Kiddylicious

Ik heb meerderen van jullie al helemaal gek gemaakt met mijn foto’s op Instagram met de producten van Kiddylicious. Dit Engelse merk is niet in Nederland te koop. Misschien maar goed ook want het zou me niks verbazen als hier belachelijke prijzen op gezet zou worden. Anyway, ik heb al meerdere mama’s in mijn omgeving deze geweldige producten laten proeven en iedereen is er laaiend enthousiast over inclusief de kiddies. Tijd voor een uitgebreid artikel dus :)

Kiddylicious

Waarom is Kiddylicious nou zo speciaal dat ik het in Engeland koop in plaats van de vergelijkbare producten op de Nederlandse markt? Heel simpel, er zijn geen vergelijkbare producten te koop op de Nederlandse markt. De producten van Kiddilicious zijn bijna allemaal zonder suiker en zout en gezond.

Geen rare toevoegingen, gewoon fruit en groenten die  als chips of snoepjes look-a-likes in kleine portiezakjes gegeten kunnen worden. My kind of food, dus ook geschikt voor mijn minimannetje.

In dit artikel zal ik je laten zien wat ik regelmatig bestel en wat de favorieten zijn van Mister Z. Tracy heeft me laten kennismaken met de Kiddylicious producten toen Mister Z. 6 maanden was en dus oud genoeg om vast voedsel te leren eten. Inmiddels zijn we meer dan een jaar verder en heb ik altijd een paar zakjes in mijn tas zitten als snack. Tijdens onze vakantie in Sudan heb ik zelfs een doos vol zakjes meegenomen als alternatief voor Mister Z in plaats van al het snoepgoed wat kids daar te eten krijgen. Wat er over bleef is daar gebleven voor mijn schoonmoeder met diabetes die ze ook heerlijk vindt! Lekker voor jong en oud dus ;)

De prijzen in dit artikel heb ik in Engelse ponden vermeld. De wisselkoers bepaald de prijs in Euro en die wisselt nog wel eens ;)

Kiddylicious-2

 Kiddylicious Wafers (vanaf 6+ maanden)

In elk zakje zitten twee van deze handige wafers. Precies groot genoeg om makkelijk in een kinderhandje te passen. Ze smaken lekker naar bosbes, banaan of wortel. Ze doen me een beetje aan kroepoek denken maar dan nog lichter van structuur, natuurlijk niet vettig en ze smelten heel makkelijk in de mond.

Mijn enige ‘maar’ aan deze wafers is dat ze suiker en zout bevatten. Ik koos ervoor beide niet aan mister Z te geven voor hij 1 jaar was. Dat vond ik niet nodig op die leeftijd. Ze zijn net nieuw in het assortiment. Mister Z is nu 17 maanden en deze wafers gaan zo naar binnen. Hij vindt ze heerlijk om op te knabbelen.

Kiddylicious-3

Wat zit er in

Jasmine rice flour, Tapioca starch, Sugar, Carrot powder, Banana powder (5.5%), Natural banana flavour, Salt, Vitamin E (mixed Tocopherols) added for freshness.

Wat zit er niet in

No artificial preservatives. No artificial colours. No artificial flavours. No gluten.

De wafers kosten per doosje £2,00. Elk doosje bevat 10 zakjes van 4 gram met daarin elk 2 wafers.

Kiddylicious-4

Kiddylicious Crispy Tiddlers (vanaf 12+ maanden)

Deze Krispy Tiddlers zijn kleine smaakbommetjes met gepofte rijstbolletjes erin. Ze lijken op kleine visjes en ik heb al menig kindje horen vragen of ze ook zo’n snoepje mochten ;) Mijn favoriet is de smaak Raspberry, Mister Z heeft liever de Banana. Ja je hoort het goed, ik koop die Raspberry helemaal voor mezelf haha.

