#Waymadifood Sudan

Wat een enthousiasme bij de vorige #WaymadiFood post, jullie hebben de statistieken laten ontploffen haha. Ik wil jullie ook vandaag weer ‘meenemen’ naar Sudan.  

Bovenaan zie je een uitgebreid ‘ontbijt’. Vaak worden er ook restjes van de dag ervoor warm gemaakt en opgegeten. Met de klok mee: gebakken ei met pastirma, tomaat en pepers, vers brood van de bakker, patatjes, tomatensalade met pindakaas, sliertjeskaas en zoute sudanese kaas. En een beetje madame jeanette piccalilly erbij die we uit Nederland meenamen.

#Waymadifood Sudan-2

Vanwege de warmte overdag is het fijnste moment om naar buiten te gaan ‘s ochtends vroeg of aan het begin van de avond na zonsondergang. Deze kraampjes in Omdurman staan vol met Sudanees snoepgoed. Totaal anders dan het snoepgoed wat we hier kennen. Dit is suikergoed, met sesam, nootjes, fruit en kokos. Er zijn veel verschillende soorten en ik heb nog lang niet alles geproefd. Ze gebruiken rietsuiker of honing om dit te maken.

#Waymadifood Sudan-3

Mijn favoriet is de sesamzaadjes met rietsuiker en lakohm die rechts je op deze foto ziet. Het lijkt wat op Turks fruit. De blokken links zijn hetzelfde maar dan met kokos erin verwerkt. Zo lekker!

#Waymadifood Sudan-4

In mijn vorige post vertelde ik al over het zoete fruit in Sudan. Toen had ik alleen de foto’s niet bij de hand ;) Zakken vol vlogen er doorheen haha. Zoete sinaasappels en zoete bananen. Deze twee waren de favorieten van mister Z. Zodra je dit fruit eet begin je te begrijpen dat het fruit in Nederland eigenlijk maar halfrijp is of nog niet eens. Zoveel smaak! Het bizarre was dat ik zo gewend ben aan de zurige sinaasappelen in Nederland dat ik deze te zoet vond haha.

#Waymadifood Sudan-5

Ik sluit deze post voor deze week af met weer een heerlijke schaal vol eten. Met de klok mee: Arabische rijst met vermicelli, aardappel ovenschotel met wortel, kip en tomaten, aardappel en wortelsalade (mijn recept kun je hier lezen) en moloukhia (soep/saus gemaakt van zelfgetrokken bouillon en arabische fijngehakte spinazie).

Tot volgende week!

Love Madelon