10940575_832462133478206_6606989112784700527_n

Bron foto’s uit dit artikel: Tree Change Dolls Tumblr en Facebook

Wanneer ik naar speelgoed rondkijk valt het me op dat het meeste speelgoed er niet meer zo uit ziet als toen ik klein was. Het moet steeds opvallender en extremer om ‘leuk’ te zijn. Iets waar ik me niet in kan vinden. Ik hou van speelgoed dat de fantasie stimuleert, een kind stimuleert na te denken over de mogelijkheden. Niet speelgoed wat een extreme of vertekende versie van de realiteit geeft. Of waar het spelen eigenlijk beperkt wordt tot op een paar knopjes drukken voor wat effecten en klaar.

Ik vind het ook erg fijn om speelgoed te recyclen. Kinderspeelgoedbeurzen zijn mijn vriendjes ;) Veel van het ‘speelgoed’ waar mister Z mee speelt is in de ogen van volwassenen misschien geen speelgoed. Een lege fles en dop en een theepot met een houten roerlepel is hier gegarandeerd uren speelplezier. Wanneer ik nieuwe ideeën zie van andere moeders om oud speelgoed nieuw leven in te blazen vind ik dat altijd erg interessant en inspirerend.

tumblr_nl1mdmPSTG1u8oyeuo2_540

Van de week kwam ik op Facebook de pagina tegen van Sonia Singh: Tree Change Dolls. Sonia en haar gezin wonen in Australië. Sonia maakt van onder andere de foeilelijke Bratz poppen speelpoppen die er uit zien als ‘normale’ meiden. Oftewel, een look make-under. Mister Z heeft weinig interesse in knuffels of poppen maar ik vond het toch leuk om met jullie te delen!

[youtube=https://www.youtube.com/watch?v=lG-7e1vaB18]

In deze video laat Sonia zien hoe ze de speelpoppen een make-under geeft. Een pietepeuterig werkje maar het lijkt mij leuk om eens te doen!

Wat vind jij van deze speelpoppen en het idee van een look make-under?

Love Madelon

14 Comments
 1. Ik moet eerlijk bekennen dat ik hier 3 van ij mijn bezit heb en dat ik ze vroeger best leuk vond. Eigenlijk was ik toen al te oud om er echt mee te spelen, maar ik ben dus wel zo’n vrouw die het leuk vindt om poppen of Barbies van outfits te wisselen.. #schuldig

  1. Haha echt! Ik heb mijn oude barbies nog bij mijn ouders liggen. Maar dat zijn allemaal nog van die brave versies hihi. Stiekem vind ik het nog steeds leuk om met de outfits te spelen. Ik herinner me nog steeds een barbie met zo’n giga baljurk. Loved that one hehe.

 2. Wow, zien de bratz er echt zo uit?? Zoveel make up?? Nooit echt stil bij gestaan maar dit is wel een geweldig idee.

 3. Ik vind dit echt zoo cool! Mijn jongste zusje heeft nog met die lelijke bratz poppen gespeeld maar ik had liever gehad dat ze er zo uit zagen. Vele malen mooier!

 4. Heel leuk! Mijn dochters mogen geen Barbie poppen want ik vind dat er zo onrealistisch uitzien terwijl het een ‘echte’ vrouw voorstelt. Veel liever dit soort poppen, of poppen waaraan je ziet dat het speelgoed is zoals lala loopsy poppen.

 5. Ik volg je blog al zeker 3 jaar en ik heb nog nooit een comment achtergelaten. Ik heb een zoontje van bijna 4 en een dochtertje van 4 maanden en wat is het toch fijn om jou posts te lezen!

  Zo horen poppen te zijn voor kleine meisjes,dat is veel beter voor de ontwikkeling van een kind dan zo’ n dragqueenachtige pop.

  Bedankt voor al het leuks dat je deelt op je blog!

 6. Wat een verbetering he? Het is nog niet eens heel moeilijk om te doen ook! Ik heb het al met 1 pop gedaan en ben nu net begonnen met de tweede. Het is superleuk om te doen en zo geef je oud speelgoed ook nog een tweede kans. (Oh en haar poppen kosten ongeveer 200 euro, dus het scheelt ook nog wat geld :-) )

Leave a Reply

Your email address will not be published.