Wat wij heel lekker vinden bij winterse kost is een frisse salade ernaast. Voor mij is witlofsalade echt een wintersalade. Lekker bij vers gestampte aardappelpuree en homemade kiprollade. De witlofsalade geeft de romige en frisse touch aan je eten.

Wat heb je nodig

  • Drie stronken witlof
  • halve rode ui
  • 1 theelepel mosterd
  • 4 volle eetlepels mayonaise of dikke yoghurt, of kwark
  • 1/2 theelepel knoflookpoeder
  • zeezout
  • zwarte peper
  • eetlepel vers gehakte kruiden voor garnering: peterselie, koriander of bieslook
  • eventueel: 1 eetlepel (KHA) Greensweet brown

Bereiding

Haal de buitenste blaadjes lof van de stronkjes af. Snijd de witlof door de lengte doormidden en snijd daarna dunne reepjes.

De halve rode ui snipper je fijn. Doe ze samen in een mengkom en voeg de mayonaise, mosterd, knoflookpoeder en royaal zwarte peper toe. Breng op smaak met zeezout en roer alles goed door.

Vind je een zoet accent lekker dan kun je nu rietsuiker of erythritol (ik gebruik Greensweet) door je witlofsalade roeren.

Garneer de witlofsalade met wat vers gehakte kruiden.

Eet smakelijk!


Chicory salad

Wintery on our plates does not mean we skip the salads. A really good salad to combine with fresh mashed puree and homemade chicken roulade is chicory salad.

What do you need

  • 3 stumps chicory
  • half red onion
  • 1 tsp mustard
  • 4 heaped tbsp thick yoghurt or quark or mayonaise
  • 1/2 tsp garlic powder
  • sea salt
  • black pepper
  • tbsp fresh chopped herbs for garnish like parsley, cilantro or chives

Instructions

Remove the outer leaves. Slice the chicory in half lengthwise. Now chop the chicory finely.

Chop the red onion fine. Add the chicory and onion in a mixing bowl and add the yoghurt, mustard, garlic powder and black pepper to taste. Season with sea salt.

If you like a sweet accent now add the erythritol and stir well. Garnish with the fresh herbs.