mijn eerste koran verhalenboek

Vorig jaar kondigde een van mijn vriendinnen aan dat ze een kinderboek zou gaan vertalen. Een verhalenboek gevuld met verhalen uit de Koran speciaal voor kinderen. Afgelopen maand was het zo ver. Het door haar vertaalde boek arriveerde in Nederland!

Mijn eerste Koran Verhalenboek

Mijn exemplaar heb ik nu een aantal weken in bezit. Het boek is favoriet bij Z, hij pakt hem vaak zelf en gaat zitten ‘lezen’. Z is bijna 2 jaar en dat maakt dat hij niet lang stil kan zitten om naar een verhaal te luisteren. Dit is een van de weinige boeken waarmee hij zelf aan komt zetten en op schoot kruipt om voorgelezen te worden. Na het voorlezen mag het boek op de plank gezet worden waar ook de Koran’s van mama en papa staan. Voor Z is dit boek speciaal.

mijn eerste koran verhalenboek-6

Het boek is geschreven voor kinderen tussen de 6 en 12 jaar. Persoonlijk vind ik het prima geschikt voor jongere kinderen. Ik merk niet aan Z dat hij moeite heeft met de verhalen, ik lees interactief voor en hij doet enthousiast mee. Hij zal niet alles al begrijpen maar door hem te betrekken bij de verhalen en de plaatjes te gebruiken merken wij dat hij er helemaal in op gaat.

mijn eerste koran verhalenboek-4

Het boek is vertaalt vanuit het Engels door een bekeerde zuster, zelf moeder van 4 kinderen. Met een team van broeders en zusters ter controle voor de vertaling is zij aan de slag gegaan met dit als resultaat. Alle verhalen vinden hun oorspong in de Koran en aan het eind van het boek vind je een overzicht waar je alle verhalen in de Koran kan terugvinden.

mijn eerste koran verhalenboek-5

Uitgeverij Goodword staat bekend om de goede kwaliteit boeken en tijdens mijn vorige bezoek aan Engeland heb ik veel fijne islamitische boeken van hun hand gezien. Helaas pasten ze niet allemaal in mijn koffer ;) Het Koran Verhalenboek heeft een stevige hardcover en de bladzijden zijn lekker stevig en matglanzend.

mijn eerste koran verhalenboek-3

Er worden geen profeten of mensen in het boek afgebeeld. Wel zijn er tekeningen gemaakt van dieren en de natuur die ook in het oorspronkelijke boek staan. Zelf vind ik dit heel prettig, dit maakt namelijk ook dat de verhalen voor jongere kinderen als Z gaan leven en begrijpelijk zijn.

Ik ben erg enthousiast over het boek. Het is een waardevolle aanvulling op de islamitische nederlandstalige kinderboeken die op de huidige markt verkrijgbaar zijn.

Prijs en waar verkrijgbaar

Wil je dit prachtige boek bij een betrouwbare webshop kopen? Ik raad je mirjamswork.nl of islamitischekinderboeken.nl aan die beide gerund worden door zusters.

Graag je aandacht: Auteursrecht

Sinds dit artikel online staat zijn mijn foto’s door 5 islamitische webshops zonder mijn toestemming onrechtmatig gebruikt voor commerciële doeleinden.

DIT IS EEN GROVE SCHENDING VAN MIJN AUTEURSRECHT.

Ik accepteer op geen enkele manier onrechtmatig gebruik van mijn foto’s. Heb respect voor het auteursrecht zoals dat in de wetgeving is vastgelegd.

Voor commercieel gebruik van mijn foto’s kan VOORAF contact met mij opgenomen worden. Vraag een offerte op voor een gebruikslicentie van de foto’s die je wil gebruiken zodat we daarover in gesprek kunnen gaan en jij de foto’s op een eerlijke manier commercieel kan en mag gebruiken.

Alle smoesjes over niet weten hoe auteursrecht werkt heb ik inmiddels wel gehoord. Heb je een eigen bedrijf dan dien je op de hoogte te zijn van de betreffende wetgeving in het land van vestiging dus ook van het auteursrecht èn je daaraan te houden.

Zo niet, wees dan niet verbaasd dat je van deze jurist een vordering tot schadevergoeding krijgt tezamen met een sommering tot verwijdering van alle onrechtmatig gebruikte foto’s. Wordt er niet aan de gevraagde termijn voldaan dan wordt het bedrag verhoogd en eventueel uit handen gegeven aan een incassobureau.

