macbook pro

Schrijven

Een aantal maanden terug deelde ik met jullie dat ik zoekende was. Zoekende naar een manier die voor mij fijn zou zijn om te kunnen schrijven. Om de gedachten die door mijn hoofd dwarrelen een plek te kunnen geven.
Na maanden zoeken denk ik een voor mij prettige manier gevonden te hebben.

Het is nog niet perfect maar het werkt de laatste weken. Een tijdje terug liet ik mijn moeder zien hoe makkelijk het is de dicteerfunctie van je iPhone of iPad te gebruiken in combinatie met het toetsenbord. Soms moet ik wel lachen om wat mijn iPhone denkt te verstaan, maar ik besef me ook goed dat ik soms duidelijker moet articuleren. Als je moe bent ga ga je nou eenmaal wat mummelen.

Time Management

Op andere blogs zie ik regelmatig de term ‘time management’ vallen. Omdat ik erg gebonden ben aan een beperkte tijd die ik per dag achter mijn Macbook kan besteden (iets met teveel prikkels) is time management hier cruciaal. Tijdens de slaapjes van de dreumes is het hier dan ook ‘mama’s schrijftijd’. Het lukt mij al maanden niet meer om overdag te slapen tenzij ik volledig uitgeput ben. En dan belemmert migraine mij vaak om in slaap te vallen helaas.

macbook en iphone

Omdat praten sneller gaat dan schrijven gebruik ik daarom de laatste weken regelmatig de dicteerfunctie gedurende de dag. Deze blog heb ik volledig gedicteerd en hoef ik vervolgens alleen maar te checken op verkeerde woorden of niet lopende zinnen. Dit levert af en toe wel hilarische situaties op. Mijn man denkt namelijk ook regelmatig dat ik tegen hem aan zit te praten. En ook de dreumes zie ik af en toe lachen ‘daar gaat mama weer praten tegen de telefoon’.

Klik zei de camera

Tekst is natuurlijk niet de enige inhoud van de blogs. Zonder foto’s vind ik een blog niet af. Na zoveel jaren heb ik mijn eigen stijl ontwikkelt maar vind ik het nog steeds leuk om nieuwe dingen uit te proberen. Een van mijn probeersels zie je morgen online ;)

Fotografie blijft een grote hobby maar ik heb wel mijn trucjes gevonden de afgelopen om dit zo snel mogelijk te kunnen doen. Voor een goede fotokwaliteit gebruik ik natuurlijk mijn Canon Eos 500D met een Canon 50mm f1.4 lens.

Ons huis is een ramp qua licht. Het liefst gebruik ik daglicht en ik gebruik een led macro ringflitser. Het liefst zou ik een softbox of goede daglichtlamp hebben maar daar is de ruimte hier te klein voor. Helaas pindakaas, maar dat houdt me creatief. Bewerken doe ik graag in Lightroom waar ik 80% van alle handelingen geautomatiseerd heb en waar ik onder ander mijn copyright mee op een foto plaats. Photoshop CS5 is ook wel een vriendje maar voor de snelheid gebruik ik liever Lightroom.

Wat is jouw tip of truc om als mama tijd te maken om te bloggen? Hoe bespaar jij tijd met blog nevenactiviteiten zodat er meer tijd is om te schrijven?

Love Madelon Post Signature