Op alle foto’s in dit artikel zie je de (volledige) inhoud van de zakjes zodat je een idee hebt hoeveel er in zit. Op de foto’s van de Crispy Tiddlers is dat niet het geval, er zit meer in beide zakjs. Tijdens het maken van de foto’s van dit artikel had ik even wat lekkers nodig om de dreumes mee zoet te houden tot mama klaar was ;)

Wat zit er in de Raspberry Crispy Tiddlers

Apple (juice and purée concentrate) (87%), Puffed rice (8%), Raspberry juice concentrate, Pectin (gelling agent), Natural raspberry flavouring, Natural colour from purple carrot juice concentrate, Citrus fibre, Sunflower oil

Wat zit er in de Banana Crispy Tiddlers

Apple juice concentrate (34%), Pear juice concentrate (34%), Banana purée (17%), Puffed rice (8%), Banana flakes (3.5%), Natural banana flavouring, Pectin (gelling agent), Citrus fibre, Sunflower oil

Wat zit er niet in de Krispy Tiddlers

Added preservatives. Artificial flavours or colours. Added sugar or salt. Wheat or gluten. Milk, lactose or egg.

De Crispy Tiddlers kosten per box van 18 zakjes £ 9,00. Elk zakje bevat 12 gram Crispy Tiddlers.

Kiddylicious-5

 Kiddylicious Smoothie Melts (12+ maanden) en Fruit Wiggles (12+ maanden)

We komen nu bij de onbetwiste favoriet van Mister Z. De Smoothie Melts in de smaak Strawberry & Banana. Deze eet hij al sinds hij een maand of 9 is en hij kiest nog steeds het liefst deze. De Smoothie Melts zijn gemaakt van fruitpuree dat is gevriesdroogd. Deze schatjes zijn dus gewoon puur fruit maar dan in de vorm van een snoepje.

De andere smaken van de Smoothie Melts zijn Banana, Mango, Passion Fruit en Blackcurrent & Apple. Beide smaken hebben we ook uitgetest maar de favoriet blijft de Strawberry & Banana.

De snoepjes zijn hard tot stevig in het zakje. Wanneer je het open laat wordt ze zacht omdat ze vocht absorberen. Ze smelten letterlijk in je mond.

De Fruit wiggles vind hij niet zo lekker. Dit is de smaak Tropical, ze zijn ook verkrijgbaar in de smaken Strawberry of Apple. Mister Z vindt de structuur van deze sliertjes alleen niet zo. Ik vind ze wel lekker, ze doen me denken aan gedroogd fruitleer.

Wat zit er in de Smoothie Melts Strawberry & Banana

Banana (85%), Strawberry (15%).

Wat zit er niet in de Smoothie Melts Strawberry & Banana

Added preservatives. Added sugar or salt. Milk or lactose. Nuts and seeds. Wheat or gluten.

De Smoothie Melts Strawberry & Banana kosten per box van 16 zakjes £8,00. Elk zakje bevat 6 gram Smoothie Melts.

Wat zit er in de Fruit Wiggles Tropical

Tropical fruit (concentrated pineapple juice, mango purée, apple purée, concentrated passion fruit juice, papaya purée) (99%), Citrus fibre, Pectin (gelling agent)

Wat zit er niet in de Fruit Wiggles Tropical

Added preservatives. Added sugar or salt. Milk or lactose. Nuts and seeds. Wheat or gluten.

De Fruit Wiggles Tropical kosten per box van 18 zakjes £ 9,00. Elk zakje bevat 12 gram Fruit Wiggles.

Kiddylicious-7

Kiddylicious Fruit & Veggie Crisps (12+ maanden)

De Fruit & Veggie Crisps zijn te verkrijgen in de smaken Apple, Banana, Carrot (niet op de foto), Sweet Potato en Pineapple. Deze zakjes staan gelijk aan 1 portie fruit of groente.

Wij nemen deze zakjes vaak mee als we naar buiten gaan en niet zeker weten of we wat verstandigs (of zonder allergenen) voor de dreumes tegenkomen om te snacken. Ze staan ook regelmatig hier op tafel voor het hele gezin om van te knabbelen.