Wees verstandig, neem gewoon even vooraf contact met me op, ik bijt niet ;)

De webshops die foto’s uit dit artikel met mijn toestemming mogen gebruiken zijn: islamitischekinderboeken.nl en mirjamswork.nl.

83 Comments
 1. Wat leuk zeg! Ik doe gelijk mee. Ik like allebei de pagina’s al en ik wil hem graag winnen voor Nu’aim. Hij is ook jarig op 23 september en ook al vieren we dat niet. Het is voor mij persoonlijk toch een hele mijlpaal ivm de borstvoeding. Volgens mij is het boek ook interessant voor volwassenen? Ik heb vaak meer met die kinderdingen omdat boeken voor volwasenen vaak zo omslachtig zijn. Nou heel verhaal maar anyway, I’m in!

 2. O wat leuk, ik zou het hier aan al mijn jongens voorlezen. De oudste kan er zelf al in lezen wat ook leuk is. Onlangs per toeval in de bibliotheek een boek gevonden over de ramadan en het suikerfeest. Heb het zeer veel voorgelezen, mijn kindjes zijn er super geintreseerd in maar vind niet altijd gemakkelijk een leuk boek voor hen over de islam. Dit lijkt mij perfect zowel voor m’n vierjarige als zevenjaige. Duimen dat mister z. er ons uitpikt maar voor iedereen die meedoet hun ik dit boek. Super actie

 3. Wow wat goed om een koran verhalen boek te publiceren Allahoema baarik. Ik ben enorm enthousiast en mijn kinderen ook. Ik zou graag dit boekje voor mijn kinderen willen winnen. Vooral voor mijn dochtertje van zes jaar. Die zo bezig met het geloof en wil het fijne van weten. Dit boekje zo haar enorm motiveren.

 4. AsSaLamau Aleikum,

  Een hele mooie en leuke win actie.
  Ik wil deze prachtige boek winnen voor mij dochtertje Maryam van 7 jaar.
  Omdat vorige jaar haar lezen was niet goed, ze heeft afgelopen vakantie in de zomervakantie heel erg haar best gedaan met lezen dat ze nu echt vooruit is gegaan met haar lezen, ik ben heel erg trots op haar. Want zij wil heel graag goed lezen. De juf heeft mij gesproken en zei dat Maryam de lezen is heel erg vooruit gegaan.Ik zag in haar dat ze wil heel graag lezen en het is haar gelukt en ik wil deze prachtige boek winnen als beloning voor haar hard werk. Nu lees ze heel graag. Ze zou het echt heel leuk vinden en dankbaar zijn dat zij deze prachtige boek mag winnen, bi idniAllah…

  Succes ook voor de andere ;)

 5. Salaam,

  Wat een leuke actie! Mijn beste vriendin is onlangs bevallen van een tweeling, twee prachtige zoontjes. Ik zou haar graag dit cadeau willen doen, omdat ze een paar moeilijke jaren achter de rug heeft en een geweldige vrouw is.

 6. Geweldig initiatief!Heel belangrijk dat kinderen leren wat er in de Koran staat!De Koran uit het hoofd leren is mooi, maar ook het begrijpen.De peuterbijbel hebben we al gekregen van oma, maar ik vind het belangrijk dat Gabriel ook de religie van zijn vader en familie gaat begrijpen.Kennis is nodig om goede keuzes te kunnen maken in het leven.liefs Mo

 7. Ik maak graag kans omdat mijn kleine man (3jaar) gisteren het eerste kind in de nieuwe moskee in rotterdam ommoord was. Hij gaat elke week met opa naar de moskee en wil ook altijd de salaat doen voor we weg gaan. Ik wil hem stimuleren in het geloof. Mijn beide kids hebben alle boeken van Nouredin het nijlpaardje en Mariam al gelezen en ook weer hun enthousiasme aan andere kids doorgegeven. Daarom nu heel graag een nieuw boek vol met islamitische verantwoorde kennis.

