Avocado en gerookte zalm is een van mijn lievelingscombinaties. In dit recept neem ik je smaakpapillen een level verder. Guacamole met gerookte zalm en lijnzaadcrackers zijn superlekker en koolhydraatarm! Deze keer had ik de lijnzaadcrackers zonder Grana Padano gemaakt.

Guacamole ken je natuurlijk uit de Mexicaanse keuken. Van een goede guacamole blijf je eten haha.Ik maakte dit lekkers voor een movie night met W. Lekker smullen van de knapperige lijnzaadcrackers, de romige zalm en de guacamole die tegelijk romig, kruidig en een beetje zuur is. Heerlijk!

Dit recept maakt een grote portie voor minimaal 2 personen. Maak de helft als je voor 1 persoon kookt.

Wat heb je nodig

  • 2 grote avocado’s of 4 kleine
  • 1/4 rode ui
  • volle hand koriander
  • zeezout
  • zwarte peper
  • 1/3 limoen

Bereiding

Neem een ruime kom. Halveer de avocado en snijd in de schil in blokjes. Daarna schep je met een lepel alle blokjes eruit en doe ze in je kom.

Hak de rode ui in kleine stukjes. Was de koriander goed en hak deze ook fijn. Meng door de avocadoblokjes en roer rustig door. Breng op smaak met zeezout, royaal zwarte peper en het sap van de limoen.

Beleg de lijnzaadcrackers met een flinke plak gerookte zalm en een flinke schep guacamole. Smullen maar!