Van alle boeken die ik de laatste maanden heb ontvangen voor reviews springt het islamitisch babydagboek van Barqooqa er echt uit. Een paar maanden geleden zag ik previews van de boeken langskomen op de Facebookpagina. Deze trokken gelijk mijn aandacht want dit was nog niet beschikbaar op de Nederlandse markt.

Islamitisch babydagboek

Toen mister Z nog in de buikoven zat kreeg ik van mijn beste vriendin een prachtig Engels islamitisch babydagboek cadeau waar ik veel bijzondere momenten in heb kunnen schrijven als herinneringen. Daarom vond ik het zo leuk om dit prachtige ontwerp van Barqooqa te mogen reviewen.

Er zijn genoeg babydagboeken op de Nederlandse markt, maar dan mag je zelf nog alle Islamitische gebeurtenissen er bij schrijven. Dat maakt het ‘Mijn mini me’ islamitische babydagboek van Barqooqa uniek en een waardevolle musthave.

Wat zo leuk is aan de babydagboeken van Barqooqa is dat je vanaf het eerste trimester van je zwangerschap al kan beginnen met schrijven in het dagboek. Het babydagboek loopt door tot en met de kleuterleeftijd waardoor je het tot en met de leeftijd van zes jaar kan gebruiken.

De babydagboeken zijn zo uitgebreid dat ik echt niet alles kan vermelden in deze blog. Des te meer voor jou om te ontdekken in dit prachtige boek!

Er zijn twee versies, een zachtroze voor meisjes en een groenblauwe versie voor jongens.

Nu heb ik geen baby meer maar een bijna kleuter die vanaf september naar de basisschool zal gaan in shaa’ Allah. Het dagboek geeft me de opties om te schrijven over de ins en outs van de basisschool, zijn ontwikkeling als peuter, leuke uitspraken en ruimte voor tekeningen en foto’s.

Barqooqa: ‘Mijn mini me’

De ontwerpster van deze geweldige islamitische babydagboeken heeft echt aan alle details gedacht. De kleine details in de boeken maken ze af en een echte musthave. Stevig ingenaaide bladzijden met gelamineerde kaft, een lintje zodat je weet waar je bent gebleven met schrijven, ruimte voor echo’s, foto’s en tekeningen. Van de zwangerschap, de geboorte, de familiestamboom, de gezondheid, de eerste Eid, de eerste zwemles, de basisschool, elk onderwerp staat er in.

Wat ik ook fijn vind is dat de boeken een strak ontwerp hebben zonder te veel tierlantijntjes. Alle leeftijdsperioden hebben een eigen hoofdstuk wat begint met een vers uit de Quran. Ik zei het al, de details zijn liefde.

Wat mij betreft mag elke moslima die mama wordt een islamitisch babydagboek aan de babyuitzet toevoegen. Papa’s (to be), dit is dus een hint ;)

Tip voor Eid al Adha!

Ben je nog op zoek naar een echt bijzonder en uniek Eid al Adha cadeau voor een (aanstaande) mama?

Bestel dan snel een islamitisch ‘babydagboek bij Barqooqa voor de introductieprijs van €16,95. (Let op, de babydagboeken worden weer verzonden vanaf 29 augustus, je hebt ze dus op tijd binnen voor Eid).

Op dit artikel is een disclaimer van toepassing.