 8. Salam alaykoem …zou het super graag willen voor mijn 5 kids die ik homeschool ,om voor te lezen of mijn oudste dochter te laten voorlezen want zij is een echte boekenworm Allaahoemma baarik ,

 9. Wat een suuuuuuper winactie! Ik zou ‘m graag willen winnen voor mijn dochters van 3, 8 en 12 jaar! Een geweldig Eid-cadeau!

  xxx um Yassirah

 10. Bismillaah, natuurlijk zou ook ik graag het boek willen winnen voor mijn kindjes zodat zij(en stiekem ook ikzelf)er profijt uit kunnen halen door nog meer van de Quraan te gaan houden.

 11. Mijn dochters Yasemin en Defne zouden dit boek geweldig vinden! Ze houden van voorlezen en met dit boek weet ik ook zeker dat ik ze iets goeds vertel.

 12. Heeeeel leuk en leerrijk. Ik ben mama van 4kinderen can 2tot 9jaar macha Allah. Ze vragen mij altijd om uitleg over wat er gebeurde in de tijd van de profeten en over Allah. … met dit boek kan ikhen op een juiste en aangepaste manier alles leren! :-)

 13. Mijn kinderen vinden het zo leuk om mijn koran te pakken en dan de sourath alfatiha te reciteren. Daarom zou ik het geweldig vinden als ze zelf ook een eigen koran hebben om er lekker in te kijken en inspiratie uit te halen❤️

 14. Ik zou hem heel graag willen winnen voor mijn 3 kindjes. De oudste om zelf te lezen en me andere twee om voor te lezen. Wat zou dit een geweldig kado zijn voor eid.

 15. Salam aleykum
  Wat een super win actie
  Ik zou graag voor mijn dochtertje de kinderkoran willen winnen
  Ben zelf een bekeerd en zou het geweldig vinden als ik mijn dochtertje van bijna 3 jaar en zoontje 2 weken oud zo veel mogen leren over ons geloof insha Allah
  Het zou gelijk een leuke verassing voor der zijn een eigen koran

 16. Salam alaykoem,
  Graag zou ik dit leuke, maar vooral leerzame boek, winnen voor mijn twee neefje. Mijn neefjes zijn half Nederlands en hun moeder is niet gelovig. De kinderen krijgen dus geen islamkennis mee en die wil ik wel heel vraag meegeven. Vandaar dit leuke boek, die kennis op een leuke manier brengt. In sha Allah kan ik de kids hier erg blij mee maken. Dat weet ik zeker. Gair in sha Allah.

  Wa salam alaykoem

 17. Wat een prachtig boek!! Dit zou ik graag willen winnen voor mijn kinderen. Ylias is nu 10 jaar, mijn andere kindere kinderen 12 en 15 doen nu ook ramadan . Mashallah ik ben zo trots. Met dit boek wil ik ylias ook meer vertellen over de koran.

 18. Sellaam oe3laikoem aangezien ik hmdl 35 van mijn eerste koran heb kunnen verkopen aan een aantal moeders nadat ik zelf er een heb besteld en mijn kinderen er super blij mee zijn wil ik er graag een voor de islamitische school winnen in lelystad in cha Allah om ook de andere kinderen te laten lezen of aan ze te voorlezen. Wa3laikoem wassalaam

 19. Ik zou heel graag dit boek willen winnen voor alle 4 mijn kindjes de oudste twee (8 en 7 jaar) kunnen dan ook mooi voorlezen aan hun kleinere broertje en zusje. Wat ze heel erg leuk vinden.

 20. ;) Ik volgde je alleen op IG. Dus maar even een like op FB!…:)

  Ik zou het graag willen winnen voor mijn lieve nichtje, om voor te lezen! Ze is een grote fan van boeken. Jammer dat het uitverkocht is ;-) was een leuk Eid al adha cadeau geweest.

 21. Super leuk! Voor twee dochtertjes wil ik dit winnen! Omdat ik als moeder. Iets liever wil dan een goede islamitische opvoeding voor mijn kinderen. Een islamitisch voorlees boek zal dan goed van pas komen.

 22. Assalamoe alaikum, ik zou dit boek graag winnen daar mijn zoontje in het eerste leerjaar zit en bij een gebrek aan een leerkracht islamitische godsdienst wil ik hem inshallah zelf les geven over islam. Dit boek is dus ideaal om hem te leren over onze profeten (as).

