e en a blog i am a mom

“MAMO…MAMOOO….!”

Dit hoort bij de eerste ochtendgeluidjes die mijn zoon E. maakt. Je zult denken wat schattig, hij roept mama. Dat doet hij ook wel, maar “MAMO” is Mr.Tumble…een programma die meneer braaf elke ochtend kijkt.
Een ochtendalarm bestaat momenteel niet in mijn leven. Ik heb twee minimens alarmpjes die door de dag en avond afgaan. Dat hoort bij moeder (een ouder) zijn.

Changes

The big change begon eind augustus 2012 toen ik die twee streepjes zag. In april 2014 kwamen die twee streepjes tevoorschijn als mijn zoon, mister E. I was on a blue cloud en erg hormonaal. Ik kon het niet geloven dat hij op mijn buik lag, zo klein en kwetsbaar. En het drong door, ik ben geen individu meer, er is iemand die volledig afhankelijk van mij is.

Mijn man en ik waren met z’n tweetjes verhuisd naar de UK en nu zijn wij ineens met 4! In oktober 2013 kwam ik er achter dat wij weer zwanger zijn, surprise surprise!

e en a blog i am a mom-2

En dan ben je mama

Het is zeker niet makkelijk om de algehele omschakeling te maken om te wennen aan het moederschap. Onbewust bereid je je toch voor je gehele zwangerschap. Het is eng, je zult huilen, schreeuwen misschien, maar je zult uiteindelijk veel genieten.
Wat moeder zijn precies is valt niet in een blog te beschrijven en uit te leggen. That makes sense want ik heb deze blog al meer dan 5 keer herschreven en ik heb 4 versies met verschillende invalshoeken haha. So let’s make a short version.

Moeder zijn is:

  • het niet raar vinden of boos worden omdat je slaaptekort hebt
  • naar werk gaan en ineens ontdek je een vlek op je blouse, that morning kiss was not dry!
  • op zoek naar een pen in je tas, eerst de speen uit de weg halen, speelgoed, doekje, wipes, ow hier is dat sokje die je van mister E. kwijt was. Anyway, even kijken, oew een koekje wil iemand wat te knabbelen? Is wel suikervrij, geen conserveringsmiddelen, geen kleurstof enz. Aha! Daar is mijn pen!!! Ow men… Het is te zien dat mister E. ook mooi bezig was geweest met mijn pen…hallo tandsporen…maar hij schrijft tenminste!
  • geconcentreerd werken en je begint Mr. Tumble’s intromuziek of Rastamouse te neuriën.
  • even de deur uit willen gaan. Na twee uur voorbereiden kan je eindelijk de deur uit…halverwege…’Heb ik het gasfornuis uitgedaan?? Terug naar huis…
  • je moet om 6 uur terug naar huis want 7 uur is bedtijd.
  • een gesprek voeren aan de telefoon lukt wel, maar je moet wel geduld hebben met de verstoorde dialoog van een moeder die haar kind voor alles en nog wat waarschuwt.
  • stofzuiger my best friend! Ik gebruik je minimaal 2 keer per dag.
  • dishwasher THANK GOD dat je bestaat!

Need I say more ? Hiervoor was mijn leven totaal anders. Mijn man en ik gingen vaak uit en kwamen lekker laat thuis. Uitslapen deed ik met plezier. How I love my heels and I still do, maar dit heb ik allemaal ingeruild voor the best thing ever.

Having children is not about what you lost, it’s about what you gained. And boy, een totaal andere wereld is voor mij open gegaan en wat een geluk zelfs twee keer achter elkaar. Ik hoop hier nog lang van te kunnen genieten. Tot een paar maanden voor mijn bevalling leek dit onmogelijk, maar dat is weer een ander verhaal en vertel ik een andere keer.

foto 1

Onvoorwaardelijke liefde

The best of all zijn voor mij de momenten dat je je kindje blij ziet. Of je kindje bij jou troost komt zoeken. Het één op één moment die je hebt tijdens borstvoeding. Dat kusje dat je spontaan van je kleintje krijgt. Wanneer je kindje bij jou komt spelen en je mee moet doen. It’s impossible om maar 1 moment te kiezen want er zijn er heel veel… Dit is wat men bedoelt met unconditional love.

De wolk is niet altijd roze
Als je merkt dat je tijdens je zwangerschap of vooral na je zwangerschap het bos niet meer ziet door de bomen en er hangt continue een grijze wolk boven je hoofd… Blijf er alsjeblieft niet mee zitten. Het is normaal dat wij als moeders de eerste 6 weken nog over the moon zijn met onze emoties, maar mocht je hier langer last van hebben praat met je dokter. Het kan zijn dat je toch wel last hebt van de naweeën van de zwangerschap of een postnatale depressie. Wees niet bang om hierover met iemand te praten, benader je dokter, een goede vriendin, je moeder, je man, iemand die je vertrouwd en praat! Het komt vaak voor, je bent niet alleen en het is niet raar of om je voor te schamen. Wij mama’s moeten elkaar steunen <3

I gained so much more by being a mother. Ben jij ook een mama? Hoe ervaar je dat? Tell me more! What do you love the most en wat viel je tegen?

Xoxo tracy british quest