wdwe 18 kounava-2

What Did We Eat

En daar is de What Did We Eat van deze week. Hubby maakte een lang niet gegeten liefde: Kounava.


wdwe 18-2

Cevapcici met gemixte groenten die ik heb opgebakken in knoflook, boter en keltisch zeezout. Simpel maar echt superlekker. Deze Cevapcici zijn kant en klaar, ik wil ze nog eens zelf leren maken.

wdwe 18-3

Ik maakte mijn heerlijke en vooral makkelijke hele kip uit de oven. 2 tegelijk, waarvan ik bij de rechter nog ketjap manis in de marinade deed. 2 hele kippen zijn hier goed voor twee dagen eten. Wat we erbij eten wisselen we dan af. Bijvoorbeeld de ene dag rijst en groenten en de andere dag patatjes en salade.

wdwe 18

Deze gigantische gehaktbal is er een om uit te proberen. Niet mijn recept, maar een recept van De Librije wat eens in de Allerhande is verschenen. Ik gebruikte gewone sambal in plaats van de cayennepeper en gewone mosterd in plaats van grove mosterd. Vleesfond is halal nergens te vinden. Met sterke bouillon van bouillonblokjes lukte het ook goed. Deze gehaktballen zijn heerlijk :D

What Did We Eat Flashback

risolles

Deze week in de Flashback: Risolles! Heerlijke Indische flensjes gevuld met groenten en vlees die daarna gepaneerd en kort gefrituurd zijn. Zelf wil ik binnenkort ook eens lemper gaan maken. Een ander favoriet Indisch hapje van mij.

Wat is het lekkerste dat jij deze week at?

Love Madelon