 23. Sub7aan Allaah ik heb zoiets in het Engels maar heb er nauwelijks uit voor gelezen omdat ik het graag in het Nederlands wou. Super maa shaa-a Allaah moge Allaah jullie rijkelijk belonen. Wil graag ook meedoen voor mijn kindjes.

  (Had dit net geschreven zonder dat ik wist dat dit de Nederlandse versie is van hetzelfde boek wat ik heb in het Engels)

 24. Wat een leuk initiatief dit! Ik doe niet mee met de winactie, maar wilde alleen even laten weten dat het boekje er erg leuk uit ziet. Daar worden vast een boel kinderen (en hun ouders) blij van!

 25. Voor een grote groep kinderen lees ik boekjes voor. Ik praat graag over de islam met deze kinderen en ik probeer wel eens iets uit te leggen waarom iets wel of niet mag binnen de islam. Maar zo een boek maakt het toch wel bijzonder om aan een groep voor te lezen. Graag zou ik het willen winnen om het aan ze voor te lezen en om ze meer kennis bij te brengen over onze religie. Op de zaterdag hebben de kinderen Arabische lessen en dit zou daar prima voor gelezen kunnen worden.

 26. Ik wil het graag voorlezen aan mijn zoontje Ishaaq van 2,5 jaar. Zo kan hij op een leerzame leuke manier ons geloof meekrijgen en leren.

 27. Zo dat lijkt me een heel mooi boek. Ik heb zelf 3 kinderen, het zou mooi zijn als ze dit boek hebben. Lekker uit voorlezen en spelenderwijs leren.

 28. Salam,

  Ik zou dit boek heel graag voor mijn zoontje willen hebben. Omdat hij erg veel moeite heeft met lezen oefenen wij vaak thuis alleen vindt hij de verhalen en lezen niet leuk. Met dit boek weet ik wel zeker dat hij het plezier in lezen zal vinden, omdat het over onze geloof gaat. Ik hoop dat we de geluk hebben het boek te winnen.

 29. Wat een gave actie. Ik doe gelijk mee. Ik zou dit boek graag voor de kinderen in de moskee willen winnen. Zo hoeven ze niet alleen te lezen en luisteren naar turkse verhalenboeken, maar dan kan het ook in het nederlands.. ik ga heel hard duimen.

 30. Ik zou het heel graag voor mijn 3 kinderen van 15, 13 en 5 jaar willen. Aangezien hun nederlands beter is dan eigen taal,kunnen ze makkelijker lezen !

 31. Ik wil dolgraag dit boek ontvangen om het vervolgens aan mijn eerste kleinkind schenken die wij inshallah november gaan krijgen mvg p.de jong

 32. Ik doe graag mee aan deze winactie. Ik geef zelf Arabischs les aan kinderen tussen 6 en 9 jaar en zou dit dan ook graag in de klas willen gebruiken om voor te lezen.

  Ik hoop dat ik win! De kindjes vinden het super leuk om islamitische verhalen te horen en bovendien bereik ik een grote doelgroep. ☺️

 33. Wat een leuke uitgave!
  Ik zou dit boek graag winnen voor mijn dochtertje. Ze is nu nog maar 4 maanden, maar we beginnen al met voorlezen en wat kunnen we beter voorlezen dat dit boek!

 34. Ik was aan het scrollen op instagram en mijn vriend keek mee toen hij opeens zei, die wil ik ook! Dat was bij dit boek. Ik ben sinds een tijd nu met hem en hij is moslim. Mijn zoon (10) en ik niet, maar we zijn wel erg geïnteresseerd in de islam. Ik denk dat dit boek dan erg toegankelijk kan zijn voor mijn zoon maar zeker ook voor mij. Ik hoop dat ik win, want dan maak je 3 mensen erg blij. Liefs! x

 35. Ben lang op zoek geweest naar een dergelijk boek, niet alleen voor de kinderen, maar ook voor mezelf. Zo heb je een duidelijk beeld welke personen bij welk verhaal horen. Prachtig opzet!!!

  Of ik nou win of niet; ik wil sowieso een exemplaar en betaal er graag voor.

