Balvi messenset

Goed gereedschap is essentieel, helemaal in de keuken. Waar ik echt niet zonder kan? Goede messen en een bamboe snijplank. Ik ben al een tijdje op zoek naar messen om een paar oude messen te vervangen. Kocht ik vroeger gewoon ‘een’ mes, nu zoek ik specifiek. Een goed Santokumes staat bijvoorbeeld al een hele tijd op mijn verlanglijst.

Vind ik bijvoorbeeld messen die een beetje gewicht hebben fijn, hubby heeft liever lichte messen. Het meeste gebruik ik een groot koksmes, een officemes of een schilmes. Een koksmes is universeel in gebruik, het officemes is handig voor de kleine snijwerkjes of schillen.

Balvi messenset

Balvi messenset

Toen ik dit mooie Balvi Messenset kreeg van Ditverzinjeniet.nl was ik dan ook erg benieuwd.

Het Spaanse merk Balvi komt elk half jaar met een nieuwe collectie. Sinds 1965 is het importeur van verrassende, tijdloze producten. De producten van Balvi zijn herkenbaar aan de Spaanse invloeden en trendy verpakkingen. Balvi heeft producten in de categorieën: Keuken, Aan Tafel, Badkamer, Wonen, Opbergen, Gifts, Klokken en Fotolijsten.

Balvi messenset

Het messenset uit de keukencollectie was voor mij gelijk een eye-catcher. Een groot sardientjesblik met daarin sardientjesmessen. Dat is gewoon een musthave. Spanje staat voor mij voor gerechten met vis. En ja, voor de lekkerste sardientjes moet je toch echt in Spanje (of Portugal) zijn. Aangezien ik die hier niet kan vinden is het wel heel gaaf een sardientjesmessenset te hebben.

Balvi messenset

De messen zijn van vlijmscherp roestvrij staal met een antracietkleurige coating. Dat hebben mijn vingers al mogen voelen ja, haha. Het sardientjeshandvat is van kunststof en ligt prettig in de hand.
Er zitten vijf messen in de set: een officemes, een groentenmes, een broodmes, een vleesmes en een koksmes. Je ziet ze op de foto hierboven in die volgorde.

De messen zijn heel fijn in gebruik. Vlijmscherp, waardoor je alles vlot en makkelijk snijdt. Ik was benieuwd hoe de coating het zou houden. Wij hebben geen afwasmachine, maar met de hand wordt er ook flink geboend. De messen zien er na dagelijks gebruik nog steeds als nieuw uit.

Helaas is mijn keuken te klein om het messenblik fulltime op mijn aanrecht te laten staan. De messen liggen dus in een lade. Ben je op zoek naar een leuk cadeau, onthoudt deze messenset vooral voor alle kookaddicts zoals ik. De prijs is meer dan redelijk voor deze goede kwaliteit messen. En wie lekker wil eten, die mag de kok een cadeautje geven ;)

Het Balvi messenset is verkrijgbaar bij Ditverzinjeniet.nl voor € 54,95.

Op dit artikel is een disclaimer van toepassing.