baby-lamaze-lodger-doekje-en-gumdropkopie

Tijdens mijn zwangerschap heb ik heel wat uurtjes online doorgebracht in de zoektocht naar fijne babyproducten. Met voorliefde voor kwalitatieve natuurlijke producten is er tegenwoordig genoeg leuks te koop. Linda van Mamaliefde.nl verzon de Kids brand tag en tagde mij. In dit artikel vertel ik over de producten die ik de afgelopen drie jaar het fijnste vond.

Burt's Bees Baby Bee

Shampoo

Vanaf zijn geboorte heb ik voor Z. alleen maar verzorgingsproducten gebruikt van merken die natuurlijke ingrediënten gebruiken. Weleda, Burts Bees en Petit & Jolie staan hier in huis. Maar ook de babyshampoo van Lidl bevalt mij goed. Iets minder natuurlijk maar erg handig als handjeszeep of om het ergste vuil er lekker af te boenen. Ook erg geliefd bij de peuter om emmers vol zeepsop mee te maken.

Billenzalf

Ik heb zoveel proefjes en merken gehad maar de Weleda Calendula Billenbalsem is echt mijn holy grail voor geïrriteerde billen. Luieruitslag verdwijnt binnen een paar uur, echt grote liefde voor deze zalf. Met een prijs van 8 euro nogwat niet heel goedkoop maar zeker het geld waard gezien de ingrediënten en effectiviteit.

Luierdoekjes

Ik gebruik vaak lekker dik wc-papier van Lidl met olie om alles schoon te poetsen bij het luier wisselen. Goedkoop en zacht voor de huid. Als ik kant en klare doekjes gebruik vind ik de Pampers Sensitive het fijnste. Dikke doekjes die goed vochtig zijn waardoor ik zelfs bij de plakkerigste poep maximaal 2 doekjes nodig heb en zelf schone handen houd. Ook gebruik ik regelmatig een hydrofiel washandje met lauwwarm water. Dit heeft de voorkeur van de peuter.

Pleisters

Alles waar een plaatje op staat keurt de peuter goed. Gelukkig is hij nog niet kieskeurig over pleisters. Momenteel heb ik de kinderpleisters van Kruidvat liggen die je zelf knipt. Lekker goedkoop en vol leuke dieren.

zeazoo kids shoes-4

Schoenen

Voor schoenen gaan we hier wel altijd voor kwaliteit. Voor thuis geef ik de voorkeur aan leren slofjes. Voor buiten staan er hier standaard Bergstein laarsjes, want die behouden een goede voetafwikkeling door de soepele rubberen zool. Voor buiten staan er leren sandalen en warme met wol gevoerde leren laarzen van Zeazoo Kids gebruikt. Door de soepele zolen vind ik deze echt perfect voor kindervoetjes in de groei.

Voor de peuterspeelzaal haalde ik vorig jaar leren sandalen en schoentjes bij de Bristol. In de uitverkoop zodat ze lekker mochten slijten. De schoenen die ik had liggen van Zeazoo kids waren helaas nog wat te groot. Ook vinden wij Jordans en Adidas schoentjes erg fijn.

Ondergoed

Ondergoed in maat 92 scoren vind ik vrij lastig. Meestal haal ik wat boxers bij Zeeman. Ik heb nog geen andere merken gevonden die me zowel qua pasmaat als prijs bevallen.

zara baby spring summer 2015-4

Spijkerbroek

Zara, Noppies, Name it en Pomp de lux. Spijkerbroekjes van Zara zitten het allermooiste hier. Ik moet er dan wel bij vermelden dat ik nette kleding voor Z en speelkleding scheid. Ik koop regelmatig tweedehands (merk)kleding over. De meeste merken blijven ook na heel veel wassen goed. Ik koop die dan liever dan budgetkleding wat er snel verwassen uit ziet waar ik me dan weer aan erger.

Knijpfruit

Die zakjes die binnen een minuut op het plafond uitgeknepen zijn? Mister Z geeft de voorkeur aan vers fruit. Ik heb dus altijd een lunchtrommeltje bij me met daarin gesneden fruit in stukken die meneertje dan opknabbelt. Nu hij drie is vindt hij de knijpzakjes wel leuk en is het geduld om ze rustig op te slurpen ook gevonden. Ik heb een setje van Squiz gekocht en maak mijn eigen mengsels.

