Salade van geroosterde aubergines. Een vegetarische en vegan salade die wij graag als bijgerecht eten en die ik heerlijk vind op een broodje of als dip.

No ratings yet
Afdrukken Pin Laat een reactie achter
Voorbereidingstijd10 minuten
Bereidingstijd25 minuten
Salade
Sudanees
Babaganoush, Salade, Sudanees, Sudanees eten
1
Madelon

Keukentools

 • Fornuis

Ingrediënten

 • 2 smalle/dunne aubergines
 • 2 tenen geperste knoflook
 • 2 eetlepels tahina
 • 1 eetlepel azijn
 • 1 groene peper
 • sap van een halve limoen
 • zeezout naar smaak
 • klein handje fijngehakte koriander

Bereiding

 • Begin met het roosteren van je aubergines. Ik gebruik een vlamverdeler waar ik normaal mijn wok op zet om de aubergines netjes boven de vlam te houden. Ook hebben wij aluminiumfolie op het fornuis, want zoals je ziet kan dit roosteren wat rotzooi geven ;)
 • Op een matig vuur rooster je de aubergines terwijl je ze elke paar minuten even draait. Vat de buitenkant van de aubergine vlam dan is je vuur te hoog. Gewoon even uitblazen en je vuur dan wat zachter zetten. De aubergines zijn gaar wanneer ze echt zacht aanvoelen wanneer je ze indrukt. Het is normaal dat de uiterste punten niet helemaal garen, deze krijgen te weinig van de hitte van de vlam mee.
 • Mijn aubergines zijn meestal in een kwartiertje lekker zacht en gaar. Dit is afhankelijk van hoe dik je aubergines zijn. Neem daarom altijd de smalle.
 • Terwijl de aubergines roosteren hak ik de groene peper in kleine stukjes (verwijder de zaadlijst als je het niet te pittig wilt), pers ik de knoflook en hak ik de koriander fijn.
 • Zijn ze gaar dan haal je ze van het vuur en leg je ze in een kom met koud water. In kookprogramma’s zie je chefkoks vaak een bak ijswater gebruiken. Bespaar je de moeite, goed koud water uit de kraan werkt ook prima. Even een paar minuten laten afkoelen en je kan de geroosterde buitenkant er zo af pellen.
 • Zo zien je geroosterde aubergines er uit na het pellen. Je ziet dat aan de bovenkant en onderaan de schil vast blijft zitten. Dit komt omdat die stukjes niet garen. Deze snijd ik eraf. Daarna snijd ik de gare aubergine in kleine stukjes en doe ze in een kom.
 • Je voegt nu de tahina, geperste knoflook, azijn, fijn gehakte koriander, fijngehakte groene peper en limoensap toe. Heel goed doorroeren. Daarna breng je het op smaak met zeezout. Ben je nou niet zo’n knoflookaddict zoals wij dan is 1 teen voldoende.
 • Deze geroosterde aubergine salade wordt in Sudan Salatet Aswad genoemd maar is ook bekend onder de termen Babaganoush of Baba Ganoush.
Share the love! Heb jij dit recept geprobeerd?Tag Waymadi op je social media met @Waymadi of #Waymadifood!