Ik heb al verschillende soorten aubergine salades op Waymadi.nl gepubliceerd maar deze was nieuw voor mij. Lieve vriendin S. bracht het mee toen we ‘Eid ul Adha vierden (Offerfeest) en hij was zo smakelijk dat ze me haar recept gaf. Als je van aubergine houdt dan is dit een must make!

Wat heb je nodig

  • 2 grote aubergines
  • 4 grote tenen vers geperste knoflook
  • 4 volle eetlepels met berg tahin
  • 4 volle eetlepels dikke Turkse yoghurt
  • zeezout en zwarte peper naar smaak
  • 1 theelepel chilipoeder

Bereiding

Rooster de aubergines in de oven. Prik er eerst wat gaatjes in en leg ze dan in een ovenschaal voor 40-45 minuten in de oven tot ze gaar en zacht zijn.

Laat ze een beetje afkoelen, daarna kun je de zwarte schil er vrij makkelijk afhalen. De binnenkant hak je in kleine stukjes en doe je in een schaal. Doe nu de tahin erbij. Die verspreid het makkelijkste als de aubergine nog wat warm is.

Voeg de dikke yoghurt, knoflook en zeezout en zwarte peper naar smaak toe. Roer alles goed door en proef of zout en peper goed zijn. Ik strooi de chilipeper er over als mooi effect als de salade goed gemengd is.

De aubergine salade blijft een week goed in de koelkast, luchtdicht bewaard en gebruik een schone lepel om te scheppen. Ik verdubbel de hoeveelheden en maak een grote batch dan heb ik genoeg voor een paar dagen. Deze aubergine salade met yoghurt vind ik zo lekker dat ik het graag bij elke maaltijd een beetje eet haha.

Eet smakelijk!