De Lekkerste Kaas

Als foodie heb je het tegenwoordig erg makkelijk. Genoeg keus in online shops waar je al je lekkernijen vandaan kan halen wanneer er geen stenen winkel in de buurt is. Ik struin dan ook regelmatig het web af naar shops die ik nog niet ken. Delekkerstekaas.nl verkoopt een van mijn grootste liefdes op foodgebied. Kaas! In huize B. vliegen de kazen er door heen, zowel hubby als ik zijn echt gek op kaas. Normaal sta ik enthousiast te springen wanneer ik een leuk product mag reviewen maar nu was ook hubby razend enthousiast haha.

De Lekkerste Kaas

Delekkerstekaas.nl heeft een stenen winkel gevestigd in Haarlem en een kaas webshop. Zowel de winkel als de webshop hebben een uitgebreid assortiment van ambachtelijke Hollandse en buitenlandse kazen. Je kiest hoeveel je wilt hebben en krijgt het vacuüm verpakt (optioneel gekoeld) thuisbezorgd.

Wij zijn vrij kieskeurig met de kaas die we eten en zijn erg merktrouw in de kazen die we uit de lokale supermarkt kopen. We waren dan ook erg benieuwd of de kazen van Delekkerstekaas.nl onze smaakpapillen enthousiast zouden maken.

De Lekkerste Kaas

Ik heb vijf soorten kazen gekozen om te reviewen voor jullie.

  • Boeren Belegen
  • Belegen komijn (Goudse kaas met komijn)
  • Geitenkaas met olijf en zongedroogde tomaat
  • Geitenkaas met tuinkruiden
  • Manchego Don Juan

De eerste vier kazen zijn echte Hollandse kazen. Vroeger haalden wij onze boeren belegen- en belegen komijnekaas altijd bij een lokale kaasboer. Die wisselde helaas van eigenaar en weg was onze favoriete boerenkaas. Ik heb daarna geen boerenkaas meer kunnen vinden die net zo lekker smaakte. De meeste supermarktkazen vinden wij naar plastic smaken en bevatten vaak toevoegingen zoals aardappelzetmeel. Yuk. Als ik kaas koop wil ik ook gewoon kwaliteitskaas eten.

De Lekkerste Kaas

Hollandse (Boeren)kaas

Ik denk dat het genoeg zegt dat hubby sinds deze kazen arriveerden het praktisch dagelijks heeft over bestellen bij Delekkerstekaas.nl. Deze kazen smaken exact zoals wij ze vroeger bij de kaasboer haalden! Volle rijke smaken die lekker op je tong wegsmelten. Love it.

De Goudse kaas met komijn is hier erg geliefd op een cracker of gesmolten op een tosti. De boeren belegen kaas is heerlijk als snackkaas of gewoon op brood. Maar ook heerlijk voor over onze Cheesy Chicken Pizza die daarmee echt een smaakbom wordt.

De Lekkerste Kaas

Hollandse geitenkaas

Veel van jullie zullen misschien nu denken geitenkaas Madelon? Is dat wel lekker? Ik ben geboren met een koemelkallergie dus eet al van kleinsafaan geitenkaas en schapenkaas. Ook in het buitenland zijn dat de kazen die ik het liefste eet. Toen ik klein was (ja, oma gaat even meer dan 20 jaar terug in de tijd) had je geen uitgebreid assortiment aan geiten- of schapenkazen in de supermarkten liggen.

Alleen de grotere ketens hadden Hollandse geitenkaas liggen en als we geluk hadden ook Hollandse geitenkaas met tuinkruiden. Vooral de geitenkaas met tuinkruiden heeft voor mij dus nogal wat jeugdsentiment. Dat was en is mijn favoriet. En ook die kaas was de afgelopen jaren niet meer dezelfde smaak als vroeger. Of liever gezegd, niet meer de uitgesproken smaak die het in mijn ogen hoort te hebben. Dus kocht ik het niet meer.

De Lekkerste Kaas

Toen ik de geitenkazen uit de vacuum verpakking haalde rook ik het al. Dit was de kaas waar ik vroeger zo gek op was. Ik ben geen zoetekauw, mij maakte je vroeger heel blij met een boterham met boter en een paar dikke plakken van deze geitenkaas. Liefde! Romige geitenkaas gecombineerd met tuinkruiden. Voor mij een pure smaaksensatie.

Ik was ook erg benieuwd naar de geitenkaas met olijf en zongedroogde tomaten. Deze kaas is wat brokkeliger dan de geitenkaas met tuinkruiden en echt overheerlijk. Deze kaas zou ik zo verwachten te kunnen kopen in een supermercado in Spanje.

Manchego

Over Spanje gesproken, Manchego is een echt Spaans kaasje gemaakt van schapenmelk. Het is een wat hardere kaas. De Don Juan versie is een zachtere versie dan die ik gewend ben te eten. De pittigere versie, die overigens ook bij Delekkerstekaas.nl te koop is, heb ik meestal in huis. Ook kleine Z. vindt Manchego kaas erg lekker.

Ik eet hem het liefst als snackkaasje tussendoor. Het is een erg uitgesproken smaak, hubby vindt deze niet zo lekker, ik hou er enorm van. Ook Manchego is niet overal te krijgen, dus ik ben heel blij dat deze hier in het assortiment zit. Op de foto hieronder zie je de Manchego links liggen.

De kazen die ik koos zijn natuurlijk lang niet alle kazen die Delekkerstekaas.nl in het assortiment heeft. Ook voor kaasfondue, andere Hollandse (boeren)kazen en buitenlandse kazen kun je er terecht. Neem vooral eens een kijkje zou ik zeggen. De prijzen zijn erg goed en zeer redelijk gezien de kwaliteit van de kaas.

De Lekkerste Kaas

Winactie

Ben jij nou ook zo’n kaasliefhebber? In samenwerking met Delekkerstekaas.nl mogen wij een Boerenkaaspakket weggeven!

Het Boerenkaaspakket is een proefpakket waarin je 4 smaken ambachtelijke boerenkaas kan proberen.

  • 500 gram Boeren belegen van kaasboerderij Slob uit Giesenburg
  • 500 gram Boeren extra belegen van boerenkaasmakerij Olieman uit Zaltbommel
  • 500 gram Boeren pittig van kaasboerderij Mulder uit Melissant
  • 500 gram Echte boeren sleutelleidse smaakvol en smedig

Hoe doe je mee?

Laat onder dit artikel een reactie achter dat je meedoet met de winactie. That’s it!

Meedoen kan tot en met 31 oktober 2014. De winnaar wordt na 1 november 2014 per e-mail gecontacteerd en in dit artikel vermeld.

Love MadelonFahad