Om maar even met de deur, eh het eten, in huis te vallen de eerste en laatste WDWE van dit jaar. Het is lang geleden dat ik dit heb gepost en veel van jullie hebben aangegeven deze logjes te missen. Ben je nieuw op mijn blog, welkom! WDWE staat voor What Did We Eat. Wanneer het recept al online staat zul je bij een foto een link naar het recept vinden. Is deze er niet en wil je een recept zien verschijnen laat dan vooral een comment achter waarin je dat aangeeft. Veel kijkplezier!

Disclaimer: Onderstaande foto’s bekijken zijn voor eigen risico. Wij adviseren dit te doen op een volle maag. ;)

Fattah-3

Fattah. Al maanden ben ik bezig het recept uit te werken en de foto’s te verzamelen. Lieve dames die om dit recept vroegen ik ben jullie zeker niet vergeten :$ We aten dit simpelweg niet zo heel vaak en tijdens mijn zwangerschap moest ik niks hebben van vlees. Sinds de bevalling is dit mijn verslaving en maakt hubby het elke keer voor mij ons in zijn weekenden :hart . Ik eet de restjes tijdens nachtelijke borstvoedingscravings. Zegt dat genoeg hoe verslaafd ik ben? 

Fattah bestaat uit lagen. Onderin gescheurd brood, daarop rijst. Dit wordt overgoten met een getrokken bouillon van het vlees. Egyptische rode saus erop en het super malse lamsvlees waarvan bouillon (soep) is getrokken. Het duurt uren om het te maken maar het is niet veel werk. Recept volgt, I promise!

Spicy lemon kipdrum-2

Spicy lime kipdrums. Sappige kipdrums in sausje waarvoor je maar 5 minuten nodig hebt om het op het vuur te krijgen. Mijn redder in tijden van tijdgebrek. Salade ernaast en brood of rijst of aardappelpuree en klaar.

bordje zalmplezier-2

Gezond snacken. Daarom gerookte Noorse zalm met brie en banaan bestrooid met pompoenpitten, zonnebloempitten en lijnzaad. Ik hou van gerookte zalm hihi.

arabische rijst moloukhia a'amba

De eerste keer dat ik moloukhia (spreek uit mòloeghia) at was in 2006. In Egypte, klaargemaakt door een tante van W. Groene drab die je over je rijst moest gooien. Maar na een hap…ik heb mijn kommetje leeggegoten over mijn rijst en kreeg gelijk een nieuwe. Ja ja gastvrij heet dat haha. Heerlijk en gezond. De fijngehakte arabische spinazie wordt klaargemaakt in bouillon die van lamsvlees is getrokken. Mjam. Hubby maakt het graag klaar met wat salade erbij en a’amba (dat hele hoopje). A’amba is gepickelde pittige zure mango wat net even een frisse bite geeft gecombineerd met de moloukhia.

Tot de volgende WDWE in het nieuwe jaar! :inlove