Een van de dingen die ik wel mis nu ik koolhydraatarm eet is hummus. Dus maakte ik een koolhydraatarme versie van pompoen. Het ingrediënt wat je hier de fijne hummus structuur geeft is tahin die ook vol met gezonde vetten zit. De tahin is dus echt een must in dit recept voor pompoen ‘hummus’.

Let op wanneer je de pompoen koopt dat je voor bolpompoen gaat. Die heeft ongeveer 2 kh/100 gram terwijl andere soorten veel hoger kunnen liggen. Ik koop zelf elke pompoen die onder de 5kh/100 gram is. Zakjes pompoenblokjes bij AH of Jumbo uit de koeling zijn bijvoorbeeld rond de 2 kh. De diepvries versie ligt meestal tussen de 4 en 5 kh.

Wat heb je nodig

  • 400 gram ongekookte pompoen
  • 50 gram tahin
  • 1 volle theelepel komijn
  • 1 volle theelepel zwarte peper uit de molen
  • 2 volle theelepels knoflookpoeder of 1 grote teen vers geperste knoflook
  • 1/4 theelepel gerookte zoete paprikapoeder
  • 2 theelepels zeezout
  • 1 volle theelepel chilipoeder
  • optioneel: sap van een halve limoen

Bereiding

Zoals ik al benoemde is de tahin het geheim voor de ‘hummus’ structuur. Gebruik je het limoentje dan zal de structuur nog wat dikker worden.

Kook de pompoen beetgaar. Volg dus niet de verpakking dan is de pompoen moes. Je wil stevige pompoen. 10-12 minuten doe ik meestal. Zodra er een vork door kan prikken zijn ze klaar.

Laat de gekookte pompoen eventjes afkoelen en maal daarna glad in een keukenmachine. Je hebt dan ongeveer 350 gram over.

Daar doe je de tahin bij en roer je goed door. Gebruik je de limoen dan voeg je die nu ook toe.

Nu breng je de pompoen ‘hummus’ op smaak met alle smaakmakers en ben je klaar. Laat je niet beïnvloeden door de hoeveelheden op de foto. Ik was nog volop aan het proeven haha.

Enjoy! Heerlijk als bijgerecht. Of om lekker in te dippen met keto (stok)brood of lijnzaadcrackers of lijnzaadwraps.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.