Huzarensalade of aardappelsalade is natuurlijk een no go tijdens koolhydraatarm eten. Ik had online al vaker gezien dat mensen met bloemkool vergelijkbare salades maakten dus gaf ik het een poging. Het was zo ontzettend lekker!

Wat heb je nodig

 • 750gr bloemkool
 • Bouillonblokje
 • 6-8 volle eetlepels mayonaise
 • 1 eetlepel mosterd
 • 1 eetlepel (pittige) kerrie
 • 3 eetlepels zilveruitjes
 • Zeezout
 • Zwarte peper

Optioneel

 • 4 grote augurken in stukjes
 • Restjes kip of vlees
 • Verse kruiden zoals peterselie of bieslook

Bereiding

Kook de bloemkoolroosjes beetgaar met een bouillonblokje in het kookwater. Het beetgaar koken duurt circa 8-10 minuten.

Giet de bloemkool af en laat de bloemkoolroosjes afkoelen. Hevel ze over, in mijn geval naar de schaal waarin ik de bloemkoolsalade ga bewaren. Gebruik een scherp mes om de roosjes wat kleiner te maken in de schaal.

Meng de bloemkoolroosjes met mosterd, kerrie, zilveruitjes en zeezout en peper. Daarna zoveel mayonaise erbij dat er een dun laagje saus op de bloemkool zit. Net zoals je bij een aardappelsalade zou hebben.

Je kan nu ook restjes kip of vlees in kleine stukjes toevoegen of wat augurk. De bloemkoolsalade is een basis recept dus speel ermee tot het je eigen smaak is. Dan is het net een aardappelsalade of huzarensalade.

De bloemkoolsalade blijft een paar dagen goed in de koelkast. Wel kun je merken dat de bloemkoolgeur dan iets sterker wordt. Bewaar luchtdicht in de koelkast en consumeer binnen 3 dagen.