#Waymadifood Sudan Syrian House-2

Wanneer we het over #WaymadiFood in Sudan hebben mag ik de zoetigheden natuurlijk niet vergeten! Syrian House is een erg populaire banketbakkerij in Khartoum. 

Khartoum is de hoofdstad van Sudan die onderverdeeld is in enkele grote ‘wijken’. Syrian House in gevestigd in de wijk Bahri die dichtbij Omdurman ligt. Vroeger was Omdurman de hoofdstad van Sudan. Beide steden zijn eigenlijk zowat een, de rivier de Nijl zorgt voor de scheiding.

Syrian House heeft eigenlijk alles voor zoetekauwen. Ijs, koekjes, taart en basta waar ook kounava, Basbousa en baklava onder vallen.

#Waymadifood Sudan Syrian House-3

Foto’s zeggen meer dan woorden ;) Ik ben absoluut geen zoetekauw maar deze koekjes waren heerlijk. Heerlijke zandkoekjes versiert met chocolade en jam.

#Waymadifood Sudan Syrian House-4

Taart. Niet mijn afdeling maar ik zag mensen kwijlen voor deze vitrine haha. Ik zag later pas op de foto dat ze ook cinnamon rolls hadden. Die had ik wel willen proeven!

#Waymadifood Sudan Syrian House-5

Bestellen werkt wat anders dan wij gewend zijn. Je doet je bestelling bij de kassa en krijgt een bonnetje mee. Daarmee haal je in de winkel je lekkernijen bij elke afdeling. Natuurlijk wist de familie al de lekkerste producten en gingen we niet alles uittesten haha. Ik ging voor de heerlijke koekjes en zag allerlei gebak voor de rest van de familie meegaan.

Je kan er ook taarten voor feestjes bestellen en achter de kassa liggen allerlei spulletjes om kinderfeestjes mee te houden. Erg leuk!

#Waymadifood Sudan Syrian House

Zeg nou zelf, dit ziet er toch heerlijk uit ;) Ik heb mijn eigen schalen koekjes samen laten stellen, deze werden net zo mooi opgemaakt. We bewaarden ze in de koelkast door de warmte, daardoor bleven ze makkelijk meer dan een week goed. Nu ik deze foto’s zelf ook weer zie krijg ik al zin om zelf zandkoekjes te gaan bakken haha.

Volgende week zondag staat er weer een nieuw #Waymadifood in Sudan artikel voor je klaar!

Wat is jouw favoriete zoete lekkernij?

Love Madelon