Mijn recepten voor keto (stok)brood, de lijnzaadcrackers en het zadenbrood worden veel door jullie gemaakt, maar ik had nog geen recept online staan voor lekker zachte keto bolletjes. Deze komen dicht in de buurt van volkoren bolletjes. Ik vind het handig om als ik snel iets moet eten keto brood te hebben liggen. Deze zachte keto bolletjes zijn een fijne afwisseling op de recepten die ik al heb.

Het recept maakt 9-10 zachte keto bolletjes. De psyllium husk haal ik bij Pit-Pit.com en is een must in het recept. Je kan het niet weglaten. 

Voedingswaarde

Het recept maakt minimaal 9 stuks zachte keto bolletjes. Bij 9 stuks is de voedingswaarde per stuk:

  • 2,5 gram koolhydraten
  • 11,7 gram eiwitten
  • 14,3 gram vetten
  • 152 kcal

Wat heb je nodig

  • 260 gram volle yoghurt (bijvoorbeeld Griekse)
  • 80 gram amandelmeel
  • 60 gram psyllium husk 
  • 20 gram kokosmeel
  • 1 theelepel zeezout
  • 6 eieren maat L
  • 15 gram natrium bicarbonaat (baking soda)

Bereiding

Meng alle ingrediënten in een mengkom goed door elkaar. Je laat het mengsel nu minimaal 60 minuten staan.

Normaal gesproken gebruik je bij psyllium husk heet water om de vezels goed zacht te krijgen, dus nu hebben ze even tijd nodig om zacht te worden. 

Kun je gewoon bakpoeder gebruiken? Ja, maar dan worden de keto bolletjes niet mega fluffy is mijn ervaring. Het zurige in de yoghurt activeert het bicarbonaat dus je hoeft geen zuur toe te voegen. 

Zet na het uur rusttijd je oven op 160 graden om voor te verwarmen. 

Maak je handen nat en vorm 9-10 keto bolletjes van het deegmengsel. Leg ze op een bakplaat waar je bakpapier op hebt gelegd. Geef de bolletjes genoeg ruimte wat ze verdubbelen in formaat in de oven. 

Bak de keto bolletjes in 25-30 minuten af in de voorverwarmde oven. 

Ik vries ze gelijk in per 2 stuks in na afkoelen. Zo heb ik altijd een voorraadje liggen. 

Heerlijk met zalmsalade, eiersalade, of een lik grasboter met keto jam (recept volgt nog). Eet smakelijk!


51 Comments
  1. Proef je bij deze brood de smaak van amandelen heel erg? Ik heb namelijk de amandelmeel pancakes gemaakt maar die vond ik niet zo lekker.

  2. Vandaag de broodjes gemaakt er zit geen amandelsmaak aan voor degene die daar niet van houden.
    Als het in de oven zit ruikt het ook echt naar brood. Ook een heel goed mondgevoel.
    Bedankt voor dit recept.

  3. Hoi Madelon,
    Bedankt voor je “altijd heerlijke en goede recepten”. Ik vroeg me af of ik volle yoghurt kan vervangen met Griekse yoghurt?

  4. Hallo Madelon,
    Ben deze broodjes aan het bakken en heb waarschijnlijk de verkeerde psyllium husk. De gemalen versie. Is dit een probleem?

  5. Hoi,

    Ik ben erg benieuwd hoe de bolletjes er bij jullie aan de binnenzijde uitzien…
    Bij mij een soort grijze kleur?? Wel lekker..

  6. Vandaag heb ik er breek brood van gemaakt voor bij de soep. Beetje Italiaanse kruiden wat zout en knoflook erdoor. kleine bolletjes ( heb 10 gram p stuk gedaan) en die leg je tegen elkaar en maak een leuk vormpje. erg lekker )))

  7. Net voor het eerst gebakken, makkelijk te maken,ziet er uit als brood en ruikt tijdens het bakken ook naar brood.
    Van binnen erg grijs en een beetje overheersende ei-smaak.
    Misschien volgende keer een ei minder of middel eieren ipv groot?
    Bedankt voor het recept,
    Harry

  8. Hoe voorkom ik dat de bolletjes inzakken? Ik hadprachtige bolletjes, gemaakt volgens het recept hierboven, maar na afkoeling zakten ze in.

    1. Hallo Henk! Elke oven is verschillend en daarom kan de baktijd verschillen. Ik zou een volgende keer even een paar minuten langer laten bakken. Als ze in zakken zijn ze of nog niet helemaal gaar, of is de oven tussentijds open geweest. Deze bolletjes kun je vergelijken met soufflés. Ze moeten eerst volledig garen anders kunnen ze in zakken.

  9. Ik heb de broodje gisteren gebakken
    Zeg zijn erg leaker
    Alleen de onderkant is er donker
    Hoe man ik dit voorkomen
    Bedankt voor het recept

Leave a Reply

Your email address will not be published.