10940575_832462133478206_6606989112784700527_n

Bron foto’s uit dit artikel: Tree Change Dolls Tumblr en Facebook

Wanneer ik naar speelgoed rondkijk valt het me op dat het meeste speelgoed er niet meer zo uit ziet als toen ik klein was. Het moet steeds opvallender en extremer om ‘leuk’ te zijn. Iets waar ik me niet in kan vinden. Ik hou van speelgoed dat de fantasie stimuleert, een kind stimuleert na te denken over de mogelijkheden. Niet speelgoed wat een extreme of vertekende versie van de realiteit geeft. Of waar het spelen eigenlijk beperkt wordt tot op een paar knopjes drukken voor wat effecten en klaar.

Ik vind het ook erg fijn om speelgoed te recyclen. Kinderspeelgoedbeurzen zijn mijn vriendjes ;) Veel van het ‘speelgoed’ waar mister Z mee speelt is in de ogen van volwassenen misschien geen speelgoed. Een lege fles en dop en een theepot met een houten roerlepel is hier gegarandeerd uren speelplezier. Wanneer ik nieuwe ideeën zie van andere moeders om oud speelgoed nieuw leven in te blazen vind ik dat altijd erg interessant en inspirerend.

tumblr_nl1mdmPSTG1u8oyeuo2_540

Van de week kwam ik op Facebook de pagina tegen van Sonia Singh: Tree Change Dolls. Sonia en haar gezin wonen in Australië. Sonia maakt van onder andere de foeilelijke Bratz poppen speelpoppen die er uit zien als ‘normale’ meiden. Oftewel, een look make-under. Mister Z heeft weinig interesse in knuffels of poppen maar ik vond het toch leuk om met jullie te delen!

[youtube=https://www.youtube.com/watch?v=lG-7e1vaB18]

In deze video laat Sonia zien hoe ze de speelpoppen een make-under geeft. Een pietepeuterig werkje maar het lijkt mij leuk om eens te doen!

Wat vind jij van deze speelpoppen en het idee van een look make-under?

Love Madelon