Of je nu een kitten van een aantal maanden oud hebt of een wat oudere kat. Je bent je kat vast en zeker al gaan zien als een volwaardig lid van het huishouden. En daardoor is het ook meer dan logisch dat je er maar al te graag alles aan doet om extra goed voor je kat te zorgen. Daarom mogen er een aantal producten zeker niet ontbreken bij jou in huis, zoals een automatische voerbak kat. En waar je dan zoal aan kunt denken, lees je in dit blog.

Je versterkt de band door je kat iedere dag lekker te borstelen

Een van de beste aankopen die je maar kunt doen, is een goede borstel voor je kat. Want naast dat je kat heerlijk kan spinnen dankzij het borstelen, krijg je de vacht ook nog eens helemaal glanzend én vrij van knopen. En dat is wel zo fijn om te weten, vooral als je een langharige kat hebt zoals een Maine Coon zoals Farah. Probeer je kat iedere dag even te borstelen en zorg ervoor dat je de borstel regelmatig schoon blijft houden voor het beste resultaat.

Heb je op dit moment al genoeg speelgoed in huis liggen?

Maar het is ook een goed idee om meteen te inventariseren hoeveel speelgoed er nu eigenlijk in huis ligt. En wat voor soort speelgoed er daadwerkelijk wordt gebruikt door je eigen kat. Misschien is het speelgoed eigenlijk meer geschikt wanneer je kat nog jonger was. Of dat ene favoriete knuffeltje is eigenlijk wel toe aan vervanging. Online heb je gelukkig de keuze uit een gigantisch aanbod. Zowel op educatief niveau als voor de lol is er altijd meer dan genoeg om uit te kiezen. Verdiep je daar dus een keer goed in en zet alle interessante opties voor je eigen kat een keer op een rijtje.

Zorg voor een paar plekken in huis waar je kat heerlijk kan relaxen

Misschien heb je het al een keer opgemerkt. Je kat heeft vast en zeker een paar favoriete plekken in huis om te slapen. Denk daarbij op de zolder of in de buurt van een automatische kattenbak, waar het lekker rustig is. Of boven de verwarming bij de vensterbank of waar de zon volop schijnt. Door deze plekjes extra fijn in te richten – bijvoorbeeld met een mandje – vergroot je het comfort net even wat meer. Ga je hier op korte termijn ook al een keer mee aan de slag?