Young Living is een bekend bedrijf dat gespecialiseerd is in de productie en distributie van etherische oliën. Het bedrijf werd opgericht in 1993 en is bekend als pioniers op het gebied van kwaliteitsstandaarden in de wellness- en gezondheidsindustrie. Er zijn verschillende redenen waarom ik kies voor Young Living etherische oliën.

Seed to Seal™-proces

Young Living staat bekend om zijn “Seed to Seal™”-proces, wat betekent dat ze controle hebben over elk aspect van de productie van hun etherische oliën, van het zaaien van de zaden tot het sealen van het eindproduct. Dit proces waarborgt hoge kwaliteitsnormen en zuiverheid. 

Alles wordt tot in de puntjes gecontroleerd en verzorgd. Dit is uniek in de etherische olie industrie. Young Living verbouwt, oogst en distilleert de etherische oliën op boerderijen die van henzelf zijn of die partner zijn zodat ze de unieke mogelijkheid hebben om de puurheid en kwaliteit élke stap te controleren. Puurheid staat bovenaan. De uitgebreide testen worden in hoogstaande laboratoria gedaan en vervolgens getest door onafhankelijke instanties.

Young Living verpakt zelf hun etherische olie en producten gemaakt met etherische oliën waardoor de kwaliteitswaarborging zeker is. De etherische oliën worden niet ergens anders ingekocht om vervolgens een labeltje te krijgen.

Biologische en duurzame praktijken

Het bedrijf hecht waarde aan biologische en duurzame landbouwpraktijken. Ze werken samen met boeren over de hele wereld om de beste kwaliteit planten te verbouwen zonder schadelijke chemicaliën. Young Living staat voor rentmeesterschap van de aarde, fair trade en werkt naar een zero waste policy in de komende 5 jaar.

Brede productlijn

Young Living biedt een breed scala aan etherische oliën, blends en andere wellnessproducten. Dit stelt consumenten in staat om verschillende oliën te verkennen en te profiteren van hun diverse eigenschappen.

Educatieve bronnen

Young Living investeert in educatieve programma’s en materialen om klanten te informeren over het veilige en effectieve gebruik van etherische oliën. Ze bieden ook trainingen en evenementen aan om mensen te helpen meer te leren over de voordelen van aromatherapie.

Gemeenschapsgericht

Het bedrijf heeft een sterke gemeenschapsgerichte benadering en moedigt mensen aan om samen te komen, ervaringen te delen en van elkaar te leren.

Bezoek een boerderij

Iedereen kan hun boerderijen op de hele wereld bezoeken. Er is sinds kort een nieuwe boerderij bijgekomen in Spanje en zo zijn er nog wel vijf in Europa alleen al.

Alleen echt puur is goed genoeg

De etherische oliën van Young Living zijn niet aangepast of verdund, ze gebruiken geen vullers, giftige verdunners of synthetische middelen, in tegenstelling tot veel etherische olien merken die als 100% puur en natuurlijk worden verkocht, maar dat eigenlijk niet zijn. 

 Young Living gebruikt alleen eerste destillatie etherische oliën (bijvoorbeeld wanneer je een theezakje voor een goede kop thee gebruikt, in plaats van een theezakje gebruiken voor een tweede en derde kop). Daarbij destilleren ze ook lang genoeg en onder de juiste druk, wat ervoor zorgt dat ook de zware moleculen gedistilleerd worden. Dus het kan dat veel meer druppels etherische olie van een ander merk nodig is om hetzelfde effect te bereiken met 1 druppel etherische olie van Young Living.

Elk toxisch product wat ik kan vervangen voor een gezonder alternatief is er een voor je gezondheid: ditch & switch! Dat is precies waar ik het uitgebreide Young Living assortiment voor gebruik. In plaats van naar verschillende winkels te gaan haal ik mijn drogisterij artikelen zoals schoonmaakmiddelen, fluoridevrije tandpasta en huidverzorgingsproducten in een maandelijkse bestelling.

Wil jij ook starten met je eigen etherische oliën? Bestel hier via mij je eigen Young Living Starter Bundle.