Het is net chips, maar smaken gewoon naar groente en fruit. Ze zijn anders dan de groentechips die je hier in de supermarkt kan krijgen. Geen zout en niet vettig. Perfect om even tussendoor te knabbelen en als aanvulling op de dagelijkse fruit en groenten porties van je kind (of jezelf :P).

Wat zit er in de Apple Crisps

Apple slices (79%), Vegetable oil (palm oil), Maltose.

Wat zit er in de Banana Bites

Banana slices (90%), Vegetable oil (rice bran oil).

Wat zit er in de Pineapple Snacks

Pineapple slices (77%), Palm oil, Maltose.

Wat zit er in de Sweet Potato Crisps

Sweet potato slices (78%), Vegetable oil (palm oil). Maltose

Wat zit er niet in

Added preservatives. Added sugar or salt. Milk or lactose. Nuts and seeds. Wheat or gluten.

De Fruit & Veggie Crisps kosten per box van 8 zakjes £4,00. Elk zakje bevat tussen de 12 en 15 gram Crisps.

Kiddylicious-8

Kiddylicious Fruity Puffs (7+ maanden) en Flying Saucers (7+ maanden)

De Fruity Puffs waren de eerste snacks die Mister Z kreeg. De Banana Fruity Puffs zaten standaard in mijn tas en hij heeft er flink wat van weggeknabbeld. Het zijn net chipito’s, maar dan niet vettig en ze hebben een laagje fruitpoeder. Stiekem vind ik ze ook lekker haha. Deze zijn erg populair bij kids ook vanwege de kleuren.

Wat zit er in de Fruity Puffs Strawberry

Corn Flour (75%), Fruit powders; Strawberry (10%), Banana (4%), Sunflower oil, Natural strawberry flavoring, Thiamin (Vitamin B1).

Wat zit er in de Fruity Puffs Blueberry

Corn Flour (75%), Blueberry Fruit powder (15%), Sunflower oil, Natural strawberry flavouring, Thiamin (Vitamin B1).

Wat zit er in de Fruity Puffs Banana

Corn Flour (75%), Banana fruit powder (14%), Sunflower oil, Natural banana flavouring, Thiamin (Vitamin B1).

De Fruity Puffs zitten in een box van 6 zakjes die £ 3,00 kost. Elk zakje bevat 10 gram Fruity Puffs.

De Tomato Flying Saucers zijn ook verkrijgbaar in de smaak Cheese Flying Saucers. Vanwege de koemelk daarin kan Mister Z die helaas niet eten. Ik heb ze wel geproefd (thanks Tracy!) en vond ze erg lekker. Een goed alternatief voor kaaschips die veel te zout is voor deze kleintjes. De Tomato Flying Saucers zijn hier erg geliefd met  een hummus dip of baba ganoush.

Wat zit er in de Flying Tomato Saucers

Rice flour (88%), Tomato powder (7%), Extra virgin olive oil, Thiamin (Vitamin B1), Contains naturally occurring sugars.

De Flying Saucers zitten in een box van 7 zakjes die £ 3,50 kost. Elk zakje bevat 12 gram Flying Saucers.

Kiddylicious-10

Waar te koop

Dit waren onze favorieten uit het assortiment. Het volledige assortiment kun je bekijken op www.shop.Kiddylicious.com waar je ook alle producten kan bestellen. De verzendkosten waren bij mijn laatste bestelling van ongeveer £70,- £11,-. Betalen doe je via Paypal.

Het lijkt misschien of dit hoge verzendkosten zijn, maar ik voor rechtstreeks bestellen mogelijk was, bestelde ik via Tracy. Een pakket naar Nederland laten sturen via de goedkoopste aanbieder kwam dan op minimaal £14,- uit. Voor de kwaliteit van deze producten heb ik dit graag over.

Lijken de Kiddylicious producten je wat voor je kleintje (of voor jezelf :P)?

Love Madelon