De vakanties komen er weer aan en wij zijn volop aan het zoeken wat voor leuks we kunnen doen. Op de wishlist, de mijne tenminste, staat ook een weekje glamping! Vakantie in onze grote tuin met zwembad is altijd gezellig. We gaan veel dagjes weg. Maar een weekje op vakantie in eigen land is ook leuk. We zijn al een tijdje bezig om onze Maine Coon Farah te trainen. Een van haar zusjes gaat met haar baasje heerlijk de camping op, enorm leuk!

In mijn zoektocht kwam ik De Leistert in Limburg tegen. In Duitsland zijn we naar grote bungalowparken geweest met prachtige natuur in de omgeving. Limburg lijkt ons ook prachtig en nu we een elektrische auto hebben is het tijd om te rijden!

Waar moet een vakantiepark aan voldoen?

Waar ik op let bij het uitzoeken van een recreatiepark is best een lijstje. Ik wil mogelijk een huisdier mee kunnen nemen, mijn tiener moet zijn energie kwijt kunnen in activiteiten, ik wil kunnen zwemmen in mijn burkini én ik wil graag dicht bij mooie natuur zijn. Ook moeten de te huren accommodaties ruim zijn en niet te dicht bij elkaar gezet zijn in verband met mijn prikkelverwerking. Een sauna erbij is een zeer welkome optie.

In mijn jeugd heb ik jaren gekampeerd met mijn ouders. We reisden met de auto door Europa met onze mega tent. Altijd lachen wanneer je campinggenoten een mega gezin verwachten en er maar drie personen in de gigantische tent zitten. De tent opzetten was minder leuk en tijdrovend, dus een bungalowpark of park met te huren luxe tenten heeft mijn voorkeur. Beide is mogelijk bij De Leistert, want naast gewoon parkeren zijn er ook luxe safari tenten en bungalows die je kan huren! En wat ik echt niet leuk vond aan de camping vroeger is het sanitair wat je moet delen. Iets met hygiëne. Dat was gewoon vaak niet okee en ik denk dat elke kampeerder wel eens een aanvaring heeft gehad met iemand die je douchedeur open probeert te maken terwijl je staat te poedelen. De Leistert combineert traditioneel kamperen met een luxe twist als camping met privé sanitair.

Glamping

Glamping is genieten, als ik al alles in heb gepakt en voorbereid wil ik niet na aankomst nog een keer aan de slag moeten om een tent op te zetten. De Leistert heeft Glamping tenten, Safari tenten en Kalahari tenten beschikbaar die geschikt zijn voor gezinnen van 4-5 personen.

Bungalows

Bungalows bij de Leistert bieden tot 18 personen ruimte. Denk aan kindvriendelijke vakantieboerderijen tot wellness bungalows en groepsaccomodaties. Met natuurlijk genoeg opties aan horeca, activiteiten en entertainment.

Faciliteiten op De Leistert

De Leistert heeft 3 restaurants en een snackbar. Op de menukaarten genoeg halal opties en de prijzen zijn redelijk. Mijn zoontje had gelijk al de zwembaden gespot en meer leuke activiteiten die allemaal geschikt zijn voor kinderen in de leeftijd van 4 tot 12 jaar.

 • Adventure Golf
 • Adventure Sportveld
 • Aventuria
 • Beachvolleybal
 • Biljartvoetbal
 • Buitengolfslagbad
 • Cafetaria Mr. Friet
 • Elektrische laadpalen
 • Fietsverhuur
 • Fietscrossbaan
 • Grote Speeltuin
 • Het Klushuis
 • Hyperbowling
 • Indoor Speeltoestel
 • Jeu de Boules
 • La Selva Food & Drinks
 • La Selva Playground
 • Plaza
 • Receptie
 • Recreatieteam
 • Restaurant Grillo
 • Restaurant Via Verde (& To Go)
 • Roeivijver/Dagstrand
 • Sportvelden
 • Supermarkt
 • Subtropisch zwembad
 • Speeltoestellen op het terrein
 • Verhard sportveld
 • Visvijver
 • Wasserette
 • Waterspeelzone
 • WiFi op het park

Dagje naar de Leistert

Ook supertof, sommige activiteiten op De Leistert zijn ook beschikbaar als je gewoon een dagje weg wil. Adventuregolf, Hyperbowlen, Biljartvoetballen en uit eten in een van de fijne restaurants is allemaal mogelijk. Bekijk alle mogelijkheden op Dagje naar de Leistert.