Niet alles zal passen. Stel daarom prioriteiten.

De juiste stijl

Naast het type sanitair, is het natuurlijk ook belangrijk dat het er ook nog mooi uitziet. Kies daarom sanitaire voorzieningen die passen bij de stijl van jouw badkamer.

Heb je gekozen voor een zwarte badkamer? Een mat zwart toilet in combinatie met een zwart ligbad, past hier goed bij. Wie kiest voor een moderne of luxe badkamer, kan het beste kiezen voor een mat wit toilet. De mogelijkheden zijn eindeloos. Bekijk dus goed wat jij mooi vindt en kies voorzieningen in de juiste stijl.

Vergeet je budget niet

Wanneer we alleen afgaan op wat we mooi vinden, zijn we snel geneigd het budget te vergeten. Je hebt echter niet voor niets een budget. Probeer je hieraan te houden. Houd hierbij een extra van 10% aan. Zo houd je rekening met onvoorziene omstandigheden en kom je achteraf niet voor vervelende verrassingen te staan.