Lunchtrommel

Ik ben helemaal weg van de RVS lunchtrommeltjes van Lunchbots. We hebben er twee, een met een blauw deksel en een met een roze deksel. Ik gebruik bewust geen plastic bakjes waar ik ze kan vermijden en glazen bakjes meegeven aan een peuter is niet handig. RVS geeft het eten geen bijsmaak en houdt de inhoud lang vers en ze zijn heel makkelijk schoon te maken.

Kinderstoel

De Stokke Triptrap. We hebben een tijdje bij mijn ouders ook de Ikea kinderstoel gehad maar die valt echt niet te vergelijken met de Stokke. Ik wilde de Triptrap graag hebben vanwege de duurzaamheid en het mooie design en hij bevalt ons nog steeds heel goed.

Kinderbed

Wij hebben het Ikea Sundvik ledikant omgebouwd tot co-sleeper. Z past er nog in maar het was nu wel tijd voor een groot bed. Mister Z wil zelf graag een autobed, heel verrassend ;) Hij slaapt nu in mijn oude eenpersoonsbed wat aan ons bed is aangeschoven. Binnenkort willen we die nog vervangen voor een boxspring.

Aden & Anais bamboo swaddles-2

Hydrofiele doeken

Hema voor de basic hydrofielen en Aden & Anais voor Bamboo swaddles. Beiden zijn nog allemaal in gebruik. De Hema hydrofielen worden in huis hergebruikt als schoonmaakdoeken of bijvoorbeeld in de douche om de glazen douchewand en het bad mee af te drogen na gebruik. De A&A bamboo swaddles zijn nog steeds in gebruik als dekentjes in de zomer of afdroogdoeken. Bamboo kan heel veel vocht opnemen wat heel handig is.

Luiers

Pampers New Baby voor de eerste maanden met de dunne borstvoedingspoep waren het allerbeste. Na een aantal maanden ben ik overgestapt op de Kruidvat luiers en en die bevallen me wel redelijk. Dit jaar ben ik overgestapt op wasbare luiers en die bevallen me eigenlijk het beste. Wel in combinatie met wegwerp.

Babyfoon

Geen! Ik twijfelde of we die nodig waren in de flat en heb er dus geen gekocht. Toen Z er echt was kwam de Babyfoon app uit en hebben we die gebruikt en die bevalt nog steeds goed. Nu we zijn verhuisd naar een veel grotere woning met meerdere verdiepingen vind ik de babyfoon wel echt een must omdat ik Z gewoon niet hoor wanneer hij wakker wordt of me zou roepen. De eerste maanden hebben we de Babyfoon app dan ook vaak gebruikt. Nu weet Z dat hij wat harder moet roepen als hij ons nodig heeft.

Wandelwagen/buggy

Tijdens mijn zwangerschap kocht ik een Quinny. Een fijne wagen maar helaas te zwaar voor mijn fysiek toen omdat ik hem steeds de kelder in en uit moest slepen en tillen. Ik kocht een Quinny Zapp Xtra 2  die heel licht is en heel klein op te klappen is en die hebben we nog steeds in gebruik. Echt een ideaal ding waarvan ik achteraf gezien had gewild dat ik die gelijk had gekocht. Z past er met drie jaar nog net in. Gaan we weg en weten we dat we heel veel gaan lopen dan nemen we hem mee als pakezel en uitrustplek voor de peuter.

Loopauto/fiets

We hebben beide. Z begon met een Mercedes loopauto en heeft ook een loopfietsje, een politie loopfiets met rubberen banden en een step (die vroeger van mij is geweest). De politie loopfiets en de step zijn de grote liefdes van de peuter die maanden heeft moeten wachten tot zijn beentjes lang genoeg waren haha. Nu er een tuin is om lekker in rond te racen wordt er dan ook gretig gebruik van gemaakt.

Fiets

Z heeft een FC Barcelona fietsje. Iets met voetballiefde. De fiets heeft een duwstang dus is heel vaak gebruikt met duwstang. Nu fietst hij er zelf op.

Tablet

Mijn iPad mini is geconfisqueerd door het kleine heerschap. Hij mag gedurende bepaalde tijden filmpjes kijken en spelletjes spelen. Ik heb een speciale hoes en de iPad is dankzij de vele instellingsmogelijkheden beveiligd zodat Z niet van alle functies gebruik kan maken en bijvoorbeeld niet het internet op kan.

Natuurlijk ben ik ook benieuwd naar wat andere mama’s graag gebruiken. Ik tag AziemaOlga, Najat en Sarah.

Natuurlijk mag jij de Kids brandtag ook overnemen op je eigen blog, het is dan wel zo aardig om Linda van Mamaliefde er bij te vermelden.