mijn eerste koran verhalenboek

Vorig jaar kondigde een van mijn vriendinnen aan dat ze een kinderboek zou gaan vertalen. Een verhalenboek gevuld met verhalen uit de Koran speciaal voor kinderen. Afgelopen maand was het zo ver. Het door haar vertaalde boek arriveerde in Nederland!

Mijn eerste Koran Verhalenboek

Mijn exemplaar heb ik nu een aantal weken in bezit. Het boek is favoriet bij Z, hij pakt hem vaak zelf en gaat zitten ‘lezen’. Z is bijna 2 jaar en dat maakt dat hij niet lang stil kan zitten om naar een verhaal te luisteren. Dit is een van de weinige boeken waarmee hij zelf aan komt zetten en op schoot kruipt om voorgelezen te worden. Na het voorlezen mag het boek op de plank gezet worden waar ook de Koran’s van mama en papa staan. Voor Z is dit boek speciaal.

mijn eerste koran verhalenboek-6

Het boek is geschreven voor kinderen tussen de 6 en 12 jaar. Persoonlijk vind ik het prima geschikt voor jongere kinderen. Ik merk niet aan Z dat hij moeite heeft met de verhalen, ik lees interactief voor en hij doet enthousiast mee. Hij zal niet alles al begrijpen maar door hem te betrekken bij de verhalen en de plaatjes te gebruiken merken wij dat hij er helemaal in op gaat.

mijn eerste koran verhalenboek-4

Het boek is vertaalt vanuit het Engels door een bekeerde zuster, zelf moeder van 4 kinderen. Met een team van broeders en zusters ter controle voor de vertaling is zij aan de slag gegaan met dit als resultaat. Alle verhalen vinden hun oorspong in de Koran en aan het eind van het boek vind je een overzicht waar je alle verhalen in de Koran kan terugvinden.

mijn eerste koran verhalenboek-5

Uitgeverij Goodword staat bekend om de goede kwaliteit boeken en tijdens mijn vorige bezoek aan Engeland heb ik veel fijne islamitische boeken van hun hand gezien. Helaas pasten ze niet allemaal in mijn koffer ;) Het Koran Verhalenboek heeft een stevige hardcover en de bladzijden zijn lekker stevig en matglanzend.

mijn eerste koran verhalenboek-3

Er worden geen profeten of mensen in het boek afgebeeld. Wel zijn er tekeningen gemaakt van dieren en de natuur die ook in het oorspronkelijke boek staan. Zelf vind ik dit heel prettig, dit maakt namelijk ook dat de verhalen voor jongere kinderen als Z gaan leven en begrijpelijk zijn.

Ik ben erg enthousiast over het boek. Het is een waardevolle aanvulling op de islamitische nederlandstalige kinderboeken die op de huidige markt verkrijgbaar zijn.

Prijs en waar verkrijgbaar

Wil je dit prachtige boek bij een betrouwbare webshop kopen? Ik raad je mirjamswork.nl of islamitischekinderboeken.nl aan die beide gerund worden door zusters.

Graag je aandacht: Auteursrecht

Sinds dit artikel online staat zijn mijn foto’s door 5 islamitische webshops zonder mijn toestemming onrechtmatig gebruikt voor commerciële doeleinden.

DIT IS EEN GROVE SCHENDING VAN MIJN AUTEURSRECHT.

Ik accepteer op geen enkele manier onrechtmatig gebruik van mijn foto’s. Heb respect voor het auteursrecht zoals dat in de wetgeving is vastgelegd.

Voor commercieel gebruik van mijn foto’s kan VOORAF contact met mij opgenomen worden. Vraag een offerte op voor een gebruikslicentie van de foto’s die je wil gebruiken zodat we daarover in gesprek kunnen gaan en jij de foto’s op een eerlijke manier commercieel kan en mag gebruiken.

Alle smoesjes over niet weten hoe auteursrecht werkt heb ik inmiddels wel gehoord. Heb je een eigen bedrijf dan dien je op de hoogte te zijn van de betreffende wetgeving in het land van vestiging dus ook van het auteursrecht èn je daaraan te houden.

Zo niet, wees dan niet verbaasd dat je van deze jurist een vordering tot schadevergoeding krijgt tezamen met een sommering tot verwijdering van alle onrechtmatig gebruikte foto’s. Wordt er niet aan de gevraagde termijn voldaan dan wordt het bedrag verhoogd en eventueel uit handen gegeven aan een incassobureau.

Wees verstandig, neem gewoon even vooraf contact met me op, ik bijt niet ;)

De webshops die foto’s uit dit artikel met mijn toestemming mogen gebruiken zijn: islamitischekinderboeken.nl en mirjamswork.nl.