Halalbox prime kalfsbiefstuk spitskoolstamppot en chimichurri-2

Classic Halal Box

Afgelopen zaterdagochtend werd de Classic Halal Box stipt om half 9 bezorgd. Wij hebben de afgelopen dagen de drie gerechten voor jullie getest en de box beoordeeld. In dit artikel lees je onze bevindingen.

Wat is de Halal Box?

Er zijn al verschillende foodboxen op de markt. Je krijgt dan een doos vol verse producten thuis, met recepten om een aantal gerechten te kunnen bereiden. Maar, die zijn niet halal en dus geen optie voor moslims.

De Halal Box brengt elke 2 weken een nieuwe editie uit van de Classic Halal Box. In deze box krijg je voor 3 gevarieerde maaltijden alle ingrediënten afgemeten met bijbehorende recepten thuisbezorgd. De halalgarantie wordt gegeven door alleen gebruik te maken van halal gecertificeerde leveranciers.

Alle ingrediënten zijn vers, de box wordt met een koeltransport afgeleverd op zaterdag. Je hebt zelf de keuze of je voor 2, 3, of 4 personen besteld.

Je kan 1 vleesmaaltijd, 1 vismaaltijd en 1 vegetarische maaltijd verwachten. De recepten zijn te maken in ongeveer 30 minuten en opgebouwd in stappenplannen om je makkelijk te laten koken.

Het concept van de Halal Box is opgezet vanuit het idee dat iedereen elke dag vers en gezond kan eten met producten van hoogwaardige kwaliteit. Je hoeft geen boodschappen te halen, die worden gratis thuisbezorgd.

Naast de Classic Halal Box heb je ook de mogelijkheid samen met deze box een Delicatessen Box en/of een Fruit Box te bestellen.

Wij hebben de Classic Halal Box voor 2 personen getest samen met dreumes Mister Z. De gerechten waren genoeg om met 2 en half persoon van te eten ;)

Wat zat er in onze editie van de Halal Box?

Halalbox Rode bieten risotto met geitenkaas en kruiden salade-2

Rode bieten risotto met gebakken geitenkaas en frisse kruiden salade.

Halalbox prime kalfsbiefstuk spitskoolstamppot en chimichurri-3

Prime kalfsbiefstuk met stamppot van spitskool en chimichurri.

Halalbox Rode Makreel met aardappel en postelein en appel avocado vinaigrette

Gebakken makreelfilet op stamppotje van postelein en radijs.

Wat vinden wij van de Halal Box?

We waren verrast toen de box kwam. Ik had de gerechten al bekeken en had zo mijn twijfels of het in de smaak zou vallen omdat ze zo ver van onze normale gerechtkeuzes liggen. Als echte foodies zijn we erg kieskeurig in wat we eten. Onze voorkeur gaat uit naar vers, gezond en smaakvol eten. We koken het #WaymadiFood ‘from scratch’ zoals vaste lezers wel zullen weten. We waren dan ook erg nieuwsgierig naar de Halal Box gerechten.

Waar ik heel duidelijk in kan zijn, deze box heeft voor inspiratie gezorgd. De gerechten waren ontzettend makkelijk klaar te maken, de recepten duidelijk en overzichtelijk. Wat wij erg leuk vonden is dat er ook gebruik gemaakt werd van minder bekende groenten zoals postelein.

We eten regelmatig vegetarisch en het gerecht met de bietenrisotto en de geitenkaas is hier op de keukenmenulijst geplaatst. De romige en lichtzoetige risotto werd perfect in balans gebracht door de frisse kruidensalade en de licht ziltige zachte geitenkaas.

De favoriet daarna was toch echt de prime kalfsbiefstuk. Wat was die mals! De chimichurri maakte de zacht smakende spitskoolstamppot helemaal af samen met het sappige vlees.

De makreel was niet echt onze smaak. De dreumes daarentegen lustte er wel pap van! Postelein is iets wat ik hier vrijwel niet in de supermarkt zie liggen. We vonden het zo lekker dat ik er wel naar op zoek ga. Dit willen we vaker eten!

Qua smaak krijgt de Halal Box van ons een dikke 10! Het was net alsof we lekker in een restaurant aan het eten waren. Over de kwaliteit van de gebalanceerde en gezonde gerechten is goed nagedacht en dat zie je terug op je bord.

Dit was de tweede levering van de Halalbox. Afgezien van wat kleine schoonheidsfoutjes (radijsjes ontbraken door foutje van de distributeur, aardappelen hadden wat plekjes) was de box tiptop in orde. Natuurlijk heb ik contact opgenomen om te kijken hoe hun klantenservice is. Het team van Halal Box neemt elke melding serieus en ziet dit als mogelijkheid tot verbetering van hun workflow. Als tegemoetkoming heeft Halalbox aan alle klanten een potje verse honing van de Rotterdamse Stadsimkerij gestuurd. Top dus!

Natuurlijk hebben we ook even zitten te rekenen. De Classic Halal Box voor 2 personen kost €38,99 voor drie gerechten. Dit komt neer op €6,49 per persoon per gerecht. De boodschappen worden voor je gehaald, alles is vers en al voor je afgemeten, je hoeft alleen nog maar te koken.

Wanneer je voor 3 of 4 personen besteld zijn de prijzen per persoon per maaltijd respectievelijk €5,33 en €4,66. Dit maakt dat de Halalbox scherpere prijzen hanteert dan concurrenten die niet halal zijn. Ja we hebben ons huiswerk gedaan ;) De Halal Box is de goedkoopste op de food boxen markt en omdat halal producten in de supermarkt juist vaak duurder zijn is dit helemaal goedkoop! Je zit ook niet gelijk aan een abonnement vast, de Halal Box bestel je wanneer het jou uitkomt. 

Het was fijn om niet na te hoeven denken wat we klaar moesten maken om te eten. Alle gerechten waren binnen een half uur klaar wat ik een enorm pluspunt vind, normaal sta ik rustig een uur in de keuken omdat wij vaak uitgebreid eten.

Wij zijn van plan de komende maanden de gerechten van de box goed in de gaten te houden en te bestellen wanneer de inhoud ons aanspreekt.

Prijzen en kortingscode!

Schermafbeelding 2015-03-19 om 23.38.31

Wanneer je een Classic Halal Box besteld kun je ook een Delicatessen Box en/of Fruit Box meebestellen. Ons leek de Delicatessen Box erg interessant omdat wij ervan houden om exclusieve producten te proberen. Mochten we die eens meebestellen dan kun je daar natuurlijk ook een review van verwachten ;)

Voor de meest actuele informatie en de inhoud van de volgende Halalbox kijk je op www.halalbox.nl.

 

Wil je ook eens een Halalbox proberen? Met de kortingscode WAYMAD10 krijg je nu €10,- korting!

Heb jij de Halal Box al uitgeprobeerd? 

Love Madelon