Zoals alleen oma dat kanAfgelopen maand kwam het boek ‘Zoals alleen Oma dat kan’ uit. Misschien heb je het kookprogramma met Chef Danny Jansen op 24Kitchen wel gevolgd. Ik vond de serie erg leuk en was erg benieuwd naar het boek. Dan is het helemaal leuk als je hem opgestuurd krijgt van uitgeverij Bruna om te reviewen.

Zoals alleen Oma dat kan 1

Zoals alleen Oma dat kan

Het boek is gevuld met de authentieke recepten van 6 van de 10 Oma’s die te zien waren in het tv-programma. Iedereen weet dat oma’s de lekkerste culinaire geheimen bewaren. Zo heb ik zelf ook nog een receptenboekje met handgeschreven recepten van mijn oma.

Lekker koken dus! Volg je mij al langer dan weet je dat ik gemixte roots heb en half Indisch ben. Een boek vol goede Indische gerechten maakt mij dus zeker enthousiast. De Pad Thai Goong was een recept wat hubby uitkoos en wat hier binnenkort tafel zal staan. Heerlijk!

Pittige Indische gehaktballetjes

Over smaak valt niet te twisten dus bladerde ik samen met Mister Z het boek door tot we de pittige Indische gehaktballetjes vonden. Die moesten gewoon gemaakt worden. Hubby is niet zo van de sojasaus maar ik ben er gek op. Deze gehaktballetjes smaakten precies zoals ik ze me kan herinneren uit mijn jeugd.

Het leuke aan dit boek vind ik dat het niet beperkt is tot alleen de Indische keuken. Het bevat recepten uit de brede Aziatische keuken, van zoet tot hartig. Dit is echt een kookboek wat niet in je collectie mag ontbreken wanneer je van Indisch en Aziatisch eten houdt.

In het boek is bij elk gerecht met pepertjes aangegeven hoe pittig het is. En zijn de Oma’s gewend om ‘kira kira’ te koken (beetje van dit, beetje van dat), in het boek vind je de juiste hoeveelheden zodat je gerechten perfect lukken.

Zoals alleen Oma dat kan 2

De recepten zijn duidelijk en veel zijn makkelijk te maken. Zoals alleen Oma het kan brengt de authentieke Aziatische keuken naar jouw eettafel. Door de mooie vormgeving en prachtige foto’s is dit boek een aanwinst voor elke boekenverzameling. Neem maar van mij aan dat je elke (hobby)kok hier blij mee kan maken.

‘Zoals alleen Oma dat kan’ heeft een adviesprijs van €24,95 en is onder andere verkrijgbaar bij Bol.com.

Dit artikel bevat een product dat ik heb ontvangen van een merk of bedrijf. Dit artikel bevat een affiliatie link.