 36. Ik zou heel graag mee willen doen voor me zoontje van 4 en zusje van 6 zodat ik ze daar samen uit kan voor lezen zodat ze de verhalen uit de koran leren kennen.
  Ze leren graag samen net als hoe ze samen versen uit de koran leren
  In sha Allah win ik dit mooie en vooral leerzamen boek Allahoema barik.
  Het mooiste cadeu wat je een ander kan geven is kennis
  Mister Z suc6

 37. Deze winactie is te leuk. Ik ga zelf ook een poging wagen om dit mooie boek te winnen voor mijn dochters. Ik weet zeker dat ze het helemaal geweldig zullen vinden. En het draagt natuurlijk mee aan een mooie Islamitische opvoeding. Echt super!

 38. Salaam alaikoem wat leuk dat er steeds meer islamitische boeken bij komen. Ben er trots op geeft ons een handvat om onze dien aan onze kinderen te onderwijzen.

  Ik zou dit prachtige boek willen winnen voor mijn zoontje haroun mijn alles!

 39. Salaam! Mijn twee dochtertjes Lidia (8) en Wida (7) nu aan het ontdekken onze mooie geloof Islaam en dit boek kan hun helpen met dat en Inshallah kunnen ze ook anderen helpen met aanbieding van Allah.

 40. Ik zou graag dit boek winnen voor men zusje die nu bijna 8 is.
  Ze is juist naar het 2e leerjaar overgegaan en kan dus juist lezen.
  Ze moet natuurlijk wel nog oefenen en dit boek is echt perfect hiervoor ! (We zijn half Belgisch, en onze vader (Syrisch) werkt constant waardoor hij amper tijd had om ons iets bij te leren… ik hoop dat dit bij mijn zusje niet het geval zal worden ).

  Ik heb echt het gevoel dat dit boek.een groot succes wordt !
  Als ik het niet win ga ik hem zeker kopen !

 41. Salam alaykoum wa rahmatoeALlah wa barakatoho

  Super winactie! Uiteraard doe ik mee voor mijn 2 zoontjes insjALlah…

  De oudste is nogal in too boekjes lately.

  Uiteraard laten we dan de kans niet liggen om hem dmv zulk lectuur aspecten bij te brengen van ons geloof.

  InsjALlah winnen wij het boek!

  Bismilleh,

 42. Salaam,
  Ik wens het iedereen toe die deze prachtige boek wilt winnen. Ook ik wil graag mijn kans wagen voor mijn kinderen. Yassine is mijn oudste zoon van 8jaar en hij is een echte boekenwurm. Wat ik zo leuk vind en lief vind is dat ik niet meer hoef voor te lezen voor mijn andere 2 kinderen. Mijn zoon leest zo graag dat hij ook voor zijn zusje en broertje graag voorleest. Vandaar dat ik ook heel graag wil winnen om samen als gezin naar hem te luisteren terwijl hij uit dit boek zou voorlezen…

 43. Salam alikoum! Ik wil super graag het boek, om dit voor mijn zoon zijn eerste voorleesboek te maken :) Hij houd van boekjes, en op deze manier kan ik hem elke avond warm onder de wol steken met een prachtig islamitisch verhaal ! En zo kan mama en papa natuurlijk ook elke dag genieten van de prachtige verhalen en historiek van ons geloof.

 44. Ik vind het zeer belangrijk dat onze kinderen in deze tijd veel moeten weten over onze godsdienst. En hoe leren kinderen het best? Op een speelse manier. Door verhalen met prentjes en veel kleur. Heb 2kindjes en hoop te winnen. Kan ik elke dag vertellen voor ze gaan slapen, mijn zoon is 6j en kan zo zelfs zelf leren lezen in het boek. En voor mijn dochter van 2j zal ik dan vaak voorleren in sha allah.

  Als ik het niet win ga ik ze zeker gaan kopen.

 45. Ik wil ook graag proberen kans te maken op deze geweldige boek. Ik ben een alleenstaande mama van een geweldige zoon van 2,5 jaar. Omdat ik alleenstaand ben heb ik het vaak moeilijk, alhamdouillah Allah staat ons bij. Ik wil graag deze boek winnen om mijn zoontje meer over ons geloof bij te brengen, alleen heb ik zelf weinig kennis met dit boek zal het een mooi en leerzaam manier zijn. Mocht ik het toch niet kunnen winnen ga ik mijn best doen om hem optijd te gaan kopen.

