Makkelijk recept voor zachte, keto vriendelijke, bolletjes
Gang Brood
Keuken Wereldkeuken
Trefwoord Brood, Keto, Koolhydraatarm
Voorbereidingstijd 1 uuruur
Bereidingstijd 30 minutenminuten
Servings 9bolletjes
Calories 152kcal
Author Madelon
Equipment
Mengkom
Spatel
Bakpapier
Oven
Ingrediënten
260gramvolle yoghurt(bijv Griekse)
80gramamandelmeel
60grampsylliumhusk
20gramGreensweet kokosmeel
1tlzeezout
6eierenmaat L
15gramnatrium bicarbonaat(baking soda)
Instructies
Meng alle ingrediënten in een mengkom goed door elkaar. Je laat het mengsel nu minimaal 60 minuten staan.
Normaal gesproken gebruik je bij psyllium husk heet water om de vezels goed zacht te krijgen, dus nu hebben ze even tijd nodig om zacht te worden.
Kun je gewoon bakpoeder gebruiken? Ja, maar dan worden de keto bolletjes niet mega fluffy is mijn ervaring. Het zurige in de yoghurt activeert het bicarbonaat dus je hoeft geen zuur toe te voegen.
Zet na het uur rusttijd je oven op 160 graden om voor te verwarmen.
Maak je handen nat en vorm 9-10 keto bolletjes van het deegmengsel. Leg ze op een bakplaat waar je bakpapier op hebt gelegd. Geef de bolletjes genoeg ruimte wat ze verdubbelen in formaat in de oven.
Bak de keto bolletjes in 25-30 minuten af in de voorverwarmde oven.
Heerlijk met zalmsalade, eiersalade, of een lik grasboter met keto jam (recept volgt nog). Eet smakelijk!