Begin december zaten we onze ogen uit te kijken met mijn ouders in Ahoy. Cirque Du Soleil met de show ‘Alegria’ was weer voor drie dagen in Nederland. Dat moet je gewoon een keer hebben gezien.

En tja zonder een gevulde maag zit je natuurlijk niet lekker te kijken. We aten voor de show bij Bazar in Rotterdam. Daar mag van mij gerust een vestiging van komen in Groningen! Het vlees bij Bazar is allemaal halal, dus dat betekende smullen!

Foto’s kijken vinden jullie vast niet erg ;)

De tafel stond vol! 

Mijn overheerlijke sappige spare-ribs. Lunch Dàndè. Het is een grote portie, onder dat stuk lag nog zo’n stuk aan spare-ribs. Ik miste alleen wat pittigs, maar dat is mijn persoonlijke smaak.

Auberginesalade. Zaalouk Salad. Na het proeven van deze salade wist ik al dat ik deze zelf wil gaan maken. Ik ben gek op aubergine. De salade kwam alleen uit de koeling en was daardoor een beetje te koud. De smaak was er niet minder op.

W bestelde de adana kebab. Dürum. Dit lijkt weinig vergeleken met de overige borden, maar het was echt machtig en de smaak top. Pittig, je proef echt het vlees wat op de grill heeft gelegen en alles smaakt vers.

Mijn ouders bestelden de uitgebreide lunch. Large Lunch Nahár. Deze bestond uit verschillende hapjes en daar zat ook dit bord bij. Hummus, gevulde druivenbladeren, aubergine en een soort tapenade van waarschijnlijk kikkererwten en tomaat en andere kruiden en natuurlijk de heerlijke olijven. Verder zaten hier nog sucuk bij en kofta en hapjes van gevuld jufkadeeg met fetakaas en munt. En vers arabisch brood erbij en patatjes met mayonaise.

Toetjes! W en ik bestelden er twee die we samen deelden. Dit is de Baghrir ba Bàstàni. Ik ben geen fan van roomijs terwijl dat er bij W als zoete koek ingaat. En die baghrir met honing en poedersuiker zo lekker! Heel machtig maar superlekker. Dit wil ik zeker eens zelf gaan maken.

Sjàrbàt Bàstàni. Mintsiroop met vers fruit en heerlijk fris sorbetijs van passievrucht.

Wie nog nooit bij Bazar is geweest, er is ook een vestiging in Amsterdam. Ik zou zeggen, kijk eens naar de menukaart en de fijne prijsjes en ga vooral eens langs als je in de buurt bent ;) Wij waren er tijdens lunchtijd dus dit zijn nog niet eens de hoofdgerechten. Ik weet wel waar ik ga eten als ik weer in Rotterdam ben!