Houten Kinderkeuken-7

Mijn kleine chef helpt graag mee in de keuken. Ik ben groot voorstander van kinderen al jong leren dat koken leuk is. Maar niet alles is veilig natuurlijk voor een klein mannetje van bijna 2 jaar. Hoe los je dat dan op? Met een houten kinderkeuken!

Houten Kinderkeuken-5

Houten kinderkeuken

Afgelopen maand ontving ik deze prachtige houten kinderkeuken, speciaal voor kleine chefs. Sindsdien ligt het andere speelgoed aan de kant en is de minichef dagelijks druk in de weer met zijn ‘keuko’ (keuken). Regelmatig zie ik een van mijn kleinere ‘koekoe’ (koekenpannen) op zijn fornuisje staan terwijl hij druk bezig is met het maken van wat lekkers. Zodra het klaar is krijgen we het ook allemaal te proeven.

 

Houten Kinderkeuken-2

Ik heb een tijdje de Ikea Kinderkeuken op het oog gehad, maar ben echt superblij met deze. Deze houten kinderkeuken van het merk Kidkraft is zo ingedeeld dat er makkelijk 2 kindjes tegelijk mee kunnen spelen.

Eigenlijk is het keukentje bedoelt voor kinderen vanaf 3 jaar. Ik merk niet dat mijn zoontje van bijna 2 ergens moeilijkheden mee heeft. De enige aanpassing die ik heb gedaan was aan de sluiting van de oven. Deze sloot zo stevig dat het voor wat frustratie zorgde bij het openmaken.

Houten Kinderkeuken-3

Montage

Het monteren was zeer gemakkelijk. In mijn eentje deed ik er (in zeer rustig tempo) 2,5 uur over. Om niet 100 keer ‘afblijven’ te hoeven roepen richtte ik me op dit projectje na kinderbedtijd. Zelf vind ik het leuk om meubels in elkaar te zetten, dit vond ik dan ook niet vervelend om te doen.

https://instagram.com/p/6g7u9_rblQ/?taken-by=thewaymadicrew

De montagehandleiding is genummerd net zoals de onderdelen en schroefjes. Ideaal en overzichtelijk. Daar mogen andere bedrijven een voorbeeld aan nemen.

Houten Kinderkeuken-6

Details

Wat ik aan dit keukentje erg fijn vindt is niet alleen dat het zo robuust is, de details doen het hem. Een telefoon om bestellingen aan te nemen, de kraan die je open en dicht kan draaien, de gasknoppen die geluid maken wanneer je er aan draait, de klok om te leren klokkijken, de ovenplaat die ook gebruikt kan worden als serveerblad en de magnetron.

Er zitten zelfs gordijntjes bij die je netjes kan strikken. Eigenlijk worden kinderkeukentjes vooral gemaakt gericht op meisjes. Nu heb ik daar geen boodschap aan omdat er ook nog mannelijke chefkoks grootgebracht moeten worden haha. Dat deze dus in vrij neutrale kleuren is vind ik ook erg leuk.

Het keukentje wordt geleverd met twee rode houten roerspatels. De pannetjes die je op mijn foto’s ziet komen van Ikea en ik geef mijn kleine chefkok vaak spulletjes uit mijn keuken waar hij mee mag ‘koken’. Bij Dille en Kamille haalde ik miniatuur kookgerei zoals houten roerlepels, een spatel en een minigarde. Ik ben alleen nog op zoek naar mini ovenblikken.
Houten Kinderkeuken-8

Natuurlijk moet je altijd wel even proeven wat je kookt! ‘Lettersoep’ is een van de gerechten die graag klaargemaakt wordt. Ook wordt het ‘eten’ altijd goed gekruid, ik bewaar mijn lege kruidenverpakkingen om mee te kunnen spelen.
Houten Kinderkeuken-9

Waar te koop?

Dit type kinderkeuken ‘Modern Keukeneiland’ kost rond de €140,-, een prijs die ik erg redelijk vindt voor de duurzaamheid van dit keukentje.

Bij normaal gebruik verwacht ik wel dat deze meerdere kindjes zou moeten overleven. Het kinderkeukentje is voor mij makkelijk schoon te maken en zwaar genoeg om niet zomaar om te vallen bij wat baldadiger kookgedrag ;) Voor meer leuke kinderkeukens kijk je op Emob4toys.nl.

De zusterwebsite Emob4kids.nl heeft nog meer leuks, mocht je op zoek zijn naar een stoer autobed of een nieuwe kinderkamer neem dan zeker een kijkje.

Heb jij ook een kleine chef in huis?
Fahad

Love Madelon Post Signature