Ik moet altijd lachen als ik salades in de winkel die nauwelijks bevatten wat ze pretenderen te zijn. Bij mij is hoe de salade heet ook echt het hoofdingrediënt. Zo maakte ik al mijn eigen eiersalade, met een heleboel ei. Vandaag wil ik je laten zien hoe ik zalmsalade maak. Je kan ook een andere soort vis kiezen maar zalm is een van mijn favorieten ook vanwege de gezonde vetten die zo belangrijk zijn in koolhydraatarm eten.

De zalmsalade is superlekker om te combineren met lijnzaadcrackers (laat de kaas eventueel weg bij het maken) en wat avocado.

Wat heb je nodig

  • 200 gram zalmmoot
  • 50 gram roomkaas (Lidl)
  • 50 gram mayonaise
  • 20 gram verse koriander
  • 1/2  – 1 theelepel zwarte peper uit de pepermolen
  • Zeezout naar smaak

Variatietips

  • Voeg een theelepel mosterd toe.
  • De verse koriander kun je vervangen door dille, bieslook of peterselie.
  • Gebruik gerookte zalm in plaats van zalmmoot.
  • Snijd een 1/4 rode ui of een lente ui heel klein en voeg toe.

Bereiding

Gaar de zalmmoten naar je smaak. Ik bakte ze in ghee tot ze net gaar waren en liet ze afkoelen. Gebruik je gerookte zalm dan kun je deze stap natuurlijk overslaan.

Hak de zalm in stukjes en doe in een kommetje. Was de koriander en hak deze fijn voor je het aan de zalm toevoegt. Nu is het een kwestie van alles goed door elkaar roeren en proeven of je genoeg zout en peper in je mengsel hebt.

Dit recept voor zalmsalade is een basisrecept dus varieer gerust met de tips die ik geef om de zalmsalade naar je eigen smaak aan te passen.

Bewaren doe je luchtdicht in de koelkast. Ik gebruik een glazen schaaltje wat ik luchtdicht af kan sluiten van Ikea. Opeten binnen een week maar zo lang leeft deze zalmsalade niet hihi.

Eet smakelijk!