Philips Keukenmachine

3 jaar geleden kocht ik een keukenmachine van Philips. Afgelopen weekend besloot deze dat het echt klaar was en stond mijn keuken vol rook. Oops! Gelukkig kon ik nog net mijn pogacadeeg afmaken hihi.

Anyway. Wij kunnen niet zonder keukenmachine. Omdat de prioriteiten toch wat verplaatst zijn in die drie jaar hebben we nu wel een beter beeld wat voor keukenmachine goed bij ons past.

Ik maak veel deeg en beslag en gebruik voornamelijk de blender. De hakfunctie van de Philips keukenmachine eigenlijk vrij weinig. Meestal gebruikte ik daar de blender voor of mijn minihakkertje die ik bij mijn staafmixer kreeg. Een enkele keer gebruikte ik de snijfunctie maar omdat dat zo weinig is vind ik het niet erg dat even zelf te doen met een fijn hakmes.

Tracy heeft zich het afgelopen jaar goed verdiept in alle mogelijke opties dus was de aangewezen persoon om eerst mijn boze rant over de Philips te delen en daarna samen te zoeken naar een nieuwe keukenvriend.

Kenwood Chef Premier KMC570
Bron Kenwood foto’s: Kenwoodworld.com

Het maximum budget lag vast en veel apparaten vielen al af omdat ze geen 2 kg gistdeeg konden kneden. Ik bak veel brood zelf en heb echt niet de puf dat steeds zelf te kneden. Ik kwam uit bij de Kenwood Chef Premier KMC570. Een bakbeest van 7,7 kg maar o wat kijk ik er naar uit. Woensdag hoop ik hem te ontvangen en kan ik ermee aan de slag. Ik denk dat ik uiteindelijk nog wel een paar accessoires erbij ga kopen.

De Kenwood heeft ook een motor met 1000 watt zoals de Philips. Het zwakke punt van de Philips was alleen dat de aandrijving onderaan de machine zat. Bij de Kenwood zit deze bovenaan. Voor mijn gevoel geeft dit de machine meer kracht. De Philips keukenmachine vond ik niet echt geschikt om deeg te maken en de langzaamste stand van de Philips had eigenlijk al zoveel power dat het vaak teveel was. Ik heb nog gekeken naar de Kenwood Chef Titanium maar het verschil was bijna €300,- omdat ik een goede aanbieding wist te vinden.

 Kenwood Chef Premier KMC570

De Kenwood Chef Premier wordt geleverd met een glazen thermoshock blender en voor de mengkom van 4,6 liter worden er naast het spatdeksel drie verschillende mix-accessoires meegeleverd: een K-klopper, een grote ballongarde en een deeghaak. Ik heb goede reviews over het apparaat gelezen dus ben heel benieuwd hoe hij in de praktijk zal bevallen. Met de Philips keukenmachine liep ik toch vaak tegen dingen op waar ik niet helemaal tevreden over was.

Ik kijk er enorm naar uit en de Kenwood zal in komende recepten en #Waymadifood blogs zeker regelmatig te zien zijn ;)

Wat voor keukenmachine gebruik jij graag?

Love Madelon