Als je een kleine woning of appartement hebt, gaat het soms al vanzelf: je woonkamer en eetkamer vloeien zo in elkaar over. Vooral wanneer de ruimtes in je woning wat groter zijn, kan het nog best een uitdaging zijn om ervoor te zorgen dat het toch één geheel wordt. Hoe pak je dit aan? Waar te beginnen? Waar moet je aan denken? We helpen je graag een handje op weg met een aantal handige tips.

Het inrichten van de eetkamer

Laten we beginnen met het inrichten van de eetkamer in jouw woning. Welke stoelen passen nu bij welke eettafel? Om deze keuze een stukje makkelijker voor je te maken, kun je je eettafel met stoelen ook gewoon direct als een complete set aanschaffen. Dan hoef je je daar in ieder geval niet druk om te maken. Op deze manier ben je er gelijk van verzekerd dat de stoelen ook qua hoogte passen bij de eettafel, want dat is wel zo praktisch.

Centraal in de meeste woonkamers: een tv meubel

In de meeste woonkamers staat de bank op de televisie gericht. Dit zou je trouwens ook anders kunnen doen, puur en alleen al omdat niemand het doet. Of de bank nu wel of niet naar de televisie gericht is, de kans is groot dat die televisie zich op een tv meubel bevindt. Hebben jouw eettafel en eettafelstoelen bijvoorbeeld zwarte poten? Zorg er dan voor dat ook jouw tv meubel zwart is. Op deze manier maak je door middel van kleuren de verbinding tussen jouw eethoek en zitgedeelte. Die verbinding kun je ook leggen door gebruik te maken van dezelfde materialen, bijvoorbeeld hout of staal.

Kunst om de woonkamer en eetkamer te verbinden

Nog een idee om de woonkamer en eetkamer met elkaar in verbinding te brengen: kunst of andere accessoires! Hang bijvoorbeeld een groot wandkleed aan de muur dat begint in de woonkamer en eindigt in de eetkamer. Of creëer een collage van verschillende schilderijtjes die over de hele breedte van de muur lopen. Of denk eens aan een fotomuur met al jouw dierbare herinneringen, in lijsten van verschillende groottes. Begint het al te kriebelen en beschik jij over een flinke portie lef? Ga dan voor een muurschildering! Te veel van het goeie? Ook met behang kun je twee ruimtes op een natuurlijke manier met elkaar verbinden. Ideeën genoeg? Hoppa, aan de slag!