Ja daar issie weer. De Sudanese foul. Met volkoren pita’s en gebakken eieren deze keer. Ik heb via de social media van meerdere mensen de vraag gekregen hoe je Sudanese foul nou maakt dus dat recept komt er aan ;)
Mahshi kowsa met avocadosalade. Gevulde arabische courgette. De vulling bestaat uit gehakt, verse kruiden en smaakmakers en Spaanse paellarijst. Het wordt gaargestoofd in een smaakvolle tomatenbouillon. Deze vulling is ook te gebruiken voor het vullen van uien, aubergine, paprika’s en andere groenten die je uit kan hollen. Onze favoriet zijn deze kleine Arabische courgettes die wij bij Arabische of Turkse toko’s kopen.
Tja die avocadosalade. Hij blijft favoriet haha. Deze keer met wat groene paprika er in.
Lui ontbijt heet dit. Een sandwich met een likje Hellman’s mayonaise, halal kalkoenham, oude kaas en een gekookt eitje. Juicy komkommer van de Turkse winkel en knabbelen maar.
What Did We Eat Flashback
We gaan nu 4 jaar terug in de tijd. In 2011 plaatste ik het recept voor overheerlijke Appelkruimeltaart met banketbakkersroom. Nu het weer omslaat merk ik dat ook de belangstelling voor deze lekkernij plots omhoog schiet.
Appelkruimeltaart is makkelijk om te maken en ook de banketbakkersroom is easy peasy.
Wat was het lekkerste wat jij deze week at?
Ziet er weer goed uit! Krijg zin in appeltaart :-)
Hihi nou lekker maken zou ik zeggen :D
Oooh, wat heb ik zin in gevulde courgette. Moeten we zeker nog eens eten hier, veel te lang geleden.
Het is zo lekker! Alleen het uithollen is wat werk haha.
Oooh geef mij die appelkruimeltaart maar! <3 Lekkere gerecht weer Madelon!
Ik dacht al dat je die lekker zou vinden hihi.
Haha je kent me! #sweettooth! ;D
Mmm ik ga zo maar eens een appeltaart bakken haha!
Heerlijk!
Dacht hier gister aan, dat ik zoooo’n zin had in die gevulde courgette van je
Hehe nou als je weet hoe je het maakt, gelijk maken! Ik ben er echt verslaafd aan :D
Fijn dat het recept voor de foul online komt, daar ben ik ook nieuwsgierig naar :) Het lekkerste wat ik deze week at was een gevulde pittige puntpaprika. Zo onwijs bomvol smaak, heerlijk!
O dat is lekker! Sowieso vind ik dat gevulde groenten altijd een smaakbom worden hihi.
Wat een mooie foto’s weer van al dat lekkere eten. Interessant trouwens, ik zou veel vaker naar een Turkse of Marokkaanse winkel / toko willen gaan. Op de een of andere manier is dat te ver weg en dan vergeet ik het gewoon. Zelfs een Indonesische toko heb ik al een hele lange tijd niet bezocht. Nu ineens moet ik weer denken aan lemper, loempia’s, rissoles en bapau’s. Mmmmmm. Die Arabische kleine courgettes klinkt ook erg goed trouwens. Er gaan wat (reguliere) courgettes doorheen in dit huishouden. Heb je toevallig nog een lekker recept van een sajourachtig iets met courgettes?
Toko’s zijn echt een vast bezoekpunt hier haha. We halen er zoveel vandaan.
Ik denk dat de saus van de courgettes als je die wat pittiger zou maken ideaal is om een soort sajoer mee te maken. Het recept van de mahshi kowsa komt binnenkort online!
Wat een lekkere foto’s!
Dank je wel!
Jaaa recept voor foul! Lekker! <3 ik zit te denken wat het lekkerste was dat ik at deze week…. Ik denk sushi haha.
Suhushiiiiiii!!!
Dat ziet er allemaal heerlijk uit.
Ik zou willen dat ik zo kon koken!
Het is echt een kwestie van proberen en oefenen haha. Dit kon ik een paar jaar geleden nog niet ;)
I dont :-$ durfde recept nog niet te vragen, wilde eerst zoeken of je M al had gepubliceerd, maar kan hem nergens vinden.. Zou je die nog een keer willen posten?
Ik moet m nog publiceren hihi. Al tien keer foto’s gemaakt maar nu nog uitwerken XD
Oh man, ik heb al een knorrende maag na het zien van de kaas winactie maar nu gaat ie helemaal tekeer! *gaat snel wat eten ;)