Toen ik me ging verdiepen in koolhydraatarm eten dacht ik dat omdat je geen granen eet tijdens ketose glutenvrij meel wellicht wel kan. Helaas zitten de meeste glutenvrije bakmixen vol rijst- en bonenmeel waardoor ze niet geschikt zijn. Wat is dan wel geschikt brood dat je kan eten terwijl je koolhydraatarm of ketogeen eet? Want een keto stokbrood dat lust iedereen wel toch?

Keto stokbrood

Amandelmeel en psylliumvezels zijn dan de makkelijkste oplossing. Er zijn ontzettend veel koolhydraatarme en keto stokbrood recepten te vinden, ik heb al veel geprobeerd maar de meesten vind ik te veel naar ei smaken. Ik ben gek op ei maar het mag niet overheersen. Dit broodje smaakt niet naar ei en is een beetje fluffy met een krokante korst.

Het smaakt licht notig maar is neutraal genoeg om zowel met zoet of hartig te beleggen. Zoet tijdens koolhydraatarm? Yes, ik prak er rustig een paar frambozen of aardbeien (uit mijn tuin) op fijn!

Je kan dit keto stokbrood ook makkelijk roosteren voor toast. Het is ook heerlijk bij een keto barbecue. Waar je wel op moet letten is dat sommige mensen kunnen reageren op psylliumvezels of amandelmeel alsof het koolhydraten zijn. Dus begin pas met bakken van dit soort broodjes als je goed fat-adapted bent na een week of 8.

Zelf ben ik volledig afgekickt van mijn broodverslaving. Mijn lijnzaadcrackers en lijnzaadwraps zijn voor mij genoeg. Heb ik echt zin in een broodje dan bak ik meestal dit recept. Je kan er 4 broodjes van maken of 1 stokbrood.

Optioneel voor dit recept is dat je het notenmeel kan vervangen door blond lijnzaadmeel. De structuur zal dan iets veranderen, iets massiever tenzij je iets meer water toevoegt, maar mocht je een notenallergie hebben dan is dit wel een handige oplossing. Hou er dan wel rekening mee dat de kleur van het broodje wat anders uit zal vallen en donkerder zal worden.

Keto stokbrood

Madelon
Makkelijk recept voor keto stokbrood. Glutenvrij, geschikt voor diabetici en volledig koolhydraatarm.
4.34 van 3 stemmen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 40 minuten
Totale tijd 50 minuten
Gang Brood
Keuken Wereldkeuken
Porties 12 Plakjes
calorieën 91.8 kcal

Equipment

 • Oven
 • Bakpapier
 • Mengkom
 • Weegschaal

Ingrediënten
  

 • 160 gram amandelmeel
 • 25 gram psylliumvezels husk
 • 7 gram bakpoeder
 • 3 eiwitten van een large ei
 • 150 ml kokend water
 • zeezout

Instructies
 

 • Verwarm je oven voor op 180 graden. Onder- en bovenwarmte.
 • Meng alle ingrediënten in een mengkom. Laat even staan tot al het water goed is opgenomen.
 • Neem een vel bakpapier en leg die op je bakplaat. Maak met koude of vochtige handen vier bolletjes of 1 stokbrood en leg deze op het bakpapier.
 • Bak het keto stokbrood in 40 minuten af. Ik wissel de laatste tien minuten van onder- en bovenwarmte naar ventilator met onder- en bovenwarmte voor een fijne korst.
 • Laat het keto stokbrood goed afkoelen op een bakrek voor je het aansnijd. Heerlijk met kruidenboter!
Trefwoord Brood, Keto, Koolhydraatarm