Zijn jullie de grauwe dagen ook al zat? Ik wil je meenemen naar onze zomer met mijn heerlijke BBQ recepten! Vanaf dat het lente wordt tot laat in de herfst gaat hier de BBQ met regelmaat aan. Eindelijk een tuin om lekker te zitten en te genieten van heerlijke bordjes eten met vrienden en familie. Daar maken we dus gebruik van!

Dit is een Patton Chef BBQ met gietijzeren roosters, een van onze eerste grote aankopen na onze verhuizing. Een hele fijne BBQ als je een wat grotere zoekt die ook geschikt is voor slowcooking. Je kan de warmte namelijk goed regelen. Koken met indirecte warmte en bijvoorbeeld rookhout is ook mogelijk. Het vlees wordt nog malser als je indirecte warmte gebruikt.

Mijn man droomt stiekem van een grote keramische Kamado. Deze prachtige BBQ’s zie ik regelmatig bij The Fire Station BBQ shop langs komen. Ze zijn gevestigd in een prachtige oude brandweerkazerne, vandaar de naam. Als BBQ liefhebber kun je bij The Fire Station ook terecht voor een BBQ workshop naar keuze en een heleboel toffe BBQ producten.

BBQ recepten

Wij houden vooral van verschillende soorten vlees op de BBQ. Het liefst gecombineerd met salades. Kip, lamsvlees, kalkoen en kalfsvlees zijn echt favoriet. Nu kennen jullie mij langer dan vandaag. Natuurlijk is alles zelf gemarineerd en ik deel graag mijn recepten met jullie.

Hou er rekening mee dat elk recept voor 1 kilo vlees is. Een paar uur of een hele nacht marineren in de koelkast maakt je vlees nog lekkerder.

Mocht je nou denken: ‘Waar is het brood op de tafel?’. Je hebt het goed gezien, alle recepten in dit artikel zijn koolhydraatarm en ketogeen. Maar mocht je nou echt een lekker stokbroodje bij je eten willen dan kan ik je mijn keto stokbrood aanbevelen.

Marinade voor malse kippendijen

Snijd kleine stukjes of restjes bot van de kippendijen af. Anders krijg je allemaal kleine stukjes kip die op de houtskool vallen.

 • 4 eetlepels appelazijn
 • 1 volle eetlepel gerookte paprikapoeder
 • 1 eetlepel zwarte peper uit de pepermolen
 • 1 volle eetlepel keltisch zeezout
 • 1 volle eetlepel fijngehakte verse knoflook
 • 1 eetlepel grof gemalen gedroogde korianderzaad
 • 2 volle theelepels Ceylon kaneel
 • 4 eetlepels olijfolie

Sappige saté van kalkoendij

Snijd de kalkoendij in stukjes zodat je er saté van kan maken. Meng met de marinade en schuif per 4-5 stukjes op bamboe saté prikkers.

 • 2 eetlepels fijngehakte verse knoflook
 • 1 eetlepel zwarte peper uit de pepermolen
 • 6 eetlepels Japanse sojasaus
 • 1 volle theelepel komijn
 • 1 volle theelepel kurkuma
 • 1 theelepel chilivlokken of pul biber

Entrecote (kalfsvlees)

Snijd de entrecote in stukken zoals je op de foto ziet.

 • 2 eetlepels grof gemalen zwarte peper uit de pepermolen
 • 1 volle eetlepel keltisch zeezout
 • 2 volle eetlepels knoflook granulaat
 • 2 eetlepels olijfolie

Lamskoteletten

 • 1 volle eetlepel zwarte peper uit de pepermolen
 • 2 eetlepels knoflook granulaat
 • 1 volle eetlepel zeezout
 • sap van een limoen of halve citroen
 • 3 eetlepels olijfolie

BBQ bijgerechten

Standaard hebben wij salades, dips en sauzen op tafel en kan ik echt niet zonder mijn homemade kruidenboter.

Salades als BBQ bijgerecht

Sausjes voor bij de BBQ

Genoeg recepten om lekker mee te experimenteren dacht ik zo. Het is dat het nu richting de 0 graden gaat anders had de BBQ dit weekend van mij weer aan gemogen. Er gaat echt niets boven BBQ leftovers als mealprep voor de dagen erna.

BBQ liefhebbers laat van je horen, vertel me jullie favoriete BBQ recepten!