Toen ik de vraag kreeg of ik een Hellofresh box Veggie wilde reviewen zei ik natuurlijk geen nee. Foodboxen reviewen betekent nieuwe smaken leren kennen en daar hou ik van! Foodie for life you know.

Het was alleen een grote verrassing dat het om een Kerstbox ging. Best grappig natuurlijk, aangezien wij als moslims helemaal geen Kerst vieren. Dit is dus een speciale editie van de HelloFresh box, ook te verkrijgen in non Veggie opties.

Bestellen kan van 5 november tot en met 17 december 2017. De box wordt geleverd op zaterdag 23 of zondag 24 december. Vier je geen Kerst dan is dit alsnog een ontzettend lekkere HelloFresh box om met vrienden of familie in de Kerstvakantie van te genieten.

Geen Kerstthema dus in mijn review, wel mijn eerlijke opinie van de inhoud.

HelloFresh Kerstbox Veggie

Dit is de vegetarische box, de enige versie die ook halal proof is.

Ik was erg benieuwd of de HelloFresh Kerstbox Veggie zou voldoen aan mijn verwachtingen. Gevarieerd, niet standaard en of het een beetje allergie proof zou zijn. Dat laatste is deze box niet als je geen zuivelproducten of tarwe verdraagt.

Wat zit er in? Je krijgt drie gerechten:

  • Het voorgerecht: Peterseliewortelsoep met vers stokbrood, peterselietopping en frisse citroen.
  • Het hoofdgerecht: Tarte tatin van gekarameliseerde sjalot. Met salade van babyspinazie, marcaire, geroosterde druiven en geroosterde pecannoten.
  • Het nagerecht: Chocolademousse met sinaasappelcoulis en geschaafde amandelen.

Voor deze multi culti foodies zijn dit hele andere gerechten dan we zelf thuis zouden maken. De Franse keuken is hier duidelijk herkenbaar. We waren dan ook erg benieuwd naar de smaak van alle gerechten.

De eerste indruk

Alle producten in de box zijn van A-merken. Alles was heerlijk vers en van topkwaliteit. De HelloFresh box kwam goed gekoeld aan en werd keurig op tijd geleverd. Alle gerechten zijn grotendeels van te voren klaar te maken. Op de dag dat je gezellig samen eet hoef je dus alleen maar op te warmen en kleine toevoegingen te doen.

Het zijn simpele, zeer smaakvolle recepten die ook door wat minder ervaren thuiskoks goed gemaakt kunnen worden.

Tijdens het koken viel het me op dat ik voor vier personen kookte maar er meer porties uit haalde. Zeker als je bedenkt dat dit een driegangenmenu is zijn de porties echt ruim.

De recepten zijn stapsgewijs opgebouwd met foto’s en hoeveelheden per persoon. Je bent iets langer bezig dan met een normale maaltijd van HelloFresh, maar gemiddeld was ik een uur per gerecht bezig. Voor mij is dat een normale kooktijd voor eten. Ben je gewend aan speedy koken hou hier dan rekening mee. Op de receptenkaarten zie je de benodigde bereidingstijd.

De smaaktest

Dit is natuurlijk de belangrijkste vraag. Hoe smaakten alle gerechten?

Peterseliewortelsoep met peterselietopping en frisse citroen

De grote verrassing voor man en peuter die nog nooit peterseliewortel hadden gegeten. “Is dat pastinaak?” “Ga je soep van een wortel maken?”

Ook de Arabische smaakpapillen keurden deze soep goed. De man bleef maar dooreten, extra peterselietopping in zijn kom lepelen en extra soep bijscheppen. Ik had de peterselietopping een beetje geboost met extra citroensap, chilivlokken en extra zwarte peper, ssssht. En de soep zelf wordt nog lekkerder als je de knoflook niet meebakt aan het begin maar juist aan het einde erin perst en even mee laat koken.

Wij zijn hier thuis gewend om royaal te kruiden. Ik ben er dus heel eerlijk in dat ik deze soep van wat finetuning heb voorzien. Hij kon gewoon nog lekkerder ;)

De bouillonblokjes voor de soep zijn van het merk Kallo. Ze zijn vegan en vrij van smaakversterkers en andere troep. Dus gewoon zout met kruiden en gedroogde groenten, en daar hou ik van.

Er zaten twee mega tarwedesem stokbroden in de box. Echt goede kwaliteit luxe stokbrood. Wij vonden het ook erg lekker om wat van de peterselietopping op het vers afgebakken stokbrood te doen.

Cijfer: 9/10.

Tarte tatin van gekarameliseerde sjalot en salade van babyspinazie met geroosterde druiven, marcaire en geroosterde pecannoten

Hier werden onze fijnproever smaakpapillen heel, heel erg blij van. Dat we gek zijn op salades bij het eten mag duidelijk zijn. En deze is zoooo lekker. Stiekem vonden we de salade het lekkerste van de hele maaltijd haha.

De tarte tatin die je maakt van in de oven geroosterde sjalotten met een zoetzure balsamicodressing past perfect bij de verfijnde smaken van de salade. Dit gerecht gaan wij hier zeker vaker thuis eten.

De combinatie van de romige en zachte marcaire kaas met de anijsachtige dragon, geroosterde zachtzoete druiven en pecannoten geeft je een kleurexplosie op je bord en een smaakexplosie in je mond. De zachte babyspinazie, roodlof en de dressing geven daarbij de frisse touch.

Volgens het recept maak je ronde taartjes, ik maakte een hele grote tarte tatin in een grote ovenschaal. (Zie foto aan het begin van dit artikel.)

Cijfer: 10/10

Chocolademousse met sinaasappelcoulis en geschaafde amandelen

Het toetje dat de maaltijd afmaakt. Hands Off pure chocola is de basis voor deze fluweelzachte chocolademousse. De sinaasappelcoulis, oftewel sinaasappelsiroop verrijkt de volle smaak van de pure chocola. De citrussmaak en de notige smaak en crunch van de geroosterde amandelen maken dit toetje de verrassing van de hele maaltijd.

Je ziet het goed. Ik was vrij royaal met de sinaasappelcoulis. Normaal ben ik niet zo van de toetjes omdat ze vaak te zoet zijn. Dit heerlijke toetje was echter zo perfect in balans dat ik ook mijn portie opsmulde. Helaas hubby, dit deel ik niet met je haha.

Cijfer: 9/10.

Hellofresh Kerstbox Veggie bestellen

Lijkt deze HelloFresh Kerstbox Veggie je lekker om te proberen? Je hoeft geen abonnement te hebben om deze box te kunnen bestellen. Deze Kerstbox bestel je als losse editie. Ga naar Hellofresh.nl om te bestellen en alle mogelijkheden te bekijken.

Veel kook- en eetplezier!

Op dit artikel is een disclaimer van toepassing.