 46. Nu doe ik bijna nooit mee met winacties, maar als het om zoiets leuks en leerzaams voor de kids gaat, count me in! :)

  Als moeder van 4 kids kan je je voorstellen dat ik aan het einde van de dag al behoorlijk schor ben (helaas waar) maar voorlezen gaat er altijd in. Dat priceless moment dat je kindjes fris gepoetst en braaf in pyjama op hun bedje zitten te wachten voor hun verhaaltje, verwarmt mijn hart iedere keer. Oké, eerlijk.. dat je weet dat het er weer ein-de-lijk opzit voor vandaag, speelt wellicht ook een rol! ;)

  Ik vind het zo bijzonder te lezen dat jouw zoontje het boek zo speciaal vind. Ik denk dat een grote reden is dat hij toch de grote spirituele waarde meekrijgt in de manier waarop jij als moeder het verhaal brengt. Ik hoop dat ik dat ook op die manier ga kunnen overbrengen en het verhaaltje-voor-het-slapengaan nog mooier kan maken.

  Morgen deel ik de winactie ook op mijn pagina, in shaa’ Allah!

  Succes allemaal!

 47. Salaam alikoum zou graag dit boek voor mijn eerste dochtertje Marwa winnen ze is nu net twee maanden Allah heeft mij met haar gezegend na 10 jaar moeilijke tijden en al hamdoelillah wat ben ik blij met haar en wil al van kleins af aan beginnen om haar over de islam te vertellen en dat ze in sha Allah een zuivere dien zal hebben.

 48. Slm,

  Ik zou graag dit boek voor mijn 4 jarige dochter willen winnen. Elke avond, voor het slapen gaan lees k een verhaal voor aan mijn dochter. Als afsluiting leer k mijn dochter verzen uit de Koran en valt daarna heerlijk in slaap. Ze heeft er ma sha allah al 6 sura’s. Dit boek zou een goede aansluiting zijn…
  Wslm

 49. ik ben van de zomer een gelukkig oma geworden van twee prachtige mooie en gezonde kleindochtertjes. Ik wil heel graag tijd doorbrengen met mijn prinsesjes en wat een kam nu geen mooier kado bedenken dan dit boek om deze nieuwe generatie al zo vroeg in aanraking te laten komen met de Islam middels dit geweldig boek die voor hun een leidraad wordt voor het leven.

  Mijn dank voor jullie inspanning om een dit boek uit te brengen. Jazakoum Allah Alfa khair.

  Fadma bouchataoui

 50. Salaam oe alaykoem,

  Als alleenstaande moeder zou ik dit boek super graag voor mijn dochter willen die bijna 4 word. Ik probeer mijn dochter zoveel mogelijk mee te geven over de islam en het zou fijn zijn als ik hulp kan krijgen dmv een boek. Door samen te lezen pikken kinderen snellen dingen op en othouden ze veel.

  Ik hoop dat ik mijn dochter blij kan maken met het boek in shaa Allah..

  Wa alaykoem oe salaam.
  Karima

 51. Mijn L die nu 1 jaar en 8 maanden is zou zo’n verhalen boek ook geweldig vinden. Voorlezen is zijn favoriet momentje van de dag. En het zal voor ons veel meer betekenen als het uit dit boek voorgelezen zal worden.

 52. Ik zou deze heel graag willen winnen voor mn prinsesje. Dit is haar eerst ‘Eid al Adha, en onze eerste samen met ons lieve meisje in shaa Allaah. Dit zou een prachtig cadeautje voor haar zijn!

 53. Supergaaf winactie ! ik wil deze winnen voor mijn lieve zoontje imran . Wilde er ook een aanschaffen als eid cadeau maar ze zijn helaas uitverkocht .

 54. Ik zou dit boek graag willen winnen voor ons neefje. Het boek zal ik bij mijn schoonmoeder laten staan. Zodat als neefje langskomt mijn schoonmoeder voor kan lezen uit dit leerzame boek. Ze zullen er beide ontzettend van genieten!

 55. Aya is 18 maanden en hoewel ze ook nog wat jong is zou ik dit een super leuk boek voor haar vinden. we zijn net verhuisd en ben bezig met haar een beetje te laten wennen aan haar kamertje….met elke dag een leuk verhaaltje uit dit boek zal ze zeker met plezier klaarzitten voor het leesuurtje

Leave a Reply

Your email address will not be published.