wdwe 19 carrotcake glutenvrij

Het is even wat rustiger op Waymadi.nl. Niets aan de hand, alleen erg druk zoals jullie wel hebben kunnen zien op de social media ;) Mister Z. zit in een nieuwe sprong en vraagt veel aandacht. Ook bij Tracy is het even topdrukte met de 2 kids.

Ik schrijf vaak wanneer mister Z slaapt. Momenteel doet hij die slaapjes weer op mij overdag, vaak aan de borst waardoor er geen ruimte is voor een laptop op schoot. Van de week is wel mijn nieuwe draagkrachtigere doek binnengekomen waardoor ik nu met slapende Z op mijn rug lekker even kan tikken haha.

En het is december! Nog maar een paar What Did We Eat te gaan voor dit jaar. Wat is het weer snel gegaan…

Op de dagen dat W. werkt probeer ik wat meer te koken. Het frustreerde mij enorm de afgelopen maanden dat me dat vaak niet lukte. Niet alleen het bloggen maar ook het koken is voor mij ontspanning. Al vraagt mijn moeder zich vaak af van wie ik dat heb haha.

What Did We Eat

Op de foto hierboven zie je een glutenvrije carrotcake. Ja, glutenvrij! Hoezo dan? Ik eet inderdaad niet glutenvrij, maar wel even een tijd zoveel mogelijk tarwevrij in verband met allergieën die weer behoorlijk heftig aanwezig waren en voor veel extra vermoeidheid zorgen. Niet alleen bij mij maar ook bij mister Z. En wat fijn is het dan te merken dat ook het kleine mannetje beter doorslaapt en minder moe is overdag. Lees, geen gepiep overdag ;) Ik mis alleen het brood ontzettend en ben al hard op zoek naar glutenvrij brood die hier door de smaaktest komt.

wdwe 19 carrotcake glutenvrij-2

In de categorie makkelijk eten valt natuurlijk deze hele kip uit de oven. Deze keer gevuld met limoen en hele groene olijven met pit. Olijven geven zo’n bijzondere smaak aan kip, ik had ze nu toevallig in huis, het liefst zou ik ze elke keer gebruiken wanneer ik kip klaarmaak.

wdwe 19-2

Cevapcici met arabische rijst en bloemkool uit de oven met pittige cheddarkaas. Op IG kwam al de vraag of ik de cheddarkaastopping zelf had gemaakt, maar ik heb deze een tijd geleden bij Lidl gekocht tijdens de (ik geloof) Spaanse Weken.

wdwe 19-3

Ik had enorm zin in bami, maar ja die tarwe. Het werden dus rijstnoodles. Kippendij en lekker veel groenten erdoor en smullen maar. Verder gebruikte ik onder andere gemberpoeder, korianderpoeder, ketjap manis en wat sambal trassi. Heel makkelijk ;)

wdwe 19

Hallo arepa! Tijdens mijn zwangerschap deed ik al een poging ze te maken. Het zijn gefrituurde broodjes van maismeel die in zuid-amerika veel gegeten worden. Mijn vorige poging mislukte finaal, deze keer heeft Tracy me uitgelegd hoe ik ze moest maken en het resultaat zegt genoeg ;) En don’t worry, ik heb Tracy gevraagd haar recept te delen op de blog!

What Did We Eat Flashback

wdwe 19 jalapeno kaasbrood_

Jalapeño kaasbrood. Wanneer je dit geproefd hebt blijf je het eten haha. Ik wil zelf nog een tarwevrije en koemelkvrije versie maken zodat mister Z het ook kan eten. De kleine meneer houdt van pittig zoals zijn papa ;) Het recept van dit jalapeño kaasbrood vind je hier. 

Wat at jij voor lekkers deze week?

Love Madelon