what did we eat

Ja daar issie weer. De Sudanese foul. Met volkoren pita’s en gebakken eieren deze keer. Ik heb via de social media van meerdere mensen de vraag gekregen hoe je Sudanese foul nou maakt dus dat recept komt er aan ;)

what did we eat

Mahshi kowsa met avocadosalade. Gevulde arabische courgette. De vulling bestaat uit gehakt, verse kruiden en smaakmakers en Spaanse paellarijst. Het wordt gaargestoofd in een smaakvolle tomatenbouillon. Deze vulling is ook te gebruiken voor het vullen van uien, aubergine, paprika’s en andere groenten die je uit kan hollen. Onze favoriet zijn deze kleine Arabische courgettes die wij bij Arabische of Turkse toko’s kopen.

what did we eat

Tja die avocadosalade. Hij blijft favoriet haha. Deze keer met wat groene paprika er in.

what did we eat

Lui ontbijt heet dit. Een sandwich met een likje Hellman’s mayonaise, halal kalkoenham, oude kaas en een gekookt eitje. Juicy komkommer van de Turkse winkel en knabbelen maar.

What Did We Eat Flashback

We gaan nu 4 jaar terug in de tijd. In 2011 plaatste ik het recept voor overheerlijke Appelkruimeltaart met banketbakkersroom. Nu het weer omslaat merk ik dat ook de belangstelling voor deze lekkernij plots omhoog schiet. Appelkruimeltaart

Appelkruimeltaart is makkelijk om te maken en ook de banketbakkersroom is easy peasy.

Wat was het lekkerste wat jij deze week at?

24 Comments
  1. Fijn dat het recept voor de foul online komt, daar ben ik ook nieuwsgierig naar :) Het lekkerste wat ik deze week at was een gevulde pittige puntpaprika. Zo onwijs bomvol smaak, heerlijk!

  2. Wat een mooie foto’s weer van al dat lekkere eten. Interessant trouwens, ik zou veel vaker naar een Turkse of Marokkaanse winkel / toko willen gaan. Op de een of andere manier is dat te ver weg en dan vergeet ik het gewoon. Zelfs een Indonesische toko heb ik al een hele lange tijd niet bezocht. Nu ineens moet ik weer denken aan lemper, loempia’s, rissoles en bapau’s. Mmmmmm. Die Arabische kleine courgettes klinkt ook erg goed trouwens. Er gaan wat (reguliere) courgettes doorheen in dit huishouden. Heb je toevallig nog een lekker recept van een sajourachtig iets met courgettes?

    1. Toko’s zijn echt een vast bezoekpunt hier haha. We halen er zoveel vandaan.
      Ik denk dat de saus van de courgettes als je die wat pittiger zou maken ideaal is om een soort sajoer mee te maken. Het recept van de mahshi kowsa komt binnenkort online!

  3. I dont :-$ durfde recept nog niet te vragen, wilde eerst zoeken of je M al had gepubliceerd, maar kan hem nergens vinden.. Zou je die nog een keer willen posten?

Leave a Reply

Your email address will not be published.